Šlifuokliu susižalojusiam vyrui skubios pagalbos nesuteikė: teko įsikišti ministerijai

Priekulėje gyvenantis 58 metų Povilas Valauskas, susižalojęs pirštą, kone visą dieną lakstė po Klaipėdą, kol sulaukė pagalbos, – medikai jam pasiūlė užsirašyti į eilę ir kantriai laukti.

Vyras veltui bandė registratūros darbuotoją įtikinti, kad jam reikia skubios pagalbos – delsiant pirštas gali supūliuoti, o tada bus dar blogiau.<br>123rf ir D.Umbraso nuotr.
Vyras veltui bandė registratūros darbuotoją įtikinti, kad jam reikia skubios pagalbos – delsiant pirštas gali supūliuoti, o tada bus dar blogiau.<br>123rf ir D.Umbraso nuotr.
Klaipėdos jūrininkų ligoninė.<br>D.Umbraso nuotr.
Klaipėdos jūrininkų ligoninė.<br>D.Umbraso nuotr.
Klaipėdos jūrininkų ligoninė.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Klaipėdos jūrininkų ligoninė.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 14, 2019, 8:56 PM

Praėjusį savaitgalį P.Valauskas susižalojo savo sodybos kieme – nuslydęs šlifuoklis brūkštelėjo per plaštaką ir perkirto nykštį.

Išsigandęs, kad gali būti pažeistas kaulas, vyras patraukė į Priekulės pirminės sveikatos priežiūros centrą. Rentgeno nuotrauka viską galėjo parodyti, bet miestelyje nėra reikiamos aparatūros.

Budinčioji medikė sutvarstė žaizdą ir pasakė, kad to neužteks, patarė peršviesti pirštą ligoninėje.

Gavęs siuntimą į Respublikinę Klaipėdos ligoninę (RKL) P.Valauskas ten nuvyko kitą dieną.

Prisistatęs tviskančiame ligoninės fojė P.Valauskas sužinojo, kad čia jo niekas neapžiūrės – vizitui pas rentgenologą reikia iš anksto registruotis. Artimiausia priėmimo data – spalio 15-oji.

„Registratūros darbuotoją mėginau įtikinti, kad man reikia skubios pagalbos – delsiant pirštas gali supūliuoti, o tada bus dar blogiau. Bet ji buvo nepalenkiama“, – pasakojo P.Valauskas.

Galiausiai vyras buvo nukreiptas į Priėmimo skyrių, bet ir ten nieko nepešė. Budintys medikai jam pasakė, kad teks ilgai laukti, pasiūlė vykti į kitą gydymo įstaigą – Klaipėdos jūrininkų ligoninę (KJL).

Iš ligoninės vejamas pacientas susirado Sveikatos apsaugos ministerijos telefoną. Paskambinus atsiliepė tą dieną budėjusi darbuotoja, jai P.Valauskas išdėstė savo bėdas.

Ministerijos darbuotoja iš pradžių nepatikėjo, kad taip gali būti, o paskui pasiūlė nenusileisti – kreiptis į RKL registratūros arba Priėmimo skyriaus vadovus, griežtai reikalauti skubios pagalbos.

Ministerija P.Valausko nelaimėje nepaliko – paprašė informuoti, kaip klostosi reikalai Klaipėdoje. Žadėjo ko nors griebtis, jeigu medikai ir toliau spyriosis, atsisakys jį priimti, apžiūrėti žaizdą.

Priėmimo skyriaus vadovės vyras nesurado, todėl nusprendė važiuoti į kitame uostamiesčio gale įsikūrusią Jūrininkų ligoninę. Vėl ėjo tais pačiais keliais – registratūroje rodė siuntimo lapą, prašė skubios pagalbos.

Nukreiptas į KJL Priėmimo skyrių priekuliškis laukė, kol buvo priimtas. Rentgenu peršvietus ranką paaiškėjo, kad komplikacijos negresia – nykščio kaulas sveikas, jokių svetimkūnių neaptikta.

Jūrininkų ligoninėje gavęs laikinojo nedarbingumo pažymą P.Valauskas sugrįžo namo.

„Moku visus mokesčius ir nesuprantu, kodėl tokiais atvejais žmones kaip žirnius mėto iš vienos ligoninės į kitą, negalima tikėtis skubios pagalbos“, – stebėjosi Klaipėdos uoste dirbantis vyriškis.

Tik po derybų su medikais P.Valauskas sužinojo, kad jam nebūtų tekę mindžioti ligoninių slenksčių, jeigu tą dieną iš namų į gydymo įstaigą būtų buvęs išvežtas greitosios medicinos pagalbos automobiliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.