Moteris kaltina medikus: „Paleista iš ligoninės nualpau netoli jos durų“

Naujojoje Akmenėje gyvenanti 49 metų Sonata Kumžienė pasibaisėjo Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo–skubiosios pagalbos skyriaus specialistų aplaidumu. Atlikus tyrimus medikai pasakė moteriai, kad tyrimai nieko blogo nerodo, ir po vidurnakčio išleido namo. Deja, vos spėjusi išeiti iš ligoninės moteris nualpo.

 Vos spėjusi išeiti iš ligoninės moteris nualpo.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Vos spėjusi išeiti iš ligoninės moteris nualpo.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2018, 10:16 PM

Sveikatos problemos persekioja nuo vaikystės

Pacientės mamos Onos teigimu, jau nuo vaikystės Sonata turi nemažai sveikatos problemų: stuburo iškrypimą, labai išsiplėtusią širdį ir daugiau nei prieš 15 metų susirgo sarkoidoze – lėtine liga, kuri dažniausiai pažeidžia plaučius.

„Nuo vasario mėnesio ji pradėjo blogai jaustis, tai tęsėsi iki pat vasaros vidurio. Birželio 13 d. Sonata pasakė, kad dūsta, ir staiga nukrito. Labai išsigandau ir iškviečiau greitąją medicinos pagalbą“, – pranešė pacientės mama Ona.

Pasak pačios pacientės Sonatos, birželio 16 d. apie 18 val. ją iš Naujosios Akmenės išvežė į Šiaulių Moters ir vaiko kliniką, nes specialistai dėl tam tikrų priežasčių manė, kad problema yra ginekologinė.

Jos mama kartu vykti negalėjo, nes namie turėjo rūpintis negalią turinčia anūke, kurios vienos namie palikti negalima. Tad su dukra visą laiką bendravimą palaikė telefonu.

Nualpo beveik prie pat ligoninės durų

Kadangi tyrimai atskleidė, kad problema nėra ginekologinė, pacientę nuvežė į Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo–skubiosios pagalbos skyrių.

„Ten gulėjau su prijungtu deguonies aparatu, atliko tyrimus ir po vidurnakčio pasakė, kad viskas yra gerai, išskyrus tai, kad šiek tiek hemoglobino lygis kraujyje pakilęs, ir išleido namo.

Mamai teko skambinti dukterėčiai, gyvenančiai už 50 km, kad paimtų mane ir parvežtų namo. Tačiau išėjusi iš ligoninės spėjau nueiti porą žingsnių, kai vėl pasidarė silpna, pradėjau dusti ir nualpau“, – pasakojo Sonata.

Anot moters, giminaičiams, atvykusiems parvežti jos namo, net teko griežtai pasakyti medikams, kad guldytų į ligoninę ir tinkamai ištirtų.

„Apie 2 val. nakties paguldė į Vidaus ligų skyrių. Man perpylė dalį kraujo, nustatė, kad labai žemas hemoglobino lygis kraujyje, o gliukozės – aukštas. Po tyrimų atrado, kad abiejuose plaučiuose yra trombai ir vanduo. Ligoninėje teko pragulėti dvi savaites.

Dabar turiu pusę metų gydytis, saugotis, atsisakyti bet kokio didesnio fizinio krūvio bei nuolat tikrintis kraują. Jokių priekaištų Vidaus ligų skyriaus gydytojams neturiu, nes tikrai labai gerai apžiūrėjo ir gydė, tačiau esu pakraupusi priėmimo skyriaus specialistais“, – neslėpė apmaudo ji.

Nustatyta plaučių arterijos tromboembolijos diagnozė

Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriaus vedėja Daiva Jautakienė atsakė, jog birželio 16 d. pacientė S.Kumžienė buvo atvežta Naujosios Akmenės ligoninės gydytojo siuntimu į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką dėl įtariamos ginekologinės patologijos sukeltos mažakraujystės. Konsultuota ginekologės, atlikta echoskopija.

„Neradus ūmios ginekologinės patologijos, galėjusios sąlygoti mažakraujystę, pasiųsta terapeuto konsultacijai į Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių. Pacientė buvo stebėta Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje, skirti tyrimai, gydymas infuzine terapija.

Pacientė paaiškino, kad maždaug savaitę vartoja geležies preparatus anemijos koregavimui. Atliktuose tyrimuose stebėtas hemoglobino kiekio padidėjimas, lyginant su ambulatoriškai anksčiau atliktais tyrimais.

Po skirto gydymo pacientė pasijuto ženkliai geriau, neradus patologijos, atitinkančios būtinosios pagalbos teikimo kriterijus, buvo išleista ambulatoriniam gydymui, rekomenduojant kreiptis į šeimos gydytoją ir ginekologą, tikslinant anemijos priežastį“, – tvirtino D.Jautakienė.

Pasak jos, išvykstant iš ligoninės, pacientė apalpo, artimiesiems padedant buvo atvesta atgal į Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių. Mažakraujystės priežasties patikslinimui ir koregavimui stacionarizuota į Vidaus ligų skyrių, kur vėliau po 4 dienų, atlikus papildomus tyrimus, nustatyta plaučių arterijos tromboembolijos diagnozė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.