Pragaro kančias patyrusi moteris išsigelbėjimą rado šokiruojančioje vietoje

Amerikietė Tracy Tuft daugiau nei pusę metų kentėjo siaubingos bakterinės infekcijos simptomus. Kai jokie vaistai nepadėjo, moteris manė, kad netrukus mirs. Vis dėlto gyvybę jai išgelbėjo išmatų persodinimas, o donoru tapo jos vyras, rašė huffingtonpost.com.

 Amerikietė Tracy Tuft daugiau nei pusę metų kentėjo siaubingos bakterinės infekcijos simptomus, o jokie vaistai nepadėjo.<br> 123rf.com nuotr.
 Amerikietė Tracy Tuft daugiau nei pusę metų kentėjo siaubingos bakterinės infekcijos simptomus, o jokie vaistai nepadėjo.<br> 123rf.com nuotr.
 Amerikietė Tracy Tuft daugiau nei pusę metų kentėjo siaubingos bakterinės infekcijos simptomus, o jokie vaistai nepadėjo.<br> 123rf.com nuotr.
 Amerikietė Tracy Tuft daugiau nei pusę metų kentėjo siaubingos bakterinės infekcijos simptomus, o jokie vaistai nepadėjo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2018, 4:32 PM

Viskas prasidėjo nuo danties infekcijos

2011 m. gegužės mėn. Tracy kilo danties infekcija, kurią privalėjo gydyti stipriais antibiotikais.

„Vartojau imuninę sistemą slopinančius vaistus dėl išsėtinės sklerozės, todėl tapau neatspari infekcijoms. Niekada nebuvau girdėjusi apie Clostridium difficile, gyvybei pavojų keliančią bakterinę infekciją, dažniausiai vadinamą C. diff, ir nė nenutuokiau, kad vartodama stiprius antibiotikus tapau dar labiau pažeidžiama“, – pasakojo amerikietė.

Pasak moters, praėjus kelioms savaitėms po 7 dienų vaisto vartojimo, atsirado keisti ir nemalonūs pojūčiai žarnyne. Labiausiai nerimą keliantis požymis buvo kas kartą prabudus 4 val. ryto jausti norą tuštintis.

„Vis nuėjus į tualetą, manydavau, kad viduriuosiu arba mane supykins, bet nieko nenutikdavo. Taip pat man labai skaudėjo tiesiąją žarną ir sritį aplinkui ją. Nieko panašaus anksčiau nėra nutikę, netgi kai turėjau išangės įtrūkimų ir sirgau hemorojumi.

Kitą dieną skausmas susilpnėjo, kol negrįžo noras vėl tuštintis. Išmatos buvo gleivėtos ir kraujingos, buvau labai persigandusi“, – sakė Tracy.

Negalėjo nustatyti diagnozės

Paskambinusi šeimos gydytojai, ji buvo nukreipta į skubios medicinos pagalbos kliniką. Ten apžiūrėjęs gydytojas negalėjo nustatyti diagnozės, tad jis davė gastroenterologo telefono numerį, kuris iš tikrųjų buvo chirurgas. Moteris buvo visiškai persigandusi ir nusivylusi, nežinojo, ką toliau daryti.

„Aš neviduriavau, o tai ir yra pagrindinis C. diff simptomas. Tad buvo sunku nustatyti, kas su manimi blogai. Po poros savaičių požymiai sustiprėjo: atsirado pykinimas, mėšlungis, gleivės išmatose, apetito stoka ir skausmas dubens srityje“, – tęsė pasakojimą Tracy.

Po daugybės praleistų valandų ant vonios kambario grindų, amerikietė atsidūrė skubiosios pagalbos skyriuje. Pagaliau medikai gebėjo nustatyti, kad sergu sunkia bakterine infekcija.

Vaistai nepadėjo

Po begalės tyrimų ir gydytojų paskirto gydymo, niekas nepasikeitė, būklė negerėjo. Todėl moteriai teko vartoti dar vienus vaistus, nuo kurių kilo šalutinis poveikis: pykinimas, skrandžio skausmas, burnos džiūvimas, galvos skausmas bei svaigimas, metalo skonis burnoje ir pan.

Šį kartą kilo problemų tiek su žarnynu, tiek su skrandžiu. Tracy vargus kentėjo jau 22 savaites. Ji buvo pavargusi nuo ligos ir stengimosi ją išgydyti.

„Kai šie vaistai nepadėjo, gydytojas išrašė kitus. Deja, infekcija darėsi vis atsparesnė ir daugiau nebežinojome, ką daryti. Mano organai silpo, plaukai slinko, o svoris vis labiau krito.

Buvau apimta siaubo, kad galiu mirti, todėl pradėjau domėtis, kaip kiti pacientai įveikė šią ligą. Būdas, kurį atradau buvo fekalijų transplantacija, tai mane labai nustebino“, – išgyvenimais dalinosi ji.

Tracy buvo pirmoji ją prižiūrinčios ligoninės pacientė, kuriai atliko tokią procedūrą, tai paskatino ir kitus domėtis šiuo gydymo būdu, nes persodinimo operacija pavyko kuo puikiausiai.

Moteris daugiau nei pusę metų kentėjo siaubingos infekcijos padarinius, bet pagaliau vėl gali džiaugtis normaliu gyvenimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.