Viena prevencijos diena gali atstoti šimtą gydymo

5* viešbutis ir SPA kompleksas „Harmony Park“ šią vasarą pasitinka su visiškai nauja prevencine koncepcija: atrasti fizinę ir dvasinę pusiausvyrą, orientuojantis į miego sutrikimų ir streso valdymo, širdies ir kraujagyslių ligų bei virškinimo sutrikimų prevenciją, o ne kovą su šių negandų pasekmėmis. Prevencinius seminarus ir stovyklas ves naujai suburta profesionalių SPA terapeutų komanda.

 Gydytoja neurologė, besispecializuojanti miego medicinoje, Evelina Pajedienė.
 Gydytoja neurologė, besispecializuojanti miego medicinoje, Evelina Pajedienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 11:01 AM, atnaujinta Jul 11, 2019, 2:53 PM

„Mes sergame tomis ligomis, kurių galime išvengti. Ir tam reikia gerokai mažiau pastangų, nei norint pasveikti, o kai kurių ligų išgydyti net neįmanoma. Šiuo metu Lietuvoje prevencijai skiriama gerokai per mažai dėmesio, tai daugiau pavienių specialistų iniciatyvos, tad nusprendėme susitelkti būtent į šią sritį ir su savo srities profesionalų pagalba padėti žmonėms apsisaugoti nuo XXI amžiaus rykščių“, – pasakoja „Harmony Park“ SPA, vandens ir pirčių erdvės vadovas Tadas Puzara.

Lietuvoje sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis kraujotakos ir širdies sistemos problemų turi beveik trečdalis suaugusiųjų asmenų, kas penktas gyventojas skundžiasi virškinimo sistemos sutrikimais. Kraujotakos ir skrandžio ligos – viena dažniausių mirties priežasčių mūsų šalyje.

„Šalia šių, XXI amžiaus maru vadinamų negalavimų dar reikia paminėti stresą. Būtent nesuvaldytas stresas dažnai turi įtakos kraujotakos ir virškinimo sistemų ligoms, sukelia rimtus nervų sistemos negalavimus. O juk viena prevencijai skirta diena gali atstoti ir šimtą gydymo dienų. Nekalbant apie gydymui išleidžiamus pinigus ir tai, kad dalis ligų yra išvis nepagydomos arba net mirtinos“, – pasakoja T. Puzara.

Stresas dažnai turi įtakos kitam gyvenimo ritmą iš esmės išreguliuojančiam sutrikimui – nemigai. Pastaroji negalia gali būti ne tik streso, bet ir kitų ligų, kaip depresija ar širdies veiklos sutrikimai, pasekmė. Nustatyta, kad šiuo metu nemiga kamuoja apie 30 proc. vyresnio amžiaus žmonių ir auditorija nuolat jaunėja.

Pasak viešbučio vadovės Dalios Trainytės, nuo šios vasaros keičiasi „Harmony Park“ SPA centro koncepcija. Didžiausias dėmesys bus skiriamas būtent ligų prevencijai, labiausiai akcentuojamos širdies, kraujagyslių, nervų (ypatingai streso valdymas ir nemiga) bei virškinimo sistemos ligos. Galima teigti, jog tradicinis, kitose Lietuvos poilsio vietose veikiantis SPA – „Harmony Park“ atveju tampa sveikatingumo kompleksu.

„Kuriant „Harmony Park“ itin didelis dėmesys buvo skiriamas tam, kad būtų išsaugota nepakartojama šios vietos gamta, šimtamečių ąžuolų sukurta aura, kad pastatai įsilietų į aplinką. Tęsdami filosofiją, kad svarbiausia išsaugoti tai, ką turime, padėsime žmonėms išsaugoti tai, ką jie turi brangiausio – sveikatą, harmoniją su savimi ir savo kūnu“, – sako D. Trainytė.

Šiuo metu jau parengtos ir pradėtos vykdyti nuolatinės nemigos, svorio balansavimo, žarnyno funkcijos gerinimo programos, bus organizuojami tęstiniai seminarai ir paskaitų ciklai širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos klausimais, vykdomos streso valdymo programos per garsą, balsą, šokį ir judesį.

Kiekvieną programą parengė žinomas savo srities specialistas: gydytoja neurologė, besispecializuojanti miego medicinoje, Evelina Pajedienė ves miego sutrikimų programas; streso valdymo užsiėmimus organizuoja vienas garsiausių sveikos gyvensenos propaguotųjų Lietuvoje – Ignas Bakėjus; virškinimo sutrikimų prevencija rūpinsis visuomenės sveikatos specialistas Paulius Paulauskas; gydytojas kardiologas Vilhelmas Bajoras konsultuos širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų klausimais, o su individualiai parinkto fizinio aktyvumo nauda ligų prevencijoje supažindins fizinės medicinos ir reabilitacijos, sporto kineziterapijos profesionalas Eimantas Žeimys.

Visas programas padės įgyvendinti kvalifikuota, aukšto lygio SPA terapeutų komanda, dirbanti tik pagal pasaulinės praktikos padiktuotus standartus.

„SPA procedūros bus subalansuotos pagal metų laikus, juk pati gamta lemia mūsų organizmo ritmą, tad pavasarį orientuosimės į organizmo sužadinimą, vasarą daugiau dėmesio skirsime atgaivinančioms procedūroms, rudenį – atpalaiduojančioms, o žiemą – šildančioms“, – pasakoja T. Puzara.

Be padidinto dėmesio ligų prevencijai, „Harmony Park“ SPA šią vasarą lankytojams parengė dar ne vieną staigmeną – jau liepą bus baigta diegti baseino erdvių vandens ir oro filtravimo bei valymo ozonu sistema.

„Tai reiškia, kad baimių lankytis baseine dėl cheminių medžiagų gausos nebeturėtų kilti nei besilaukiančioms mamoms, nei kūdikius auginančioms šeimoms ar alergiškiems žmonėms. Tokiame vandenyje ne tik saugu maudytis, tačiau net oras baseino erdvėse yra išvalomas tiek, kad juo saugu kvėpuoti astma sergantiems žmonėms,“ – teigia „Harmony Park“ marketingo vadovė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Dar viena svarbi naujiena Lietuvos SPA pasaulyje – jau nuo šio mėnesio „Harmony Park“ į Lietuvos grožio industriją įlieja šios rinkos lyderį.

„Visos procedūros bus atliekamos naudojant itin prabangią britų kosmetiką „Elemis“. Išmanantiems ar besidomintiems vien šis prekinis ženklas daug pasakys apie mūsų paslaugų kokybę, nes tai kosmetika, su kuria gamintojai leidžia dirbti tik aukščiausio lygio standartus atitinkantiems SPA centrams, ją galima rasti prabangiuose kruiziniuose laivuose, o Lietuvoje, mūsų žiniomis, su šia kosmetika dar niekas nedirba“, – pasakoja T. Puzara.

Daugiau informacijos apie sveikatos prevencijų programas galite rasti: www.harmonypark.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.