Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Moteris negalėjo mylėtis su sutuoktiniu dėl keisto sutrikimo

Dvidešimtmetė pakistanietė kreipėsi į gydytojus, skųsdamasi, kad jai sudėtinga mylėtis su sutuoktiniu.

 Moters seksualinį gyvenimą apkartino akla makštis. <br> 123rf nuotr. 
 Moters seksualinį gyvenimą apkartino akla makštis. <br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2019, 10:49 PM

Pora buvo neseniai susituokusi ir pabandė mylėtis, bet paaiškėjo, kad vyrui neįmanoma įsiskverbti į žmonos makštį. Tokia situacija tęsėsi pusmetį ir dėl to moteris patyrė savo sutuoktinio fizinį ir psichologinį smurtą. Ji netgi grįžo gyventi pas savo tėvus.

Kadangi moteris pastebėjo ir daugiau nerimą kėlusių požymių, tokių, kaip skausmas pilvo apačioje, kamavęs pastaruosius trejus metus ir tai, kad jai niekada nebuvo menstruacijų, ji kreipėsi į medikus. Tai, kad menstruacijos taip niekada ir nebuvo prasidėjusios, moteriai jau senokai kėlė abejonių dėl to, kas darosi su jos organizmu, bet jos motina šį simptomą nurašė vėluojančiam brendimui.

Visgi, kaip vėliau „BMJ Case Reports“ paskelbtame straipsnyje rašė gydytojai, moters krūtys buvo pakankamai išsivysčiusios tokiam amžiui, o ir kiti antriniai seksualiniai požymiai atrodė visiškai normalūs.

Ultragarso tyrimai parodė ir tai, kad moters gimda buvo normalaus dydžio, kiaušidės taip pat. Net ir hormonai buvo normos ribose.

Tačiau fizinės apžiūros metu pavyko atrasti bėdą. Moteris turėjo aklą makštį, kuri buvo vos dviejų centimetrų ilgio ir jos reprodukcinis kanalas baigėsi maišeliu, nesusijungdamas su vidiniais lyties organais.

Jai nustatyta skersinė vaginalinė pertvara – horizontali audinio „sienelė“, susiformavusi dar jai negimus, kuri visiškai blokavo makštį. Dėl šio sutrikimo, jeigu nėra angos, jungiančios viršutinę ir apatinę makšties dalį, kraujas menstruacijų metu patenka į viršutinę makšties dalį, todėl moteris kamuoja apatinės pilvo dalies skausmai, paaiškino Bostono vaikų ligoninės atstovai.

Dažniausiai ši būklė yra nepastebima iki subręstant arba iki to laiko, kai žmonės tampa seksualiai aktyvūs ir sueities metu jaučia skausmą.

Gydytojai atliko operaciją, kurios metu sujungė abi moters makšties dalis, prapjovė praėjimą blokuojantį audinį.

Po trijų mėnesių moteris galėjo mylėtis su vyru be diskomforto. Dar po septynių mėnesių ji pastojo ir vėliau pagimdė berniuką, atlikus cezario operaciją.

Parengta pagal „IFLScience“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.