Siaubinga tragedija: ta pati liga pasiglemžė ir dukrą, ir mamą

Dviejų vaikų mama liepos 14 d. mirė nuo retos E. coli bakterijos sukeltos ligos, kuri prieš ketverius metus pražudė ir jos dukrą.

 Dviejų vaikų mama liepos 14 d. mirė nuo retos E. coli bakterijos sukeltos infekcijos, kuri prieš ketverius metus pražudė ir jos dukrą.<br> Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
 Dviejų vaikų mama liepos 14 d. mirė nuo retos E. coli bakterijos sukeltos infekcijos, kuri prieš ketverius metus pražudė ir jos dukrą.<br> Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2018, 9:46 PM

Minesotoje, JAV, gyvenusi Karen Odens mirė būdama 39-erių metų. Jos vyras Edas Welke naujienų portalui „People“ papasakojo, kad ji užsikrėtė infekcija, kai 2014 m. rūpinosi sergančia 4-erių metų dukra Sophia.

Dėl infekcijos Sophia buvo paguldyta į ligoninę. Edas privalėjo mesti darbą, nes nestabilus kraujo spaudimas sugadino jos inkstus taip, kad net reikėjo taikyti dializę.

2014 m. vasario 5 d. mergaitei būnant namie pasireiškė gripo simptomai, kitą rytą tėvai nuvežė ją į ligoninę, o po kelių dienų Sophia mirė.

Šeima tiki, kad Karen, kuri taip pat pagimdė ir sūnų, užsikrėtė ta pačia infekcija slaugydama dukrą ligoninėje.

Moteris 10 metų dirbo vaistininke, o žmonės mirusią Karen teigia prisiminsiantys kaip žmogų su malonia ir šilta šypsena, gebančią ištirpdyti kiekvieno širdį.

Be to, po Sophia mirties Karen į ligoninę dėl infekcijos buvo paguldyta maždaug 30 kartų. Kiti šeimos nariai niekaip negalėjo išsiaiškiti, ką tokio Sophia suvalgė, jog užsikrėtė E. coli bakterija.

Karen vyras pabrėžė, kad jo žmona ir dukra buvo labai artimos ir viską darė kartu: nuo žvejojimo iki persirengimo kostiumais Helovino vakarėliui.

„Ji mėgo padėti kitiems žmonėms, žvejoti, leisti laiką sode, su šeima bei draugais“, – pridūrė Edas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.