Paprasčiausio voro įkandimas moters gyvenimą pavertė pragaru

Penkių vaikų mama tapo neįgalia dėl audinius ėdančios infekcijos ir tikriausiai daugiau niekada negalės rankose laikyti savo dviejų metų vaiko. Paprasčiausio voro įkandimas sugriovė moters gyvenimą. 

 Paprasčiausio voro įkandimas sugriovė moters gyvenimą. <br> Soc. tinklo „Facebook“ ir 123rf.com nuotr.
 Paprasčiausio voro įkandimas sugriovė moters gyvenimą. <br> Soc. tinklo „Facebook“ ir 123rf.com nuotr.
 Paprasčiausio voro įkandimas sugriovė moters gyvenimą. <br> Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
 Paprasčiausio voro įkandimas sugriovė moters gyvenimą. <br> Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
 Vyras Davidas Savardas ir kiti šeimos nariai manė, kad Tamara neištvers ir mirs.<br> Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
 Vyras Davidas Savardas ir kiti šeimos nariai manė, kad Tamara neištvers ir mirs.<br> Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 7:07 AM

Tamara Owsley-Savard stovyklaudama su šeima netyčia įbėgo į Rudojo atsiskyrėlio voro voratinklį. Dabar ji džiaugiasi būdama gyva po visko, ką jai teko patirti.

32 metų moteris iš Topekos, Kanzaso, pastebėjo, kad kairysis dilbis praėjus kelioms dienoms po įkandimo pradėjo tinti, tačiau ji tikėjosi, kad tai greitai praeis.

Deja, po dešimties dienų moters būklė pablogėjo. Jos ranka pradėjo dar labiau tinti. Galų gale nuvykus į ligoninę medikai diagnozavo nekrozuojantį fascitą, audinius ėdančią infekciją, kurią gali sukelti įvairios bakterijos, randamos, pavyzdžiui, voruose.

Tamara ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje praleido 16 dienų. Siekiant užkirsti kelią mirtinai infekcijai, jai buvo atlikta 12 operacijų, pranešė naujienų portalas dailymail.co.uk.

Chirurgai buvo priversti pašalinti krūtinės raumenį, o tai reiškia, kad ji daugiau negalės pakelti savo kairiosios rankos virš galvos.

Moteriai taip pat buvo atliktos trys (rankos, krūtinės ir nugaros) odos persodinimo operacijos, mat gydytojai buvo priversti pašalinti užkrėstus audinius.

„Su vaikais žaidėme slėpynių ir netyčia įbėgau į didžiausią voratinklį, tokio dar nebuvau regėjusi. Jis padengė visą mano kūną.

Jame buvęs voras įkando į dilbį, o skausmas buvo panašus į uodo. Kitą dieną ranka pradėjo nenumaldomai tinti. Buvau užsispyrusi ir maniau, kad viskas greitai praeis.

Vis dėlto būklė pradėjo blogėti, tad teko kreiptis į medikus pagalbos. Buvau labai išsigandusi, nes jie pasakė, kad galiu netekti rankos“, – pasakojo T.Owsley-Savard.

Anot jos, vyras Davidas Savardas ir kiti šeimos nariai manė, kad Tamara neištvers ir mirs. Iš viso ligoninėje ji praleido 41 dieną. Moteris bijo, kad dėl pašalinto krūtinės raumens ji negalės grįžti į darbą.

„Likau neįgali, nes dėl pašalinto raumens negaliu pakelti kairiosios rankos. Turiu dviejų metų vaiką, kurio po operacijos jau nebegaliu pakelti normaliai, o kūnas padengtas odos lopinėliais, tačiau dar net nežiūrėjau į save veidrodyje“, – su gailesčiu akyse kalbėjo Tamara.

T.Owsley-Savard tvirtino, kad daugiau niekada nevyks stovyklauti. Ji vis dar yra sukrėsta ir negali patikėti, kaip paprastas voras gali taip drastiškai pakeisti gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.