Moteris manė, kad tiesiog peršalo, o viskas baigėsi paralyžiumi

Moteris liko suparalyžiuota po to, kai savo ligos simptomus nurašė paprasčiausiam peršalimui.

Moteris liko suparalyžiuota po to, kai savo ligos simptomus nurašė paprasčiausiam peršalimui.<br> 123rf asociatyvioji nuotr. 
Moteris liko suparalyžiuota po to, kai savo ligos simptomus nurašė paprasčiausiam peršalimui.<br> 123rf asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 8:28 PM

Danielle McGuinness jau kelias savaites kentė stiprų kosulį ir pykinimą, bet manė, kad tai tiesiog peršalimo simptomai.

Tik kai pradėjo nebejausti savo rankų ir kojų, likus vos keletui valandų prieš leidžiantis į ilgą atostogų kelionę, moteris suprato, kad kažkas jai tikrai negerai.

29 metų moteris buvo skubiai nuvežta į ligoninę, kur jos sveikata pradėjo sparčiai blogėti, o greitai jai buvo diagnozuotas Guillaino-Barre sindromas (GBS) – retas ir sunkus sutrikimas, paveikiantis nervus.

Danielle kreipėsi į gydytoją dar prieš tai, kai jai visiškai pablogėjo sveikata, bet medikas moterį patikino, kad simptomus nulėmė nerimas dėl grėsmingai artėjančių atostogų.

Diagnozavus GBS Danielle buvo medikamentais sukelta koma, nes jos liga pradėjo kenkti plaučiams. Kai moteris pabudo intensyvios terapijos skyriuje, jos visas kūnas buvo paralyžiuotas. Dėl to Danielle net negalėjo prakalbėti.

„Per Kalėdas ir Naujuosius man pasireiškė kai kurie peršalimo simptomai, – vėliau prisiminė Danielle. – Jau labai smarkiai kosėjau ir vemdavau, bet vis maniau, kad reikia ir toliau vaikščioti į darbą, nes po to mėnesį jame nebūsiu. Niekada nepagalvotum, kad šie simptomai gali būti tokie rimti.

11 savaičių išgulėjau lovoje, tad mano raumenys atrofavosi.

Turėjau visko mokytis iš naujo: šukuotis, sėdėti – tarsi koks kūdikis“.

Po kelias savaites trukusios fizioterapijos Danielle pagaliau pradėjo jaustis geriau, bet neseniai dėl atkryčio, lydimo tulžies pūslės sutrikimo, jai vėl teko grįžti į ligoninę.

„Noriu žinoti, kas tai sukėlė, kodėl tai nutiko man, kodėl esu viena iš 50 tūkstančių, bet nežinau, ar pavyks tai kada išsiaiškinti.

Tai jokiais būdais neatbaidė manęs nuo kelionių. Savo situaciją vertinu, kaip kelionę, kurią turi pabaigti.

Esu pakankamai pozityvi, nors tai buvo man išbandymas, bet jeigu galiu padėti kam nors kitam pamayti, kad yra ir kita šio sutrikimo pusė, tuomet tai bus verta“, – sakė Danielle.

Dabar Danielle planuoja parašyti knygą apie savo patirtį, kad padėtų kitiems žmonėms, turintiems tą patį sutrikimą ir nori leistis į savo suplanuotą kelionę po Aziją.

Parengta pagal metro.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.