6 veiksmingos priemonės nuo gerklės skausmo, kurių greičiausiai nežinojote

Atšąla orai – užpuola kvėpavimo takų infekcinės ligos. Jeigu ne rimtai paguldo į lovą – tai bent jau gerklę suskausta kas trečiam.

Kmynų sėklos.<br>Pixabay nuotr.
Kmynų sėklos.<br>Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 2:42 PM, atnaujinta Nov 8, 2018, 2:54 PM

Paprastai gerklės skausmą pajuntame, kai mikrobai patenka į gerklėje esančias tonziles. Pavyzdžiui, angina išsivysto dėl streptokokų.

Ar nekviestas bakterijas įveikti gali tik antibiotikai? Toli gražu ne. Patys geriausi pagalbininkai – natūralios priemonės, kurios kovoja su infekcija, nekenkdamos jūsų organizmui.

Štai keletas efektyvių naminių receptų nuo gerklės skausmo.

1. Kmynai

Ingredientai:

80 g kmynų

250 ml filtruoto vandens

Kmynų sėklas užpilkite 200 ml vandens ir virkite 15 minučių. Sėklos turi tapti juodos ir storos, panašios į šlapius kavos tirščius. Tada į puodelį įpilkite dar 50 ml vandens ir vėl užvirinkite. Gerkite po valgomąjį šaukštą kas pusvalandį. Jau po dviejų valandų pajusite palengvėjimą, o po 4 valandų gerklės skausmo nebejausite.

2. Citrinos sultys

Jos ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir mažina tonzilito požymius. Šviežios citrinų sultys – geriausias pasirinkimas. Gerkite jų tiek, kiek jums atrodys reikalinga. Svarbiausia – kad nejaustumėte diskomforto.

3. Medus

Medus turi nuostabių antimikrobinių savybių. Jis puikiai tinka gydyti gerklės infekcijas.

Išmaišykite 4 valgomuosius šaukštus medaus stiklinėje vandens ir išgerkite. Procedūrą kartokite 2-3 kartus per dieną, kol visiškai pasveiksite.

4. Ciberžolė

Šis prieskonis efektyviai kovoja su pačiais įvairiausiais mikrobais, todėl jis taip mėgstamas tankiai gyvenamoje ir švara nepasižyminčioje Indijoje. Išmaišykite žiupsnelį ciberžolės su stikline šilto migdolų ar kokosų aliejaus. Šis mišinys padės organizmui kovoti su infekcija, kokia ji bebūtų.

5. Imbierų arbata

Daug žmonių pasaulyje reguliariai geria imbierų arbatą, kad sumažintų gerklės skausmą. Mat imbieras turi priešuždegiminių ir antimikrobinių savybių.

Užpilkite susmulkintą imbierą nedideliu kiekiu verdančio vandens ir tuomet dar geriau sutrinkite. O tada verdančiu vandeniu užpilkite iki pat puodelio viršaus. Tokią arbatą gerkite reguliariai – ir niekada neturėsite problemų su gerkle.

6. Svogūnų sultys

Ne, neįkalbinėsime jūsų gerti svogūnų sultis. Tiesiog, kai jausite, kad jau visiškai blogai, paskalaukite jomis gerklę. Žinoma, procedūra nemaloni, bet veikia kaip tikri burtai. Padeda beveik akimirksniu.

Atminkite, kad jeigu gerklės skausmas nepraeina keletą dienų, reikia kreiptis į medikus. Liaudiškos priemonės efektyvios tik pirmą – antrą anginos ar tonzilito dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.