Pėdų grybelio gydymo būdai, kuriuos išbandyti išdrįs ne kiekvienas

Lietuviai mėgsta savigydą. Dėl to dūsauja daugelis medikų. Tačiau ieškodami natūralių gydymo alternatyvių kartais gerokai perlenkia lazdą. Štai kelios priemonės nuo pėdų grybelio, kurios priverčia kilstelėti antakius. 

Medikai teigia, kad grybelio gydymui naudojamas actas dezinfekuoja, tačiau taip pat gali labai pakenkti odai, ypač jei turite mažyčių įtrūkimų.<br>123rf nuotr.
Medikai teigia, kad grybelio gydymui naudojamas actas dezinfekuoja, tačiau taip pat gali labai pakenkti odai, ypač jei turite mažyčių įtrūkimų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-06 17:13, atnaujinta 2019-05-06 17:14

Actas

Liaudies išminties dalytojai rekomenduoja obuolių arba baltojo vyno acto lašinti ant grybeliu užkrėsto nago tris kartus per dieną, prieš tai nusimazgojus kojas. Deja, medikai ako, kad nors actas ir dezinfekuoja, tačiau taip pat gali labai pakenkti odai, ypač jei turite mažyčių įtrūkimų.

Alus

Kambario temperatūros tamsiame aluje reikia išmaišyti tam tikrą kiekį baltojo vyno acto. Pėdas arba pirštus reikia mirkyti bent vieną kartą per dieną po pusę valandos. Procedūras reikia kartoti mėnesį. Po kiekvieno mirkymo, pėdas būtina visiškai nusausinti. Ar tai veikia? Medikai sako, kad tiek alkoholis, tiek actas gali pažeisti odą. 

Burnos skalavimo skystis

Burnos skalavimo skysčio aktyvūs ingredientai yra mentolis, eukaliptas, metilo salicilatas, timolis. Nagus skalavimo skystyje rekomenduojama mirkyti kurį laiką.  Deja, abejonių vėl kyla, mat burnos skalavimo skystis savo sudėtyje turi alkoholio, tad procedūra gali būti pakankamai skausminga, jeigu jūsų pėdose bus odos įtrūkimų.

Chloruotas baliklis

Tai vienas labiausiai medikus šokiruojančių grybelio gydymo metodų. Remiantis „liaudies išmintimi“ pėdas reikia mirkyti chloruoto tirpiklio tirpale, o jam paruošti reikės net mėnesio, mat paruoštą mišinį reikia laikyti tamsioje vėsioje vietoje apie 30 dienų ir tik tuomet jau mirkyti kojas. Na, priminti telieka, kad chloruotas baliklis yra pavojingas chemikalas. Jis yra korozinis, todėl jis nugriaužia pėdų odą. Nėra odos – nėra problemos?

Išvardyti gydymo būdai užima labai daug laiko, be to, turi nepageidaujamų šalutinių poveikių. Dažniausiai gali pakenkti odai, sukelti tokias alergines reakcijas, kaip išbėrimą ir pūslelių atsiradimą ant pėdų odos bei dermatito atsiradimą ant rankų. Be to, medikai įsitikinę, kad dažniausiai liaudiški nagų grybelio gydymo metodai retai visiškai išsigydo nagų grybelį.

Negydomas odos grybelis gali persimesti ant nagų. Apskritai negydant grybelio gali paūmėti net kitos lėtinės ligos, o ką kalbėti, kad pėdas nemalonu ištraukti iš batų. Todėl medikai rekomenduoja nejuokauti ir kreiptis į medikus laiku.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.