Inžinieriui ilgos eilės nė motais – pats sau išsirovė dantį

Inžinierius replėmis pats išsirovė sau dantį, nes dantų gydytojo paslaugų būtų reikėję laukti 18 mėnesių.

 Inžinierius su replėmis pats išsirovė sau dantį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Inžinierius su replėmis pats išsirovė sau dantį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Inžinierius su replėmis pats išsirovė sau dantį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Inžinierius su replėmis pats išsirovė sau dantį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 3:38 PM

Britas Davidas Woodhouse'as (62 m.), gyvenantis Trure, Kornvalio paaiškino, kad jam neliko kitos išeities, nes Anglijos Nacionalinės sveikatos tarnyboje laukti pagalbos būtų tekę labai ilgai.

Registratūroje vyrui pasakė, kad jam paskirtų neatidėliotinai skubų vizitą, jeigu jis jaustų stiprų skausmą, bet jis pripažino tokio skausmo nejutęs.

Paaiškėjo, kad neskubaus vizito pas odontologą eilėje kai kuriems Truro gyventojams tenka laukti net ir ilgiau nei 3 metus. Davidas tiek laukti nenorėjo.

„Aš turėjau vieną klibantį dantį, kuris man kėlė nedidelį skausmą, tad paėmiau vinims skirtas reples ir išsiroviau jį. Pats danties išrovimas nebuvo skaudus, palyginti su ilgalaikiu skausmu, kuris apėmė po to“, – prisiminė Davidas.

Vyras prisiminė, kad kai pradėjo klibėti dantis, jis bandęs uo greičiau patekti pas odontologą, net buvo pasiryžęs nuvažiuoti ir 200 km, kad tik jį kas nors priimtų.

„Bandžiau patekti pas Anglijos Nacionalinės sveikatos tarnybos dantų gydytoją. Tikrinau internete, ar kokio nors nerasiu, – nieko. Buvau laukiančiųjų sąraše – nieko. Buvau pasiryžęs, kad ir pusiaudienį važiuoti, jei tik mane kas nors priimtų“, – nusivylęs kalbėjo Davidas.

Vyras sužinojo, kad po kelių dienų jį galėtų apžiūrėti odontologas, jeigu jis jaustų stiprų skausmą.

Kadangi stipraus skausmo nebuvo, o dėl darbo įsipareigojimų jis kasdien turi važinėti didelius atstumus, nusprendė dantį pasišalinti pats.

Davidas atsisakė mokėti už privačią priežiūrą, bet nerimauja, kad ateityje vis dėlto teks tai daryti.

„Nelauksiu, kol tas pats nutiks ir su kitu dantimi, tad turėčiau apsvarstyti galimybę pasiimti banko paskolą, kad, prireikus, galėčiau nuvykti į privačią kliniką, bet kodėl turėčiau? Be to, aš jaučiu gėdą, laukiu, kada vėl vieną dieną be vargo galėsiu suvalgyti obuolį arba kepsnį“, – sakė jis.

Anot Anglijos Nacionalinės sveikatos tarnybos, vien Devono ir Kornvalio grafystėse laukiančiųjų sąraše yra 48 tūkst. žmonių.

Paieškojus internete, paaiškėjo, kad tik viena vieta Kornvalyje priima naujus pacientus.

Odontologai teigia, kad eilės susidaro, nes trūksta specialistų.

Neseniai atliktų tyrimų rezultatai parodė, kad jausdamiesi beviltiškai žmonės į savo šeimos gydytojus kreipiasi net ir tuomet, kai iškyla problemų su dantimis. Kasmet šeimos gydytojai apžiūri maždaug 380 tūkst. pacientų su dantų problemomis.

Parengta pagal „Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.