Šokiruojantis apsigimimas: kūdikis gimė su dviem veidais

Teigiama, kad Siamo dvynių pasitaiko vos vienas iš 250 tūkst. nėštumų, bet dažniausiai jie gimsta su atskirais kūnais. Šį kartą Indonezijoje gimęs kūdikis turi du veidus ir smegenis, bet vieną kūną ir galvą. 

 Teigiama, kad Siamo dvynių pasitaiko vos vienas iš 250 tūkst. nėštumų, bet dažniausiai jie gimsta su atskirais kūnais. <br> 123rf.com nuotr. 
 Teigiama, kad Siamo dvynių pasitaiko vos vienas iš 250 tūkst. nėštumų, bet dažniausiai jie gimsta su atskirais kūnais. <br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 2:00 PM

Susidariusi komplikacija privertė vos dviejų mėnesių kūdikį Gilangą Andiką kentėti nuo galimai mirtinos smegenų būklės, dėl kurios galvoje kaupiasi skysčiai.

Nepaisant to, kad Gilangas turi vieną kūną su dvejomis rankomis ir kojomis, techniškai jis yra Siamo dvynys.

Gilango broliui dvyniui neišsivystė atskiras kūnas, nes nėštumo metu mamos kiaušinėlis nepasidalijo iki galo.

Nors vietiniai gydytojai ir sakė, kad operacija nėra galima, berniuko tėvai Ernilasari ir Mustafas beviltiškai stengiasi išsaugoti sūnaus gyvenimą. 

Dėl retos problemos šis berniukas negali būti žindomas krūtimi, todėl maitinti jį reikia per vamzdelį, o medikai teigia, kad gyventi Gilangui liko visai nedaug.

Be to, kūdikis serga hidrocefalija (galvos smegenų vandene), kuri sukelia skysčių kaupimąsi smegenyse.

Daugelis vaikų, gimusių su hidrocefalija, kenčia nuo smegenų pažeidimo, dėl kurio gali sutrikti mokymosi procesas, kalba, regėjimas arba atmintis bei išsivystyti epilepsija.

Gydytojai atliko tris echoskopijas ir nieko nepastebėjo

Berniuko tėvai nė nenutuokė apie sūnaus rimtą sutrikimą, kol negimė atlikus Cezario pjūvį.

Jie trokšta, kad sūnus būtų išgydytas, tačiau neturi tam pakankamai pinigų. Deja, medikai sako, kad tikimybė, jog gydytojai imsis tokios operacijos, yra labai menka.

„Pasiūlėme Džakartos ligoninės chirurgams atlikti šią sudėtingą operaciją, nes jie turi geresnę įrangą, tačiau kol kas jie dar tik diskutuoja dėl šios bylos“, – pranešė gydytojas Nendenas Ismawatis.

Nėštumo metu Ernilasari sakė, kad nieko keisto nejautė, o gydytojai, nepaisant trijų echoskopijos tyrimų, šios problemos nepastebėjo. Jie tvirtino, kad vaisiaus galva šiek tiek padidėjusi, tačiau nieko neįtarė.

Gilango tėvai norėdami išgydyti savo vaiką yra pasiruošę rizikingai operacijai, kurios metu reikėtų pašalinti vienas smegenis, veidą bei dalį kaukolės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.