Pakeitusi mitybą silpnaprotyste serganti 82-ejų metų moteris atgavo atmintį

82-ejų metų moterį ilgai kamavo silpnaprotystės simptomai. Ji net neatpažindavo savo sūnaus. Tačiau pakeitus mitybą, jos atmintis stebuklingai sugrįžo.

 Moteris pradėjo valgyti daug mėlynių ir graikinių riešutų, o tai turėjo didžiulės įtakos jos būklei.<br>123rf nuotr.
 Moteris pradėjo valgyti daug mėlynių ir graikinių riešutų, o tai turėjo didžiulės įtakos jos būklei.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2019, 8:45 PM

Kai Marko Hatzerio motinos būklė tapo tokia sunki, kad net teko dėl jos pačios saugumo nuvežti į ligoninę, jos sūnus pamanė, kad neteks savo paskutiniojo šeimos nario.

Sylvia prarado savo atmintį ir dalį proto. Vieną kartą ji net paskambino į policiją ir apkaltino pagrobimu slaugytoją, kuri ja rūpinosi.

Vis dėlto moteris pradėjo valgyti daug mėlynių ir graikinių riešutų, o tai turėjo didžiulės įtakos jos būklei.

Maistas smegenims

Sylvia taip pat pradėjo valgyti ir kitus sveikus produktus, kaip antai brokolius, lapinius kopūstus, špinatus, saulėgrąžų sėklas, avižas, saldžiąsias bulves, juodąjį šokoladą ir gerti žaliąją arbatą. Visi šie maisto produktai turi naudos smegenų sveikatai.

Markas ir Sylvia nusprendė šiuos maisto produktus į jos mitybos racioną įtraukti drauge, nes vien vaistų nepakako. Jie skaitė mokslinius tyrimus ir atrado, kad Viduržemio jūros regiono šalyse sergamumas silpnaprotyste yra labai žemas, tad pradėjo kopijuoti jų mitybos įpročius.

Anot Mirror.co.uk, Markas sakė: „Kai mano mama buvo ligoninėje, ji manė, kad tai viešbutis, tačiau pats blogiausias kokiame jai tik teko būti.

Ji neatpažino manęs ir paskambino policijai, nes manė, kad ją pagrobė. Kadangi mano tėtis ir brolis mirė ir aš likau vienas su mama, mane tai labai sukrėtė.

Niekada nesijaučiau toks vienišas ir beviltiškas. Vos per vieną naktį laimingą šeimą užklupo krizė.

Vietoje išrašytų vaistų, nusprendėme paieškoti alternatyvių gydymo būdų. Kai kurių šalių gyventojai nėra net girdėję apie Alzheimerio ligą, nes jų mityba visai kitokia“.

Taip pat Sylvia kartu su sūnumi užsiimdavo pratimais, lavinančiais smegenų veiklą bei kognityvines funkcijas.

„Šis stebuklas įvyko ne per naktį, bet po kelių mėnesių ji pradėjo prisiminti gimtadienius ir palengva grįžo į ankstesnę savo būseną.

Žmonės mano, kad vos tik sužinojus diagnozę baigiasi gyvenimas. Išgyvensite blogas ir geras dienas, bet tai nebus pabaiga. Dabar mano mama atrodo 10 metų jaunesnė ir sutikę ją nė nepagalvotumėte, kad visa tai jai teko ištverti“, – pabrėžė moters sūnus.

Kūno savybė išgyti

Ši istorija įrodo, kokie stiprūs yra mūsų organizmai ir kūnai. Dauguma ligų priklauso nuo mitybos. Žinoma, kai kurios jų yra genetinės ir pokyčiai mityboje nelabai pagelbėja, bet riziką vis vien galima sumažinti. Sveikata yra didžiausias mūsų turtas ir mes patys kuriame savo likimą.

Parengta pagal wisemindhealthybody.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.