Pasaulio sveikatos organizacija pašiurpino skaičiais: pernai milijonai susirgo tuberkulioze

2017 metais apytikriai 10 mln. žmonių visame pasaulyje susirgo tuberkulioze, teigiama antradienį paskelbtoje Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ataskaitoje.

Tuberkulioze sergančių vaikų skaičius didėja.<br>123rf.com nuotr.
Tuberkulioze sergančių vaikų skaičius didėja.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 9:51 PM

Remiantis PSO duomenimis, tuberkuliozė yra viena iš 10 pagrindinių mirčių priežasčių pasaulyje. Pernai visame pasaulyje nuo tuberkuliozės mirė apie 1,6 mln. žmonių.

PSO oficialiai užregistravo 6,4 mln. susirgimo tuberkulioze atvejų, tačiau teigia, kad susirgusiųjų skaičius iš tiesų siekė maždaug 10 mln., nes ne apie visus susirgimus buvo pranešta.

Susirgimai tuberkulioze buvo užregistruoti visose šalyse ir visose amžiaus grupėse, tačiau du trečdaliai susirgimų užregistruoti aštuoniose šalyse: Indijoje, Kinijoje, Indonezijoje, Filipinuose, Pakistane, Nigerijoje, Bangladeše ir Pietų Afrikoje.

Ligos paplitimas mažesnis dideles pajamas gaunančiose šalyse. Visame Amerikos žemyne ir Europoje – tik 6 proc. visų susirgimo atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.