Pasimėgavimas sušiais vyrui virto tragedija: teko amputuoti dalį rankos

71 metų vyras, gyvenantis Pietų Korėjoje, mėgavosi sušiais su žalia žuvimi, tačiau vėliau jis privalėjo brangiai sumokėti. Dėl išsivysčiusios bakterinės infekcijos medikai privalėjo amputuoti jo plaštaką ir dilbį.

 Dėl išsivysčiusios bakterinės infekcijos medikai privalėjo amputuoti vyro plaštaką ir dilbį.<br> 123rf.com nuotr.
 Dėl išsivysčiusios bakterinės infekcijos medikai privalėjo amputuoti vyro plaštaką ir dilbį.<br> 123rf.com nuotr.
 71 metų vyras, gyvenantis Pietų Korėjoje, mėgavosi sušiais su žalia žuvimi, tačiau vėliau jis privalėjo brangiai sumokėti.<br> 123rf.com nuotr.
 71 metų vyras, gyvenantis Pietų Korėjoje, mėgavosi sušiais su žalia žuvimi, tačiau vėliau jis privalėjo brangiai sumokėti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 1, 2018, 2:43 PM

Žmogus, kuris nenurodė savo vardo, vieną dieną suvalgė žuvies, o po 12 valandų jo ranka ištino tarsi golfo kamuoliukas, skausmas tapo nepakeliamas.

Pietų korėjiečiui iškilo milžiniškos pūslės ir mėlynės, kurias sukėlė bakterinė infekcija. Tai įvyko dėl žalių jūros gėrybių valgymo.

Medikai sutvarkė pūsles, pašalino paveiktą audinį bei išrašė antibiotikų. Tačiau gydymas buvo nesėkmingas: ant vyro rankos atsirado kūną pūdančios pūslės ir opos, kurios taip pažeidė ranką, jog ją reikėjo amputuoti.

Nukentėjusysis karščiuodamas ir kentėdamas nuo siaubingo skausmo dar bandė ieškoti gydytojų, kurie galėtų pagelbėti, bet paieškos buvo nesėkmingos.

Ant plaštakos buvusi pūslė buvo tokio paties dydžio kaip ir golfo kamuoliukas. Kitos pūslės išplito ant kitos plaštakos pusės ir dilbio.

Kaip praneša naujienų portalas „Daily Mail“, gydytojai pietų korėjiečiui diagnozavo vibriozę, Vibrio vulnificus bakterijų sukeltą infekciją.

Be to, vyresnio amžiaus vyriškis turi aukštą kraujo spaudimą, serga 2 tipo cukrinio diabetu ir paskutine inkstų nepakankamumo stadija, dėl kurios jam taikoma dializė.

Pūvančios opos išsivystė net ir po operacijos bei antibiotikų vartojimo

Operacijos metu medikai pašalino paveiktą audinį ir išrašė dvejus skirtingus intraveninius antibiotikus, bet nepaisant visų medikų pastangų, vyro būklė tik pablogėjo.

Jam susidarė gilios opos, sukeliančios nekrozę – gyvų audinių, kurie gali plisti, mirtį.

Žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, yra ypatingas odos opų komplikacijų pavojus, nes tokia būklė trukdo kraujui ir maistinėms medžiagoms patekti į odą, todėl gijimo procesas užtrunka ilgiau.

Po 25 dienų amputavo ranką

Praėjus 25 dienoms po jūros gėrybių valgymo pietų korėjiečiui reikėjo amputuoti dalį rankos, kad pūvantis audinys toliau neišplistų. Po operacijos vyriškis pasveiko ir buvo išleistas namo.

Manoma, kad vibriozė kasmet paveikia 80 tūkst. Amerikos gyventojų. Dauguma žmonių užsikrečia vartodami neapdorotas ir užterštas jūros gėrybes, pavyzdžiui, austres, vėžiagyvius arba maudantis jūros vandenyje su atvira žaizda.

Sveiki žmonės įprastai atsigauna per kelias dienas

Pacientai su silpnesne imunine sistema ar vyresnio amžiaus žmonės, sergantys inkstų ligomis, patiria didesnį infekcijos ir komplikacijų pavojų.

Daugelis sveikų asmenų gali atsigauti per kelias dienas be jokių rimtų komplikacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.