Išsiųsta iš ligoninės namo keturmetė netikėtai mirė: šeima ieško teisybės

Ketverių metų mergaitė mirė nuo apsinuodijimo kraujyje bei meningito po to, kai buvo išsiųsta namo dar prieš atliekant įprastą tonzilių šalinimo operaciją. Šeima ieško teisybės dėl tokios netikėtos ir greitos dukters mirties.

Ketverių metų mergaitė mirė nuo apsinuodijimo kraujyje bei meningito.<br>Scanpix nuotr.
Ketverių metų mergaitė mirė nuo apsinuodijimo kraujyje bei meningito.<br>Scanpix nuotr.
 Ketverių metų mergaitė mirė nuo apsinuodijimo kraujyje bei meningito.<br> 123rf nuotr.
 Ketverių metų mergaitė mirė nuo apsinuodijimo kraujyje bei meningito.<br> 123rf nuotr.
 Ketverių metų mergaitė mirė nuo apsinuodijimo kraujyje bei meningito.<br> 123rf nuotr.
 Ketverių metų mergaitė mirė nuo apsinuodijimo kraujyje bei meningito.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 6:24 AM

Gracie Foster iš Česterfildo, esančio Derbišyre, 2015 m. spalio mėn. ruošėsi operacijai, bet jos sveikata pablogėjo, todėl gydytojai išsiuntė ją namo.

Jos šeima manė, kad ji užsikrėtė paprasčiausiu virusu, bet vėliau tą pačią dieną Gracie mirė nuo meningokokinės septicemijos (apsinuodijimo kraujyje).

Dabar jos mama kelia klausimus bylai teisme dėl staigios savo dukters mirties, pranešama naujienų portale „Daily Mail“.

„Gracie mirtis visiškai pakeitė mūsų gyvenimus. Tai yra kažkas, ką mes turime išgyventi kiekvieną dieną. Mums pasisekė, kad buvome ligoninėje tuo metu, kai Gracie pasireiškė meningokokinės septicemijos simptomai.

Ligoninėje jai buvo paskirta lova ir slaugytojos sakė, kad dukters būklė labai bloga, bet, deja, ji buvo išsiųsta namo, nors tuo metu jau merdėjo“, – dalijosi skaudžia patirtimi mergaitės mama Michelle Foster.

Jai turėjo pašalinti tonziles, nes padidėjusios jos trukdė ryti maistą ir kalbėti. Kurį laiką Gracie buvo viskas gerai ir kuo normaliausiai kalbėjosi su slaugytojomis, bet belaukiant operacijos mergaitei pablogėjo. Ji labai susijaudino, pasidarė labai silpna ir mieguista.

Viena slaugytoja pastebėjo, kad ji karščiuoja. Gracie temperatūra pakilo iki 40,1 laipsnių Celsijaus.

Gracie apžiūrėjo anesteziologas, kuris ir atšaukė operaciją. Mergaitės šeima reikalavo, kad pediatras apžiūrėtų jų dukrą, bet atėjęs laikinai pavaduojantis konsultantas paaiškino, kad mergaitei antibiotikų nereikia ir jie visi gali važiuoti namo.

Jos mama Michelle pasiėmė dukrą iš palatos ir nuvežė pas močiutę. Kadangi manė, jog dukrai tik virusinė infekcija, Michelle grįžo atgal į darbą.

Deja, Gracie sveikata tik blogėjo. Ji visą popietę vėmė, karščiavo ir niekaip negalėjo susikalbėti su tėčiu, kuris paskambino patikrinti, kaip ji laikosi.

Vakarop apie 19 val. ant jos kūno atsirado dvi balkšvos dėmelės, močiutė sunerimo, todėl nuvežė ją atgal į ligoninę. Mergaitė buvo labai silpna, negalėjo net kalbėti, o ant odos atsirado ir daugiau dėmių.

Gracie taip pat buvo sunku kvėpuoti, todėl jai nedelsiant buvo suteikta intensyvi priežiūra. Deja, gydytojai jau nieko nebegalėjo padaryti ir patyrusi kelis miokardo infarktus ji mirė.

Mergaitės mama tikisi, kad pavyks atrasti atsakymus ir teisybę dėl tokios netikėtos netekties.

„Gracie buvo labai gyvybinga ir laiminga maža mergaitė, kuri priversdavo visus nusišypsoti. Nebuvo nieko, ko ji nenorėtų išbandyti, ji mėgo nuotykius. Ji dievindavo tiek laipioti po medžius, tiek apsirengti princese“, – liūdnai pasakojo Michelle.

Gracie šeimos atstovės Carolle White teigimu, tai išties tragiškas atvejis, kuris sudaužė šeimos širdį ir pakeitė jų gyvenimą. Meningokokinė septicemija yra tokia ligos rūšis, kurios simptomai yra blogai suprantami.

„Simptomai gali būti panašūs į virusinės ligos, bet yra ir kitų, kurie atskiria sepsį nuo viruso. Ligoninė atsisakė komentuoti, kol tyrimas dar nesibaigė“, – pabrėžė C.White.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?