Laimės receptas – daug paprastesnis, nei mes manome

Šiandien spauda ir internetas mirgėte mirga patarimais ir taisyklėmis, ką reikia daryti, kad būtum laimingas. Skaitome apie įvairiausią patirtį, išmėginame begalę receptų ir bandome sau pritaikyti kitiems padėjusias priemones tikėdamiesi, kad ir mums tai bus raktas į gerovę. Neretai tenka nusivilti: esame labai skirtingi ir vieno būdo tapti laimingesniems nėra. O ir sėkmingą gyvenimą kiekvienas supranta savaip.

 Implantuojantis gydytojas S.Bankauskas vienas pirmųjų Lietuvoje ėmė taikyti metodą „All-on-4“, kai vietoj įprastų 6–8 implantų į žandikaulį įsriegiami 4.
 Implantuojantis gydytojas S.Bankauskas vienas pirmųjų Lietuvoje ėmė taikyti metodą „All-on-4“, kai vietoj įprastų 6–8 implantų į žandikaulį įsriegiami 4.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 10:38 AM, atnaujinta Jun 11, 2018, 11:59 AM

Tačiau yra svarbus dalykas, be kurio laimė paprasčiausiai negali egzistuoti, – tai mūsų sveikata.

Žmogus daug dirba ir stengiasi, kad galėtų gyventi geriau, tačiau neretai pamiršta svarbiausią asmenį, dėl kurio taip uoliai darbuojasi, – save patį. Dažnai taip įsisukame į darbų ir iššūkių rutiną, kad neberandame laiko stabtelėti, pailsėti, atsipalaiduoti.

Suprantame, kad laikas lėtinti tempą, tik tada, kai organizmas ima garsiai ir aiškiai signalizuoti, kad kas nors negerai: jaučiame nerimą, išsekimą, skausmą, susiduriame su nemiga, įvairiais virškinimo sutrikimais, alergija, ligomis.

Svarbiausia ištrūkti iš užburto rato. „Gyvename tik vieną kartą, kodėl to nepadarius komfortiškai?“ – šypsosi dantų priežiūros centro CLINIC | DPC vyr. gydytojas Simonas Bankauskas. Jis atkreipia dėmesį, kad šiuolaikinis žmogus nori greitų rezultatų čia ir dabar. Todėl siekdamas tikslo atiduoda visas jėgas ir net nepastebi, kaip nuolatinis nuovargis ir įvairūs lėtiniai sutrikimai tampa kasdieniais palydovais.

„Dažnai pakliuvę į alinančią rutiną guodžiamės, kad tokią būseną išgyvena dauguma mūsų pažįstamų. Tikimės, kad pasijusime geriau apdovanoję save atostogomis ir laukiame jų, o joms artėjant į pabaigą vėl imame jausti stresą. Tačiau nėra tokios situacijos, kurios nebūtų galima pakeisti“, – pabrėžia gydytojas. Odontologijos klinikų – 10 Lietuvoje ir vienos Londone – tinklo įkūrėjas S.Bankauskas teigia, kad nereikia laukti ypatingos progos, kad skirtum sau dėmesio.

Rūpinimasis savimi ir savo sveikata tikrai neturi užimti didžiosios dalies mūsų laiko. Neretai pakanka į savo dienotvarkę įtraukti keletą nedidelių smulkmenų, kurios ilgainiui padeda atsipalaiduoti ir atitraukti mintis nuo kasdienių darbų.

20 minučių pasivaikščiojimas parke, mėgstamos muzikos klausymas, geros knygos skaitymas, rytinė mankšta ar ėjimas anksčiau miegoti – dalykai, kurie palengvina kasdienybę, nuramina mintis, padeda susikoncentruoti ir nekainuoja daug pastangų.

Dėmesys pacientų komfortui. Idėja, kad net mažos smulkmenos gali padėti pasijusti geriau, vadovaujasi ir dantų priežiūros centras CLINIC | DPC, kurio vienas tikslų yra suteikti pacientui kuo daugiau komforto.

„Paprastai jau pats vizitas pas gydytoją odontologą kelia nemažai nerimo. Kartais laukia tik konsultacija, o mes pastebime, kad pacientas ateina įsitempęs, jaučia stresą. Jau nekalbant apie atvejus, kai prieš akis – sudėtingos gydymo ar dantų atkūrimo procedūros“, – įžvalgomis dalijasi bene daugiausia implantų Lietuvoje įsriegiantis gydytojas S.Bankauskas.

