Nemalonią problemą ant lūpų pamiršite išbandę šiuos patarimus

Veikiausiai dar nėra apsidžiaugęs ant lūpos iškilusia pūsleline. Pūsleles niežti, skauda, o visa tai sukelia herpeso virusas, kuris tam tikrais momentais užklumpa net 40 proc. pasaulio gyventojų. Egzistuoja daugybė būdų, padėsiančių ne tik apsisaugoti nuo šio viruso, bet ir sumažinti jaučiamus simptomus juo apsikrėtus.

Paprastąjį herpeso virusą nešioja 9 iš 10 žmonių, bet pūsleline suserga toli gražu ne visi.<br>123rf nuotr.
Paprastąjį herpeso virusą nešioja 9 iš 10 žmonių, bet pūsleline suserga toli gražu ne visi.<br>123rf nuotr.
Paprastąjį herpeso virusą nešioja 9 iš 10 žmonių, bet pūsleline suserga toli gražu ne visi.<br>123rf.com nuotr.
Paprastąjį herpeso virusą nešioja 9 iš 10 žmonių, bet pūsleline suserga toli gražu ne visi.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-01 15:55

Kaip apsisaugoti nuo pūslelinės

1. Venkite kontakto. Jeigu pastebėjote, kad artimas žmogus turi pūslelinę, venkite jį bučiuoti. Taip pat nenaudokite to paties rankšluosčio, negerkite iš tos pačios stiklinės, nenaudokite tų pačių įrankių, vazelino ir t.t.

2. Saugokite lūpas nuo tiesioginių saulės spindulių. Didelis saulės spindulių kiekis silpnina imuninę sistemą. Labai svarbu lūpas patepti nuo UV spindulių poveikio saugančiu kremu ar balzamu. Jeigu puslelinė jau yra suaktyvėjusi, pažeistą vietą tepkite atskirai, panaudodami ausų krapštuką. Taip apsisaugosite nuo pūslelinės išplitimo.

3. Venkite streso. Kartą apsikrėtus lūpų pūsleline, virusas organizme lieka visą gyvenimą, tačiau galima išvengti jo suaktyvėjimo. Tam reikėtų vengti stresą keliančių situacijų, kadangi jos silpnina organizmo imuninę sistemą.

4. Stiprinkite imunitetą. Svarbu pasirūpinti vitaminų turinčiu maistu, pakankamu miego kiekiu, reguliariu fiziniu krūviu.

5. Atsisakykite grožio procedūrų. Įvairios kosmetinės procedūros, pavyzdžiui, lazerinės ar cheminis veido šveitimas, gali sukelti pūslelinės suaktyvėjimą. Atsisakykite jų kol neišsigydėte pūslelinės.

Jeigu pasireiškė pūslelinė

1. Miegokite galvą padėję aukščiau nei įprasta. Galvos pakėlimas aukščiau nei įprastai miego metu užkerta kelią skysčių kaupimuisi pūslelėse.

2. Nelieskite pažeistos vietos. Nuolatinis pūslelinės lietimas gali ne tik pailginti gijimą, bet ir lemti bakterijų pateikimą į žaizdą. Tai gali sukelti rimtą infekciją.

3. Pridėkite ledo. Jeigu jaučiate, kad herpeso pažeista vieta ėmė tinti, prie jos pridėkite ledo. Tik nepamirškite jo suvynioti į audinį. Tokiu būdu apsaugosite odą nuo neigiamo šalčio poveikio.

4. Venkite plačiai išsižioti. Nedarykite nieko, kas galėtų dar labiau sudirginti pūslelinę, pavyzdžiui, venkite plačiai išsižioti. Tai gali lemti lūpos plyšimą bei viruso išplitimą į didesnį plotą.

5. Nepamirškite prevencijos. Kreipkitės į gydytoją. Jeigu pastebėjote, kad dažnai sergate pūsleline arba jaučiami simptomai yra tieisog nepakeliami, apsilankykite pas gydytoją. Jis patars, kaip sustiprinti imunitetą, o galbūt ior rekomenduos vaistų, kurie padės pūslelinei neiškilti.

Parengta pagal womenshealthmag.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.