Grožio salone apsilankiusi moteris: „Nedaug trūko, kad netekčiau kojos“

35-erių Tracy Lynn Martinez iš Šiaurės Karolinos įspėja visus pedikiūro mėgėjus po to, kai užsikrėtė infekcija, kuri kainavo beveik visą koją, daug streso ir kančių, po apsilankymo grožio salone. 

 Gydytojai Tracy diagnozavo sudėtingą flegmonos, ūminį pūlinį audinių uždegimo, atvejį.<br> Soc. tinklo „Instagram“ nuotr.
 Gydytojai Tracy diagnozavo sudėtingą flegmonos, ūminį pūlinį audinių uždegimo, atvejį.<br> Soc. tinklo „Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2018, 6:38 PM

Kitą dieną po grožio procedūrų ją kratė šaltis, pykino, pradėjo vemti. Ji tikėjosi, kad pamiegojus visa tai praeis, tačiau atsibudus Tracy jautėsi apsvaigusi ir tada išvydo, kad koja patinusi taip, kad atrodo trigubai didesnė.

Amerikietė nieko nelaukdama paskambino į greitąją pagalbą. Gydytojai Tracy diagnozavo sudėtingą flegmonos, ūminį pūlinį audinių uždegimo, atvejį, kuris tikėtina, kad atsirado dėl nuospaudų šalinimo priemonės, naudojamos nugludinti šiurkščiai ir sukietėjusiai odai.

Kaip pranešama naujienų portale „Daily Mail“, po dviejų savaičių stengimosi stabilizuoti būklę, Tracy pagaliau yra išleidžiama namo. Tris mėnesius ji turės vartoti vaistus ir vaikščioti su kompresinėmis kojinėmis. 

Nepaisant to, kad pedikiūras atrodo tokia nekenksminga procedūra, moteris primygtinai reikalauja, kad kiti žmonės būtų dėmesingesni ir saugesni. 

Tracy grožio saloną apibūdino kaip aukščiausios klasės, labai švarų, o ten dirbantys žmonės draugiški ir malonūs.

„Sūkurinės vonios turi vienkartinius maišelius, naujame maišelyje jie atneša naujas priemones, o kartu ir bakterijomis užkrėstą nuospaudų šalinimo įrankį“, – ironiškai sakė ji.

Amerikietė tvirtina, kad dabar žino, jog drebulys yra įspėjamasis streptokokinės arba flegmonos infekcijos ženklas, ypatingai po pedikiūro.

Prieš tai moteris buvo padariusi prielaidą, kad peršalo. Nepaisant to, kad ji vėmė ir jautė, kad gyvybiškai pradeda trūkti skysčių, Tracy išgėrė 23 butelius vandens ir stengėsi nugalėti ligą. Tačiau, kai ji prarado pusiausvyrą, o koja ištino, moteris suprato, kad tai yra kur kas rimtesnė problema.

„Buvau paguldyta Skubiosios pagalbos palatoje, kad medikai išsiaiškintų, ar užsikrėčiau flegmona, kilusią dėl streptokokinės infekcijos mano kraujagyslėse nuo nuospaudų šalinimo priemonės įdrėskimų“, – rašė savo „Facebook“ paskyroje Tracy.

Be gydymo antibiotikais, flegmona galimai yra pavojinga gyvybei, kai kuriais atvejais gali prireikti ir amputacijos. Anot specialistų, infekcija gali patekti į kraują ir limfmazgius. Dėl šios priežasties tokiu atveju kiltų sepsis ar netgi gangrena.

Šiaurės Karolinoje bei daugelyje kitų valstijų tokios nuospaudų šalinimo priemonės yra uždraustos. Ten, kur jos vis dar naudojamos, specialistai pataria vengti.

„Pedikiūrininkas gali lakuoti nagus, masažuoti pėdas, bet nenaudoti aštrių priemonių sukietėjusiai odai šalinti. Tokie įrankiai kelia užsikrėtimo pavojų.

Be to, jie privalo būti valomi ir dezinfekuojami. Yra kur kas saugesnių būdų nuospaudoms pašalinti“, – tvirtino Kanzaso sveikatos sistemos universiteto dermatologijos direktorius gyd. Danielis Airesas.

Jis pridūrė, kad net jeigu salonas ir atrodo švarus, derėtų vis vien pasisaugoti bakterijų, sukeliančių baisias infekcijas ir uždegimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu