Po skrandžio mažinimo operacijos moteris mėnesį praleido komoje

Atsikratyti nereikalingo svorio norėjusi moteris teigia, kad po skrandžio mažinimo operacijos jai kilo mirtina sepsio infekcija, todėl medikai privalėjo sukelti dirbtinę komą.

Po skrandžio mažinimo operacijos moteriai medikai privalėjo sukelti dirbtinę komą.<br> 123rf nuotr.
Po skrandžio mažinimo operacijos moteriai medikai privalėjo sukelti dirbtinę komą.<br> 123rf nuotr.
 Atsikratyti nereikalingo svorio norėjusi moteris teigia, kad po skrandžio mažinimo operacijos jai kilo mirtina sepsio infekcija.<br> 123rf nuotr.
 Atsikratyti nereikalingo svorio norėjusi moteris teigia, kad po skrandžio mažinimo operacijos jai kilo mirtina sepsio infekcija.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 6:25 AM

35-erių metų Laura Battrum iš Birmingemo, Anglijos, dėl antsvorio nusprendė, kad vienintelė išeitis yra pasidaryti svorio mažinimo operaciją. Tuo metu ji svėrė beveik 140 kg.

Dėl to, kad ji kentėjo nuo policistinių kiaušidžių sindromo, Anglijos Nacionalinės sveikatos tarnyba sutiko apmokėti operaciją, kuri buvo atlikta praėjusiais metais sausio mėnesį.

Džiugesio apimta Laura manė, kad jau yra vienu žingsniu arčiau svajonės išsipildymo, kai galės pradėti kurti šeimą su savo partneriu Steve (37 m.) Kartu jie jau daugiau nei 8-erius metus.

Deja, po operacijos jai išsivystė sepsis, o po 3 dienų medikai sukėlė dirbtinę komą mėnesiui.

Po keturių mėnesių, praleistų ligoninėje, Laura grįžo namo, tačiau ji turi naudoti kolostomijos maišelį bei kovoti su judėjimo ir nuovargio problemomis kiekvieną dieną.

Dabar moteris yra gerokai sulieknėjusi ir sveria vos 57 kg.

„Aš visą gyvenimą kovojau su dideliu antsvoriu, todėl norėjau jo atsikratyti, bet dėl to vos nepraradau savo gyvenimo. Išbandžiau liekninančias tabletes, daugybę dietų ir sportą, tačiau niekas nepadėjo.

Kadangi svajojau vieną dieną tapti mama, turėjau numesti svorio. Tad nusprendžiau pasiryžti operacijai“, – portalui „Daily Mail“ pasakojo ji.

Nors atrodė, kad procedūra, kurios metu reikia pašalinti nemažą skrandžio dalį, praėjo sėkmingai, Laura po kelių savaičių pradėjo blogai jaustis.

„Iš pradžių atsirado bėrimas, tada viduriavimas ir dusulys. Buvau apsilankiusi pas profesionalius medikus, tačiau sepsis nebuvo diagnozuotas, o skausmas darėsi vis stipresnis.

Tai vyko iki sausio mėnesio pabaigos, kai namie vis netekdavau sąmonės, tada Steve iškvietė greitąją pagalbą“, – tęsė moteris.

Nepaisant to, kad skrandžio mažinimo operacija buvo atlikta kitoje gydymo įstaigoje, tą dieną ji buvo nuvežta į Karalienės Elžbietos ligoninę, esančią Birmingime, kur ir diagnozavo gyvybei pavojingą infekciją – sepsį.

„Kitą dieną man buvo sukelta koma ir iš jos nepabudau iki vasario 27 dienos“, – prisiminė Laura.

Kol ji buvo komoje, tol nežinojo, kokia rimta jos sveikatos būklė.

„Aš iš tikrųjų nežinojau apie sepsį ir koks pavojingas jis gali būti, bet dėl to aš dabar turiu kovoti už savo sveikatą visą gyvenimą. Man buvo atlikta žarnos perforacija ir dar 6 kitos operacijos, padėsiančios įveikti sepsį.

Tai buvo nesibaigiantis karas su sveikatos problemomis, todėl noriu atkreipti dėmesį į tai, kas vadinama tyliuoju žudiku“, – pabrėžė Laura.

Dėl to, kokį poveikį liga turėjo moters gyvenimui, ji su Steve buvo priversti atidėti vestuves dar keliems metams.

Anot moters, dabar ji turi liekną kūną, apie kokį visada svajojo, tačiau kelias iki to buvo, deja, toli gražu nelengvas. Kol kas vis dar vyksta tyrimas ir bandoma nustatyti, kas sukėlė infekcijos išsivystymą.

„Darbe mes matome siaubingas pasekmes, su kuriomis dėl sepsio susiduria šeimos. Šios infekcijos požymių žinojimas ir ankstyva diagnozė yra pagrindinė prevencinė priemonė, padedanti ją nugalėti“, – tvirtino medicininio aplaidumo advokatė Jennifer Shipley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.