Šamaniškus ritualus atliekantis kaunietis gydo žmonių sielas

Ar įmanoma išgirsti savo sielos balsą? Kaip iš savęs išvaryti piktąsias dvasias ir surasti ramybę? O prisišaukti meilę? Šamaniškus ritualus atliekantis Audrius Kniukšta sakė, kad tai vyksta skambant jo pagamintų būgnų gaudesiui.

Būgnus A.Kniukšta muša nuo vakaro iki ryto. Ritualai vyksta ir prie laužo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Būgnus A.Kniukšta muša nuo vakaro iki ryto. Ritualai vyksta ir prie laužo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2018, 3:16 PM

Šis Kaune gyvenantis, tačiau laisvalaikiu daugiausia laiko Zapyškyje (Kauno r.) esančioje sodyboje leidžiantis vyras vadinamas įvairiai – šamanu, žolininku, bioenergetiku, parapsichologu, sielos gydytoju.

Į jį žmonės kreipiasi dėl nerimo, nemigos, ligų, dvasinių išgyvenimų, prašo patarimų meilės, darbo, verslo, artimųjų nesėkmių klausimais. Netrūksta tokių, kurie ieško naujų potyrių.

„Galite mane vadinti kaip norite. Tik kurio nors vieno pavadinimo nevartokite – mano veiklai nusakyti tiek nepakanka. Gyvenu tėkmėje, nuolat tobulėju, mokausi ir kitiems perteikiu naujus dalykus“, – tikino A.Kniukšta.

Studijavo instrumentų skambesį

Į žmogaus sielos ir kūno harmoniją besigilinantis A.Kniukšta prieš kurį laiką susidomėjo būgnų gaudesio bei ritmo terapija.

Į ją paniręs giliau A.Kniukšta pradėjo tyrinėti įvairių kraštų šamanų būgnus, jų skleidžiamą garsą ir poveikį, ritualus.

Jis taip pat išstudijavo įvairių būgnų, kaip muzikos instrumentų, skambesį.

Pirmąjį būgną vyras įsigijo užsienyje. Kitus ėmėsi gaminti pats. Tam reikėjo atidžiai išanalizuoti nuo pramoniniu būdu gaminamų iki šamanų rankomis iš ypatingos medienos sukurtų būgnų ypatumus, jų skleidžiamus garsus.

Svarbus ir odos išdirbimas

„Kiekvienas būgnas gaudžia vis kitaip. Tai priklauso nuo daugybės dalykų: instrumento dydžio, medienos bei odos, iš kurios jis pagamintas, kilmės ir išdirbimo, net membranos įtempimo. Supratau, kaip skiriasi net to paties būgno sušlapintos, džiūstančios, sausos, laužo liepsnos sušildytos odos skleidžiamas garsas“, – kalbėjo pašnekovas.

Daugumą būgnų vyras pagamino iš natūralios odos, kuri įprastai atkeliauja iš užsienio. Lietuvoje tokios kaunietis negauna. Vieną instrumentą jis pagamino iš medžiagos, sukurtos iš gumos ir audinio.

A.Kniukštos teigimu, būgnams pagaminti reikia specialios faneros, kuri lengvai lankstosi. Kad atsirastų būgnas, tenka suklijuoji kelis plonus jos sluoksnius – žiedus, specialiu būdu išfrezuoti griovelį, ties kuriuo jungiasi mediena ir membrana.

Pagamintą būgną svarbu įkrauti teigiama energija, kad jis įgautų jėgos. Tai įprastai kaunietis atlieka miške, ant piliakalnio, prie šaltinio, kito tekančio vandens.

Siekia harmonijos ir lengvumo

Kaunietis tikino, jog žmogaus kūnas – tai materialus sielos įsikūnijimas. Kaip ir kiekvienas organizmas, jis skleidžia tam tikras vibracijas.

„Sveiko žmogaus vibracijos yra lengvos, jos skamba šviesiai, švariai ir gražiai. Sergančiojo vibracijų dažnis žemas, tamsus, sunkus. Panašios ir įtampos, streso, nuovargio išderinto bei nualinto žmogaus skleidžiamos vibracijos. Tokių žmonių yra daugybė. Juk jie anksti keliasi, visą dieną gyvena skubėdami, bėgdami, patirdami įtampą ir stresą, varginami nemigos.

Norint harmonijos ir lengvumo, reikia keisti bangų dažnį – kiek įmanoma labiau priartinti žmogaus vibracijas prie sveikatos dažnio. Būgnų gausmas leidžia tai padaryti“, – sakė A.Kniukšta.

Kiekvieno žmogaus skleidžiamos vibracijos yra skirtingos. Todėl vyras į rankas ima tą būgną, kurio garsas labiausiai artimas to žmogaus vibracijoms. Jis taip pat derina ir mušimo smūgį bei ritmą.

Priartėja prie savęs

„Paprastai po individualaus seanso žmogaus galva dažnai būna tuščia ir švari. Įkyrios mintys, nuovargis, įtampa dingsta, atsipalaiduoja raumenys. Nevadinu savęs gydytoju ir žmonių negydau. Kai sąmoningai atsipalaiduojama, kūnas pats save gydo, pagerėja nuotaika.

Jeigu reikia, mušdamas būgnus per save perleidžiu žmoguje įstrigusį stresą, o jam atkuriu teigiamą energiją. Tuomet jis jaučiasi tarsi būtų perkrautas. Žmogus priartėja prie savojo „aš“, – teigė pašnekovas.

Būgnų gausmas padeda atsikratyti ir prisirišimų, pavyzdžiui, užverti duris seniems nesėkmingiems santykiams ir atverti naujai meilei bei laimei.

Kauniečio mušamo būgno terapijos seansas trunka iki valandos. Jeigu žmonės nori būgno skambesyje išgirsti savo sielos balsą, patirti gilesnių potyrių ar įgyti naujos dvasinės patirties, būgnus A.Kniukšta muša nuo vakaro iki ryto. Dažniausiai toks ritualas sutemus vyksta prie laužo.

Kaunietis tikino, jog dar didesnės įtakos turi būgnų ritmas, suderintas su dainavimu, ypač gerkliniu. Tokią praktiką daugybę metų taiko šamanai.

Į transą panirusius žmones neretai aplanko gražios vizijos: tarsi kilimas į neišmatuojamą erdvę, vandenyno ar jūros ošimas, skrydis virš debesų.

Apvalo smilkstančiu kadagiu

A.Kniukšta ne tik muša būgnus, bet ir atlieka ritualus.

Vyrauja nuomonė, kad dažnas iš mūsų aplipęs plika akimi nematomomis būtybėmis, tarsi piktosiomis dvasiomis, kurios minta neigiamomis žmogaus emocijomis ir energija.

„Šias būtybes atbaidyti padeda ritualas, kai žmogus apsmilkomas rūkstančio kadagio ar pelyno šakelių dūmais. Įprastai tai darau lauke, dažniausiai prie laužo“, – sakė kaunietis.

Neatbaidytos šios būtybės augina mumyse pyktį, nerimą, neapykantą. Todėl žmonės praranda meilės, laimės ir džiaugsmo pojūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.