Sloga be peršalimo gali būti itin rimtos ligos simptomas

Ką daryti, jei net praėjus septynioms dienoms sloga nesibaigia?“ – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ teiraujasi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Numoti ranka į tai nereikėtų, anot gydytojo, tai gali reikšti rimtas sveikatos problemas, ne tik alergiją ar hormonų disbalansą.

Sakoma, kad sloga – gydysi ją ar negydysi – praeis po septynių dienų.<br> 123rf nuotr. 
Sakoma, kad sloga – gydysi ją ar negydysi – praeis po septynių dienų.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 1:43 PM

Sakoma, kad sloga – gydysi ją ar negydysi – praeis po septynių dienų, sako daktaras. Jis pasakoja, kad nosyje esančios gleivės – barjeras virusams. Nuo jų spalvos priklauso, kaip stipriai mums verta sunerimti, įspėja jis.

Kodėl sloguoju, nors neperšalau?

Laidoje viešėjęs Kauno klinikų ausų, nosies ir gerklės ligų gydytojas, otorinolaringologas – otochirurgas Giedrius Gylys sako, kad esant alergijai gleivės paprastai būna skaidrios. „Permatomos, tačiau vandeningos gleivės susijusios su amžiumi ir hormonų disbalansu, o gelsvai žalsvos – sufleruoja sinusitą“, – pasakoja G. Gilys.

Jo teigimu, sunerimti vertėtų tada, kai permatomose gleivėse atsiranda kraujas – tai gali sufleruoti apie onkologinį susirgimą arba kvėpavimo takuose esantį svetimkūnį.

„Norėčiau mūsų žiūrovams priminti, kad išliktų dėmesingi ir neignoruotų nosies siunčiamų ženklų. Kaip supratote, sloga – ne visuomet toks nekaltas dalykas: yra didžiulis skirtumas tarp paprastos alerginės slogos ir rimto įsisenėjusio sinusito. o ką jau kalbėti apie onkologiją. Tačiau neišsigąskite. laiku suteikta pagalba užkerta kelią rimtoms ligoms“, – primena A. Unikauskas.

Parengė Eimantė Juršėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.