Dėl meilės šunims vyrui teko atsisveikinti su kojomis ir rankomis

48 metų vyras, gyvenantis Viskonsine, niekada neturėjo rimtų nusiskundimų dėl sveikatos ir visą gyvenimą rūpinosi šunimis. Deja, dėl retos kraujo infekcijos, kuria tikriausiai užsikrėtė nuo savo šuns, amerikiečiui reikėjo amputuoti visas keturias galūnes.

 Dėl retos kraujo infekcijos, kuria tikriausiai užsikrėtė nuo savo šuns, amerikiečiui reikėjo amputuoti visas keturias galūnes.<br> Soc. tinklo „Facebook“ ir 123rf.com nuotr.
 Dėl retos kraujo infekcijos, kuria tikriausiai užsikrėtė nuo savo šuns, amerikiečiui reikėjo amputuoti visas keturias galūnes.<br> Soc. tinklo „Facebook“ ir 123rf.com nuotr.
 Dėl retos kraujo infekcijos, kuria tikriausiai užsikrėtė nuo savo šuns, amerikiečiui reikėjo amputuoti visas keturias galūnes.<br> Soc. tinklo „Twitter“ nuotr.
 Dėl retos kraujo infekcijos, kuria tikriausiai užsikrėtė nuo savo šuns, amerikiečiui reikėjo amputuoti visas keturias galūnes.<br> Soc. tinklo „Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-08 07:29, atnaujinta 2018-08-08 09:22

Gregas Manteufelis praėjusį mėnesį atsidūrė Skubiosios pagalbos palatoje su mintimi, kad jam gripas, pranešė naujienų portalas „Fox News“.

„Vėliau jo visą kūną nusėjo kraujosruvos. Atrodė, kad kažkas jį žiauriai sumušė su beisbolo lazda“, – pasakojo Dawn Manteufel, Grego žmona.

Tolesni tyrimai nustatė, kad vyriškis užsikrėtė infekcija, kurią sukėlė Capnocytophaga bakterijos, randamos šunų seilėse.

Bakterijos gali užkrėsti žmones su susilpnėjusia imunine sistema, jos plinta per įkandimus ar artimą ryšį su užkratą nešiojančiais šunimis.

Aplink šiomis bakterijomis infekuotų pacientų įkandimo žaizdas gali susidaryti pūslės, atsirasti paraudimas, patinimas bei tokie simptomai kaip karščiavimas, vėmimas, viduriavimas, galvos, raumenų ir sąnarių skausmai.

Pasak Ligų kontrolės ir profilaktikos centrų (CDC), simptomai dažniausiai pasireiškia per 3-5 dienas, tačiau gali užtrukti iki dviejų savaičių. Toks užkratas gali būti mirtinas. Tokiu atveju mirtis ištinka per 72 valandas po požymių atsiradimo.

„Ši infekcija jo kraujyje sukėlė sudėtingą organizmo atsaką. Daugiau nei 99 proc. žmonių, auginančių šunis, nesusiduria su tokia problema, bet galimybė yra“, – teigė infekcinių ligų specialistė Silvia Munoz-Price.

Dėl šio užkrato amerikiečio kraujospūdis nukrito, o kraujo cirkuliacija galūnėse susilpnėjo, todėl jos pajuodo.

Nukentėjusio vyro žmona pranešė, kad per vieną savaitę Gregas liko be kojų, o vėliau buvo ir daugiau operacijų, kurių metu teko pašalinti dalį rankų ir dilbių.

„Be to, visos Grego kūno ir audinių sritys buvo paveiktos bakterijų ir sepsio. Anot gydytojų, jo nosiai reikės plastinės operacijos“, – informavo Dawn.

Vyrui taip pat reikės atlikti dar kelias operacijas, daug laiko ir šeimos palaikymo, kad atsigautų po šio gyvenimą keičiančio įvykio.

Jo žmonos teigimu, Gregas mąsto labai pozityviai, jis džiaugiasi, kad išgyveno ir reikia susitaikyti su tuo, kas nutiko, todėl visa šeima privalo judėti tik į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.