8 paprasti būdai, kurie padės atsikratyti migrenos

Migrena yra neurologinis sutrikimas, kuris sukelia pasikartojančius vidutinio sunkumo arba intensyvius galvos skausmus. Taip pat manoma, kad migrena yra labiausiai paplitusi neurologinė būklė ir yra dažnesnis sveikatos sutrikimas nei astma ar diabetas.

 Migrenos skausmas gali trukti nuo 3 valandų iki 3 dienų.<br> 123rf.com nuotr.
 Migrenos skausmas gali trukti nuo 3 valandų iki 3 dienų.<br> 123rf.com nuotr.
 Joga – tai tecnika, neretai naudojama sunkių ligų gydymui.<br> 123rf.com nuotr.
 Joga – tai tecnika, neretai naudojama sunkių ligų gydymui.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-15 14:46, atnaujinta 2018-07-17 12:19

Pasak specialistų, migrenos skausmas gali trukti nuo 3 valandų iki 3 dienų. Labai sunku atsikratyti šios neurologinės būklės, tačiau brightside.me turi keletą patarimų, kaip galima šį skausmą sumažinti arba numalšinti.

1. Ledo kompresas

Gydytojos Carolyn Bernstein teigimu, ledas turi priešuždegiminių savybių. Galite užsidėti ledo kompresą ant kaktos, galvos ar kaklo, tai akimirksniu palengvins migrenos simptomus. Tokį patį poveikį gali turėti ir šaltu vandeniu sudrėkintas rankšluostis.

2. Levandų aliejus

Remiantis tyrimais, žmonės, kurie migrenos metu įkvėpė levandų aliejaus, migrena praėjo greičiau nei tiems, kurie įkvėpė placebą. Šiuo aliejumi galima pakvėpuoti apie 15 minučių arba praskiestu tirpalu patepti kai kurias kūno vietas, pavyzdžiui, smilkinius.

3. Pipirmėčių aliejus

Norėdami numalšinti šiuos įkyrius galvos skausmus, patepkite pipirmėčių aliejumi smilkinius ir sprandą. Tai taip pat padeda numalšinti pykinimą ir sumažinti nerimą.

4. Imbieras

Imbieras dėl sveikatai naudingų savybių yra puikiai visų žinomas prieskonis. Anot mokslininkų, imbiero milteliai sumažina migrenos skausmo stiprumą ir trukmę.

5. Joga

Joga – tai technika, neretai naudojama sunkių ligų gydymui. Šis metodas neturi šalutinio poveikio, o tyrimai parodė, kad paprasti jogos pratimai padeda sumažinti migrenos dažnį, trukmę ir intensyvumą.

6. Masažas

Pacientai, kurie lankė masažo terapijas, teigė, kad migrenos priepuolių ženkliai sumažėjo, o miego kokybė pagerėjo.

7. Magnis

Kartais magnio trūkumas ir sukelia galvos skausmus. Vieno bandymo metu nustatyta, kad reguliarus magnio vartojimas sumažina migrenos priepuolius 41,6 proc.

Be to, šio mineralo gausu ir maisto produktuose, tokiuose kaip migdolai, sezamo sėklos, saulėgrąžos, riešutų sviestas, avižos, kiaušiniai ar pienas.

8. Akupresūra

Šis būdas taip pat neturi šalutinio poveikio ir puikiai malšina migrenos skausmus. Mokslininkai atrado, kad akupresūra gali padėti žmonėms, kenčiantiems nuo lėtinių galvos skausmų ar stiprios migrenos, kurios metu net pykina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.