Penkios veiksmingiausios natūralios priemonės nuo peršalimo ligų

Prasidėjus rudeniui labai svarbu saugoti save, kad neperšaltumėte, o jeigu jau susirgote, pats metas griebtis priemonių, kurios padės greičiau pasveikti.

 Prasidėjus rudeniui labai svarbu saugoti save, kad neperšaltumėte.<br>123rf nuotr.
 Prasidėjus rudeniui labai svarbu saugoti save, kad neperšaltumėte.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2018, 11:47 AM

Valgydami daug vaisių ir daržovių užtikrinsite, kad organizmas gaus daug maistinių medžiagų, kurios padės sustiprinti imuninę sistemą, bet bbcgoodfood.com. išskyrė kelis pagrindinius aspektus ir produktus, kurie taip pat turi daug naudos.

Vitaminas C

Visada sakoma, kad vitaminas C padeda užkirsti kelią peršalimui. Vis dėlto tyrimai rodo, kad jo vertė yra reikalingiausia žmonėms, patiriantiems trumpus intensyvaus fizinio krūvio periodus, pavyzdžiui, maratono bėgikams, o taip pat ir asmenis, gyvenantiems šaltoje aplinkoje.

Yra įrodymų, kad mityba, kurioje vyrauja per daug kalorijų ir rafinuotas cukrus gali pakenkti imuninei sistemai. Todėl jeigu norite nusipirkti apelsinų sulčių, rinkitės tik 100 proc. natūralias sultis.

Medus, citrina ir imbieras

Norintieji skanių vaistų nuo peršalimo gali rinktis arbatą su medumi, citrina ir imbieru. Vieno tyrimo metu buvo nustatyta, kad vaikams, kurie sirgo kvėpavimo takų infekcijomis, kosėjo, slogavo ir karščiavo, viena medaus dozė turėjo nedidelį, bet veiksmingą poveikį, kuris apmalšino gerklės skausmą ir kosulį, todėl vaikai galėjo geriau išsimiegoti naktį ir greičiau pasveiko. Tik nepamirškite, kad negalima duoti medaus jaunesniems kaip 12 mėn. vaikams.

Česnakas

Nepaisant to, kad česnakas yra ne pati skaniausia ir senamadiška gydymo priemonė, ji turi daug antioksidantų ir antimikrobinių savybių, kurios padeda imuninei sistemai kovoti su virusine infekcija.

Kol kas atlikta labai nedaug klinikinių tyrimų, kad česnakas užkerta kelią peršalimo ligoms, bet teigiama, kad jis gali sumažinti ir palengvinti jų simptomų sunkumą.

Poilsis

Jeigu karščiuojate, patiriate nuovargį, kosote ar jaučiate bet kokį kitą skausmą krūtinėje, tada geriau ilsėtis, tai geriausias pasirinkimas. Tačiau peršalus, kai nėra karščiavimo, lengvi mankštos pratimai gali iš tiesų padėti stiprėti imuninei sistemai, bet intensyvios treniruotės gali sulėtinti sveikimo procesą, todėl jų venkite.

Svogūnai

Daugelis mano, kad svogūnai turi gydomųjų savybių, tačiau keista, kad kiti valgo svogūną vien arba tepasi juo tam tikras kūno vietas. Tam, kad išvengtumėte blogo kvapo ir nejaukių žvilgsnių, pasigaminkite salotas su svogūnu, to turėtų pakakti, kad organizmas sustiprėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.