Įprotis kramtyti nagus vyrui vos nepasibaigė tragiškai

57-erių metų Ricky Kennedy, gyvenantis Vestklife, Anglijoje, dėl dažno ir nekaltai atrodančio įpročio privalėjo kovoti už savo gyvybę. Vyras susirgo sepsiu, potencialiai mirtina infekcija, dėl nagų kramtymo. Buvo teigiama, kad tikimybė, jog jis išgyvens siekia vos 50 proc. Vis dėlto Ricky pavyko įveikti ligą.

Ricky Kennedy dėl dažno ir nekaltai atrodančio įpročio privalėjo kovoti už savo gyvybę. <br> 123rf nuotr.
Ricky Kennedy dėl dažno ir nekaltai atrodančio įpročio privalėjo kovoti už savo gyvybę. <br> 123rf nuotr.
Vyriškis susirgo sepsiu, potencialiai mirtina infekcija, dėl nagų kramtymo. <br> 123rf nuotr.
Vyriškis susirgo sepsiu, potencialiai mirtina infekcija, dėl nagų kramtymo. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2018, 6:56 PM

Organizmas reaguodamas į sepsio infekciją pradeda atakuoti savo organus ir audinius. Pasaulyje mirštamumas dėl sepsio ligoninėse siekia 40 procentų. Vien Jungtinėje Karalystėje per metus dėl šios infekcijos miršta apie 44 tūkst. asmenų. 

Nors Ricky pasveiko, sepsis pakeitė jo gyvenimą aukštyn kojomis. Jis gyvena be raktikaulio, serga septiniu artritu ir astma, bet nepaisant šių padarinių, vyras laiko save vienu laimingiausiu žmogumi.

„Man pasisekė, kad aš vis dar gyvas. Galbūt jau niekada nebūsiu toks stiprus ir sveikas, koks buvau, bet aš vis dar čia su savo šeima ir aš tai labai vertinu“, – džiūgavo Ricky.

Pakako vos kelių valandų, kad sepsis, kraujo užkrėtimas, įsikurtų jo kūne dar šių metų sausio mėnesį. Jis paprasčiausiai kiek per daug nukando savo nago, o po kažkurio laiko pastebėjo ant nykščio besiformuojančią pūslę.

Ricky tai sukėlė nerimą, todėl jis nuvyko pasirodyti gydytojui, kuris išrašė antibiotikų. Deja, infekcija pradėjo pastebimai plėstis iki rankos viršaus ir krūtinės. Po kelių dienų jis atskubėjo į ligoninę ir nuo tos dienos kovojo už savo gyvybę.

„Aš nė sekundei nesusimąsčiau, kad mažas įbrėžimas ant mano nykščio gali būti dėl visko kaltas. Labai dažnai kramtydavau savo nagus, tad mintis, kad tai vos manęs nenužudė yra gąsdinanti.

Man taip skaudėjo, kad net negalėjau pajudėti. Maniau, kad man širdies smūgis ir tikrai mirsiu. Jei ne mano žmona, kuri iškvietė greitąją pagalbą, tikriausiai manęs jau čia nebebūtų. Tai buvo mirties ir gyvybės klausimas“, – tęsė jis.

Pasak jo žmonos Ghislaine (65 m.), Ricky kliedėjo. Jis net nežinojo, kiek jam metų, negalėjo normaliai kvėpuoti ir atsistoti, rašė naujienų portalas „Metro“.

Po ilgus mėnesius trukusio gydymo, vyras, kuris serga dar ir 2 tipo cukriniu diabetu, šių metų gegužės mėnesį buvo paleistas iš ligoninės.

„Nepamenu, kaip patekau į ligoninę. Prisimenu tik tą momentą, kai klausiau slaugytojos, ar nemirsiu. Tai siaubinga patirtis. Ilgas buvimas ligoninėje sukelia depresiją. Norėjau kuo greičiau grįžti namo, bet man pasisekė, kad tiek daug žmonių užeidavo aplankyti. Tai padėjo ištverti visus sunkumus“, – dalinosi išgyvenimais Ricky.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.