Vos 2 šaukštai šio aliejaus gali sustabdyti Alzheimerio ligos progresavimą

Įsivaizduokite, kad jūsų mylimas žmogus susirgo Alzheimerio liga ir jis neatpažįstamai pasikeitė. Ar kaip įmanydami stengtumėtės rasti būdų, kaip sugrąžinti jo asmenybę ir atmintį? Viena būtent su tokiais sunkumais susidūrusi moteris rado, kad vieno tipo aliejus gali padėti jos vyrui sustabdyti ligos progresavimą.

 Alzheimerio liga.<br> 123rf nuotr.
 Alzheimerio liga.<br> 123rf nuotr.
 Alzheimerio liga.<br> 123rf nuotr.
 Alzheimerio liga.<br> 123rf nuotr.
 Kokosų aliejus.<br> 123rf nuotr.
 Kokosų aliejus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-04-08 06:52

Tai nutiko pediatrei Mary Newport, kai jos vyrą Steve'ą pasiglemžė liga.

Steve'ą prieš Alzheimerio ligos diagnozę jau penkerius metus kamavo silpnaprotystė, tad Mary vyro būklė ir taip buvo gana sudėtinga.

„Daugelį dienų ar net kelias dienas iš eilės, jis buvo tarsi rūke. Steve'as negalėjo rasti šaukšto ar kaip pasiimti vandens iš šaldytuvo. Vieną dieną paklausiau, ar kas nors skambino, jis atsakė: „Ne“. Tačiau po kelių dienų jis prisimindavo, kas skambino ir ką sakė“, – pasakojo Mary.

Taigi, nors Steve'o trumpalaikė atmintis neveikia, jis gebėdavo po kelių dienų prisiminti naują informaciją.

Jo žmona tikėjo, kad vyro sveikatos būklė buvo susijusi su tuo, ką jis valgė. Steve'as vartojo gydytojų paskirtus vaistus, kurie niekuo nepadėjo, jis tik tapo prislėgtas, o kūno svoris sumažėjo. Galų gale jis prarado gebėjimą bėgioti, jo eisena pasikeitė, atsirado drebulys.

Netrukus Mary viską perėmė į savo rankas. Ji pradėjo ieškoti klinikinių tyrimų ir alternatyvių gydymo būdų, tikėdamasi padėti savo vyrui atgauti kai kuriuos gebėjimus ir palengvinti simptomus.

Ji atrado, kad viename iš vaistų, padedančių sustabdyti Alzheimerio ligos progresavimą, yra vidutinės trigliceridų grandinės. Šis junginys natūraliai yra randamas kokosų aliejuje.

Nuo to karto Mary pradėjo į savo vyro maistą įmaišyti po du valgomuosius šaukštus kokoso aliejaus per dieną.

Po 2 mėnesių jis tapo budresnis, laimingesnis ir šnekesnis. Jo drebulys taip pat sumažėjo.

Praėjus vieneriems metams, kai Steve'as pradėjo vartoti kokosų aliejų, jis pradėjo atpažinti savo šeimos narius, aktyviai palaikyti pokalbį ir vėl mėgautis ilgais pasivaikščiojimais bei bėgiojimu kaiminystėje.

Labiausiai visus nustebino tai, kad jis atgavo gebėjimą skaityti. Nors jo asmenybė dar nėra visai tokia pati, kaip buvo prieš susergant Alzheimerio liga, Mary džiaugiasi, kad jo sveikata pagerėjo ir tikisi, kad vis dar gerės.

„Šiuo metu mes labai džiaugiamės jo sveikatos pagerėjimu ir nesvarbu kokosų aliejus stabdo ar sulėtina ligą, svarbus yra kiekvienas lašas, padedantis jam atsistoti ant kojų“, – pridūrė ji.

Kaip kokosų aliejus gali padėti gydyti Alzheimerio ligą?

Smegenys yra energijos ištroškęs organas, suvartojantis iki 60 proc. gliukozės, kuri patenka į organizmą.

Sergančios smegenys negali gauti visos joms reikiančios gliukozės, nes jos patiria hipometabolizmą, dėl kurio suprastėja pažinimo funkcijos.

Ketonai yra riebalų skilimo organizme šalutiniai produktai, kurie yra laikomi veiksmingais ir alternatyviais energijos substratais smegenims. Jie net gali padėti atkurti ir atnaujinti neuronus ir nervų funkcijas, net po sunkaus pažeidimo.

„Sergant Alzheimeriu, neuronai tam tikrose smegenų vietose negali pasisavinti gliukozės dėl atsparumo insulinui, todėl lėtai miršta. Jei šios ląstelės turi prieigą prie ketonų, jos gali išlikti gyvos ir toliau veikti“, – paaiškino Mary.

Ketonai paprastai organizme atsiranda po ilgesnio badavimo laikotarpio, bet vidutinės trigliceridų grandinės oksiduojasi kepenyse, todėl padidėja ketonų kiekis. Tyrimai rodo, kad kokosų aliejus gali padėti gydyti Parkinsono ligą, Hantingtono ligą, išsėtinę sklerozę, vaistams atsparią epilepsiją ir diabetą.

Įspėjimas:

Jei turite virškinimo trakto sutrikimų ar sergate kitomis ligomis, prieš vartodami liaudiškas priemones, pasitarkite su gydytoju arba vaistininku. Taip pat primename, kad tai yra liaudies medicinos priemonė, o ne vaistai, tad norėdami ja gydyti ligas ar palengvinti ligos simptomus, taip pat būtina pasikonsultuoti su mediku arba vaistininku.

Parengta pagal „Daily Health Post“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.