Moteris, kuri gali maudytis vos du kartus per metus: „Niekam to nelinkėčiau“

52 metų Maxine Jones, buvusi slaugytoja iš Eklesfyldo, Anglijoje, atskleidė, kad jai palietus nors vieną vandens lašelį tenka kentėti siaubingas kančias, o kūną nusėja pūslės. Anot moters, jos gyvenimas pasmerktas, nes serga vandenine urtikarija, tai reiškia, kad ji yra itin jautri vandeniui.

  Maxine Jones gyvenimas pasmerktas, nes serga vandenine urtikarija, tai reiškia, kad ji yra itin jautri vandeniui.<br> Twitter nuotr.
  Maxine Jones gyvenimas pasmerktas, nes serga vandenine urtikarija, tai reiškia, kad ji yra itin jautri vandeniui.<br> Twitter nuotr.
  Maxine Jones gyvenimas pasmerktas, nes serga vandenine urtikarija, tai reiškia, kad ji yra itin jautri vandeniui.<br> 123rf.com nuotr.
  Maxine Jones gyvenimas pasmerktas, nes serga vandenine urtikarija, tai reiškia, kad ji yra itin jautri vandeniui.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 8:17 AM

Maxine dėl šio sutrikimo gali maudytis vos 2 kartus per metus. Teigiama, kad visame pasaulyje vandenine urtikarija serga tik apie 50 žmonių.

Medikai diagnozuodami ligą, kuri dažnai siejama kaip alergija vandeniui, užtruko beveik metus. Dėl prieš 8 metus pasirodžiusių simptomų anglė privalėjo mesti darbą.

Moteris niekur negali išeiti lyjant lietui ir turi dėvėti vienkartines medicinines pirštines valantis dantis, gaminantis arbatą ar pjaustant vaisius tam, kad išvengtų bet kokio drėgmės sąlyčio su oda.

Maxine kontroliuoja savo ligą gerdama tabletes, vienos jų skirtos gydyti raupsams.

„Jei aš prisiliesiu prie vandens, skausmas bus siaubingas. Jausmas toks, tarsi būčiau susilaužiusi kiekvieną kojos kaulą, o kūną pradeda stipriai niežėti.

Jei yra nors menkiausia tikimybė, kad lis, negaliu eiti į lauką. Tai reiškia, kad kaimynai žiemos metu manęs beveik nemato.

Kartais atrodo, kad man buvo paskirtas kalėjimo nuosprendis. Tai labai slegianti liga, niekam tokio gyvenimo nelinkėčiau“, – naujienų portalui „Daily Mail“ pasakojo moteris.

Kai Maxine turi maudytis, jai reikia didelės steroidų dozės, kad kontroliuotų skausmą ir pūslelių atsiradimą.

Visus kitus kartus, kad būtų švari, ji naudoja specialias putas. Ji išbandė begalę gydymo būdų, chemoterapiją bei piliules, tačiau niekas jai nepadėjo.

Anglė pridūrė, kad jos kaimynai yra nuostabūs, nes jeigu nemato moters nors kelias dienas, visada užeina patikrinti, kaip jai sekasi.

Jos teigimu, vandeninė urtikarija paveikė visas jos kūno dalis, išskyrus akis, nosį ir burną.

Be to, Maxine priklauso socialinio tinklo „Facebook“ grupei, kurioje yra asmenų, sergančių tokia pačia liga. Grupėje yra maždaug 900 žmonių.

Teigiama, kad ši būklė techniškai nėra alergija, bet padidėjęs jautrumas jonams, esantiems nedistiliuotame vandenyje.

Prisilietus prie drėgmės simptomai gali atsirasti per 15 min ir trukti 2 val., bet Maxine sako, kad jos simptomai dažnai išnyksta tik po kelių dienų.

Didžiosios Britanijos dermatologų asociacija šią būklę apibūdina kaip labai retą, todėl vis dar nėra žinomo gydymo ir kol kas mažai suprantama apie patį sutrikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.