Pasitikrinkite: 8 požymiai, rodantys, kad jūsų nervų sistema pažeista

Žmogaus kūne yra milijardai nervų ir juos taip pat reikia saugoti, nes tai yra mūsų sveikatos dalis. Kai periferiniai nervai yra pažeidžiami, trumpas pasivaikščiojimas gali tapti didžiausiu iššūkiu dėl staiga atsirandančių skausmų, teigė prevention.com.

 Kai sprande esantis nervas yra užspaustas, gali kilti veriantis galvos skausmas.<br> 123rf.com nuotr.
 Kai sprande esantis nervas yra užspaustas, gali kilti veriantis galvos skausmas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2018, 4:00 PM, atnaujinta Apr 3, 2018, 11:25 AM

Pasak Nacionalinio neurologinių sutrikimų ir insultų instituto, JAV, maždaug 20 mln. amerikiečių kenčia nuo periferinių nervų sistemos pažeidimo. Ši problema vystosi lėtai, todėl yra nemažai galimybių greitai ją išgydyti, kol sveikatos būklė dar labiau nepablogėjo.

Tad jei patiriate žemiau pateiktus simptomus, būtinai kreipkitės į gydytoją.

1. Tirpimo, dilgčiojimo arba deginimo jausmas

Šie pojūčiai gali būti jaučiami galūnėse. Anot specialistų, juntamųjų (sensorinių) nervų spaudimas, ypatingai miegant, gali pasireikšti itin dažnai, o tokie požymiai kaip tirpimas ar dilgčiojimas yra laikini.

Tačiau jeigu jie vis pasikartoja, vertėtų apsilankyti pas gydytoją.

2. Sudėtinga arba neįmanoma pajudinti dalies kūno

Jei judinamieji (motoriniai) nervai yra pažeisti, gali atsirasti silpnumo jausmas ar net paralyžius. Tokiu atveju turite skubiai kreiptis į medikus pagalbos.

3. Skausmas tik vienoje kojoje

Nuolatinis skausmas, deginimas ir dilgčiojimas, prasidėjęs apatinėje nugaros dalyje ir nusitęsęs žemiau iki kojos, gali įspėti apie reumatą. Tai gali nutikti tada, kai sėdmens nervas yra užspaustas arba pažeistas.

4. Tapote nerangesnis (-ė)

Jei vis dažniau užkliūnate ar net dėl to pargriūnate ant žemės, derėtų sunerimti. Kai nervų sistema, turinti įtakos jutimui, yra pažeista, gali sutrikti koordinacija ir dingti sugebėjimas suvokti kūno padėtį.

Be to, tai gali būti ir Parkinsono ligos simptomas.

5. Pastovus noras šlapintis

Pasak medikų, pažeistos nervinės ląstelės siunčia klaidingus signalus į šlapimo pūslę, todėl atrodo, jog vis norisi šlapintis.

6. Veriantis galvos skausmas

Toks skausmas gali būti pakaušio nervo neuralgijos požymis. Taip gali nutikti, kai nervas, esantis sprande, yra užspaudžiamas. Tokiu atveju žmonėms kartais prireikia net injekcijos, kuri laikinai numalšintų skausmą.

7. Prakaituojate per daug arba per mažai

Tai gali būti ženklas, kad nervai, perduodantys signalus iš smegenų į prakaito liaukas, yra pažeisti.

8. Susižeidėte to nejausdami

Juntamieji nervai įspėja smegenis, kad paviršius yra tam tikru būdu pavojingas, tačiau kai jie yra pažeisti, nervinės ląstelės negeba tinkamai atlikti funkcijos.

Todėl jeigu turite nemažai nudegimų, įsipjovimų ar kitokių žaizdų, tikriausiai tai galėjo nutikti dėl to, kad nepajutote, jog liečiate įkaitusį ar aštrų daiktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.