Atostogų metu moteris patyrė tikrą siaubą: „Su mirtimi susidūriau du kartus“

Jauna keliautoja nekreipė dėmesio į po plaukų šalinimo lazeriu procedūros bikinio srityje atsiradusias mėlynes. Ji nė nesusimąstė, kad tai gali būti siaubingos ligos požymis.

 Kraujo tyrimai patvirtino, kad Freya serga ūmine mieloidine leukemija.<br> Soc. tinklų Facebook ir Twitter nuotr.
 Kraujo tyrimai patvirtino, kad Freya serga ūmine mieloidine leukemija.<br> Soc. tinklų Facebook ir Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2018, 11:02 AM, atnaujinta Aug 25, 2018, 11:03 AM

26 metų Freya Ckarke pabodus gyventi Londone, metė savo darbą ir išvyko ieškoti nuotykių. Ji atostogavo ir leido laiką viename iš Australijos paplūdimių, kai staiga pastebėjo neįprastas mėlynes bikinio srityje.

Kraujo tyrimai patvirtino, kad ji serga lėtine mieloidine leukemija, todėl moteris buvo priversta Australijoje ištverti chemoterapiją, dėl kurios ji neteko visų savo plaukų ir kentėjo nuo nuolatinio skausmo.

Jos kūnas taip smarkiai sureagavo į gydymą, jog medikai buvo priversti 8 savaitėms sukelti dirbtinę komą, kad organizmas susidorotų su vaistais. Tačiau bandant Freya atgaivinti, jos širdis sustojo keletai minučių.

Kai moteris buvo pakankamai stipri, jog galėtų skristi namo, Freya pateko į Karališkąją Marsdeno ligoninę, kur ji užsikrėtė infekcija, dėl kurios jai buvo atlikta 8 valandų operacija. Jos metu buvo pašalintas apendiksas ir dešinysis kiaušintakis, todėl ji tapo nevaisinga.

Freya dabar būna tėvų namuose ir stengiasi atsigauti, tačiau jai dar gali prireikti chemoterapijos. Moteris nusprendė pasidalinti savo patirtimi, kad įspėtų ir kitus apie sunkiai atpažįstamus leukemijos simptomus.

„Maniau, kad jie padarė klaidą“

Moteris manė, kad mėlynės atsirado dėl netyčinio atsitrenkimo ar po plaukų šalinimo lazeriu procedūros, kai ruošėsi atostogoms.

„Keistos sumušimų žymės atsirasdavo ir ant kojų, bet maniau, kad tai tik nuo atsitrenkimų į kietus paviršius. Vėliau mano mėnesinių ciklas buvo neįprastai ilgas ir sunkus, tai irgi atrodė keistai.

Vėlgi, stengiausi per daug apie tai negalvoti ir buvau įsitikinusi, kad viskas tik dėl streso. Galvojau, kad galbūt sergu anemija, tačiau niekada nesusimąsčiau apie kažką rimtesnio“, – naujienų portalui „Daily Mail“ pasakojo Freya.

Norėdama įsitikinti, kad nieko rimto nėra, ji nuvyko į gydymo įstaiga, kur moteriai buvo atlikti keli kraujo tyrimai.

„Išgirdus diagnozę pirma į galvą atėjusi mintis buvo ta, jog atostogos sugadintos. Iš pradžių gydytojai nebuvo iki galo įsitikinę, kas man yra, todėl maniau, kad jie padarė klaidą, nes nepaisant mėlynių, aš nesijaučiau serganti.

Tada man prasidėjo šokas ir vis galvojau, kaip man tai galėjo nutikti. Sunkiausia buvo apie ligą pranešti mamai. Aš padaviau savo telefoną draugei Caitlin, kad ji apie tai pasakytų mano mamai, bet ji tiek verkė, kad galų gale gydytojas pats turėjo jai paskelbti siaubingą žinią“, – su liūdesiu kalbėjo moteris.

Gydytojai manė, kad ji neišgyvens

59 metų Christine, pacientės mama, atvyko į Sidnėjų, kur su dukra praleido tris mėnesius, buvo šalia jos, kai jai buvo atliekama chemoterapija, sukelta koma ir net du kartus susidūrė su mirtimi.

„Mano smegenys didžiąją laiko dalį buvo užsiblokavusios. Mano kūnas labai stipriai reagavo į vaistus, todėl širdis sustojo net du kartus, tad techniškai prieš gaivinimą buvau mirusi“, – neslėpė išgąsčio Freya.

Gydytojai manė, kad pacientė neišgyvens, bet ji atsigavo ir sveikatos būklės pradėjo gerėti.

„Aš žinau, kad man dar reikės ilgai gydytis, o tai nebus malonu, bet dabar jaučiuosi kur kas geriau“, – teigė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.