Tokios įtampos priežastys dažniausiai yra įsisenėjęs požiūris ir nepagrįsta baimė. Šiuolaikinė odontologija yra gerokai pažengusi į priekį, ir vietos nerimui čia jau nėra.

Taigi CLINIC | DPC darbuotojai kreipia dėmesį net į pačias mažiausias smulkmenas, kurios galėtų padėti pacientui nusiraminti ir atsipalaiduoti. Tai labai svarbu lankantis bet kurioje medicinos įstaigoje, juk žmogus čia ateina pagerinti savo sveikatos ir savijautos.

Rūpinimasis už klinikos ribų. Nuolat esamus sprendimus tobulinantis ir naujų būdų pacientų gerovei ir komfortui užtikrinti ieškantis dantų priežiūros centras CLINIC | DPC šiandien pristato ir nemokamą transporto paslaugą.

Šis pasirinkimas skirtas tiems pacientams, kuriems sudėtinga atvykti į kliniką dėl didelio atstumo, judėjimo sutrikimų ar panašių dalykų. Tokiais atvejais asmeninis vairuotojas atvyksta į nurodytą vietą ir atveža pacientą į kliniką, kur jį pasitinka administratorės.

Po apžiūros ar procedūros vairuotojas parveža pacientą namo, o kad kelionė neprailgtų, jos metu galima pasivaišinti gėrimais tiesiai iš automobilyje įrengto šaldytuvo.

Tiesa, vasaros sezono metu jame galima rasti ir ledų.

„Pacientams teikiame aukščiausio lygio paslaugas, nuolat tobulinamės ir puikiai suprantame, kad pasirūpinti pacientu svarbu ne tik kabinete, bet ir už jo ribų. Kartais pacientai linkę baimintis net profilaktinio vizito pas odontologą, todėl stengiamės šiuos stereotipus panaikinti, kad tokie vizitai taptų reguliarūs, būtų įprantama pasirūpinti savo sveikata ir pacientui pavyktų išvengti rimtesnių odontologinių problemų“, – teigia S.Bankauskas.

Pacientų sveikatai užtikrinti – daug paslaugų. Pacientų patogumui po vienu stogu teikiamos visos odontologinės paslaugos: dantų implantacija, protezavimas, dantų šaknų kanalų gydymas, dantų ir sąkandžio koregavimas, terapinis gydymas, burnos ir dantų chirurgija, vaikų dantų gydymas, profesionali burnos higiena, dantų balinimas, tiesinančios ir apsauginės kapos, veido kontūrų korekcija, rentgenologiniai tyrimai, anestezija.

CLINIC | DPC įkūrėjas tikina, kad nepakanka pasiekti užsibrėžto tikslo, – jis nuolat turi būti išlaikomas. Todėl klinikoje teikiamos tiek bendrosios, tiek šiuolaikinės odontologijos procedūros, taikomos naujausios technologijos, kolektyvas nuolat tobulina savo žinias, domisi inovacijomis ir kelia kvalifikaciją pagal griežtai sudarytą tobulinimosi programą.

„Daug dėmesio skiriame implantacijai, nes tai svarbi procedūra, padedanti ne tik netekus vieno danties: jos metu galime atkurti visus dantis. Svarbiausia, kad sugrąžinta šypsena yra ne tik estetikos klausimas. Tinkamai atkurtas sąkandis leidžia pacientui vėl valgyti visavertį maistą, paįvairinti savo mitybos racioną organizmui naudingomis maistinėmis medžiagomis, taip sustiprinti imuninę sistemą, išspręsti virškinimo problemas. Tai vienas pagrindinių veiksnių, kai kalbama apie bendrą sveikatos būklę“, – implantacijos privalumais dalijasi odontologas S.Bankauskas.

Implantuojantis gydytojas vienas pirmųjų Lietuvoje ėmė taikyti metodą „All-on-4“, kai vietoj įprastų 6–8 implantų į žandikaulį įsriegiami vos 4. S.Bankausko teigimu, taip sutrumpėja pačios procedūros laikas, mažinamos gydymo išlaidos, išvengiama sudėtingos kaulo priauginimo procedūros.

Tokia metodika skirta daugumą ar visus dantis praradusiems žmonėms, kuriems iki šiol tradiciškai buvo siūlomi išimamieji protezai.

Joninių proga CLINIC | DPC turi išskirtinį pasiūlymą visiems Jonams ir Janinoms!

Registruokitės vizitui visoje Lietuvoje

tel. +370 632 00005 arba

el. paštu konsultacija@clinicdpc.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.