Košmaras ligoninėje: moteriai padarė cezario pjūvį be nuskausminamųjų

Moteriai gimdymo metu buvo atliktas cezario pjūvis be nuskausminamųjų, to nelinkėtų net savo blogiausiam priešui. Ji iškėlė ligoninei bylą, kad sumokėtų 5 mln. JAV dolerių dėl patirtos siaubingos traumos. Nukentėjusios sužadėtinis teigė, kad jiems buvo pasiūlyti 25 doleriai tam, kad viskas būtų „užglaistyta“.

 Moteriai gimdymo metu buvo atliktas cezario pjūvis be nuskausminamųjų, to nelinkėtų net savo blogiausiam priešui.<br>Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
 Moteriai gimdymo metu buvo atliktas cezario pjūvis be nuskausminamųjų, to nelinkėtų net savo blogiausiam priešui.<br>Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-26 10:33

Kai Delfina Mota atvyko gimdyti savo dukros Cali Iheanachor, jos kraujo spaudimas pavojingai nukrito.

Moters sužadėtinis ir vaiko tėtis Paulas Iheanachoras pasakojo, kad ligoninės darbuotojai jį fiziškai sulaikė nuo patekimo į palatą, kur iš skausmo šaukė jo mylimoji.

Tri-City medicinos centro ligoninės, esančios Kalifornijoje, darbuotojai aiškino, kad jie neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik atlikti cezario pjūvį, o nuskausminamieji buvo taip pat galimi.

Delfina viską aiškiai pamena, kaip jai peiliu prapjovė pilvą, o ji šaukė, kad gydytojai sustotų, kol dar neprarado sąmonės.

Dabar, praėjus 8 mėnesiams po kūdikio gimimo, nukentėjusioji pranešė, kad ligoninės darbuotojai bandė pasiūlyti jiems įteikti 25 dolerių dovanų parduotuvės kortelę ir atsiprašyti.

Cezario pjūvis atliekamas kilus komplikacijoms, kai gimdyvės ar vaisiaus sveikatai kyla pavojus. Tokia operacija yra saugi, tačiau jai vis vien reikia nuskausminamųjų, kad būtų užtikrinama, jog moteris nepatirs šoko dėl skausmo ir kančios.

Delfina buvo persigandusi, kai operacija prasidėjo netikėtai tiesiai prieš pat jos akis. Naujienų portalui „Daily Mail“ ji sakė, kad viskas vyko tarsi siaubo filme.

Norint atlikti cezario pjūvį, gydytojas privalo padaryti ilgą įpjovą moters pilve, tada dar kartą padaryti tą patį per gilesnį gimdos audinį.

„Kai tik pajaučiau tai, iš karto pradėjau rėkti, kad jie sustotų. Esu tikra, kad netrukus iš skausmo netekau sąmonės“, – dalijosi patirtimi moteris.

Jos sužadėtinis Paulas girdėjo kaip ji rėkė ir tada staiga nutilo. Teismo procese buvo teigiama, kad Paulas bandė patekti į gimdančiosios palatą, tačiau buvo sulaikytas ligoninės darbuotojų.

Pranešama, kad kūdikį priėmusi komanda skambino anesteziologui, gydytojui Davidui Seifui keletą kartų.

Jie 9 minutes laukė jo atsakymo, tačiau nebuvo daugiau laiko, todėl teko atlikti cezario pjūvį be nuskausminamųjų.

„Pacientų saugumas ir patogumas visada yra mūsų medicinos centro prioritetas, ir mes tikimės, kad visi gydytojai, su kuriais dirbame, teikia aukščiausios kokybės paslaugas. Tačiau šio konkretaus atvejo komentuoti negalime“, – atsakė ligoninė.

Delfina ir jos dukra nesiskundžia sveikata, tačiau trauma, kurią teko išgyventi, tikriausiai liks visam gyvenimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.