Insultą patyrusi moteris papasakojo, ką darė, kad vėl judėtų: tai veikia

Nežinojau, kad žmogus tiek turi dvasinių galių ir kokia stipri jo pasąmonė! Tai, ką aš patyriau, sunku aprašyti, bet noriu papasakoti kitiems. Papasakoti, kokią galią turi žmogus.

 Po insulto buvo sunku padaryti net menkiausią judesį.<br> 123rf.com nuotr.
 Po insulto buvo sunku padaryti net menkiausią judesį.<br> 123rf.com nuotr.
 Už pažangą moteris dėkoja savo kineziterapeutei.<br> 123rf.com nuotr.
 Už pažangą moteris dėkoja savo kineziterapeutei.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Laureta Kirilovienė

2019-09-05 06:50

Neturėjau kitos išeities

Po insulto aš negalėjau valdyti kairės rankos ir kairės kojos. Aš džiaugiausi tuo, kad galėjau dešine ranka rašyti, kad galėjau protingai mąstyti. Kai negali pati atlikti paprasčiausių veiksmų, netenki savivertės. Juk viskas yra daroma už tave – daroma tau, bet ne visada sutampa su tavo troškimais.

Pasikeitus mankštos pobūdžiui, kai kineziterapeutė ateidavo pas mane į kambarį individualiai mankštai, man buvo labai įdomu. Ji, atliekant kokį nors judesį, kažkaip sugebėjo mane nuteikti, kad aš besistengdama pajudinti koją įjungčiau savo mintis. Aš bandžiau. Iš pradžių man nieko neišėjo.

Svarbiausia, reikia labai tikėti savimi. Kadangi aš labai tikiu Dievu, man buvo lengviau įtikinti ir save. Tiesiog nebuvo kitos išeities – arba tikėti, arba pavirsti daiktu.

Vienu žodžiu, užspeičiau save į kampą. Stipriai mintimis veikiau savo ranką ir pajutau pirmą jos judesį! Tiesa, ji pajudėjo tik tiek, kiek didelio sieninio laikrodžio rodyklės. Tai mane taip nudžiugino... Čia mano jėga!

Vėliau teko lenkti koją per kelią. Nepatikėjau, kaip mintimis aš priverčiau koją susilenkti, o po taip gražiai ištiesti. Dėkojau Dievui ir kineziterapeutei. Aš matydavau, kaip ji džiaugiasi dėl manęs. Tai mane dar labiau motyvavo.

Mintys srūva po kūną

Vieną dieną slaugytojos padėjėja pamatė, kad aš pati pajudinau koją ir šyptelėjo man. Kineziterapeutė irgi pastebėjo tai. Jos veidas nušvito. Tegyvuoja gyvenimas!

Noriu žodžiais aprašyti, kaip tai padariau.. Gal pavyks? Mano mintys sruveno tuščiomis ertmėmis visu mano kūnu ir sustojo ten, kurią vietą reikia paveikti. Aš įsivaizdavau, kad koja kyla. Aš taip stipriai sutelkdavau mintis, kad drebėdavo ir kojos abi, ir rankos, o galva, atrodė, sprogs, ji traškėjo.

Kineziterapeutė tokių pojūčių neleido skatinti, nes galėjo kažkas nutikti. Mano kraujospūdis padidintas, todėl nereikia persistengti. Jeigu man reikėdavo pakelti dubenį, mano mintys keliaudavo truputėlį kitaip. Mano mintys ertmėmis nukeliaudavo kur reikia, iki dubens, tada dar turėdavau sutelkti paskutines jėgas ir mintyse prasibrauti pro akmeninę sieną. Tada aš pakeldavau dubenį.

Buvo dar vienas pratimas – reikėjo išriesti nugarą. Mintimis keliavau stuburu, stabtelėjau ties mentėmis, bandžiau jas pakelti ir taip išsilenkė nugara. Tiesiog ganai savo mintis po kūną ir leidi joms kūne šeimininkauti, paskui jos savaime žino kelią ir jaučia, kur stabtelėti. Skamba keistai, bet taip yra.

Ačiū kineziterapeutei

Žinau, kad mintys gali materializuotis, todėl viskas įmanoma. Mes sportavome kiekvieną dieną, po to bandžiau stotis prie sienelės. Man sekėsi gerai. Vieną dieną, gulėdama lovoje, pabandžiau pati sulenkti koją. Nepasisekė. Nesupratau, kodėl. Dar kitą dieną, kai atėjo kineziterapeutė, koja judėjo. Dabar supratau, kad mintis dar valdo papildomi veiksniai. Tai buvo kineziterapeutės įtikinami žodžiai ir jos mažasis pirštukas, kuris paliečia koją ir liepia jai susilenkti.

Aš skaičiau knygą, kurioje buvo rašoma, kad norint giliau užfiksuoti savo mintį, reikia žodžius tarti garsiai. Tad garsiai tardavau žodžius: „Lenkis, lenkis, dabar išsitiesk...“

Esu dėkinga ne vienam. Noriu padėkoti kineziterapeutei už vedimą tinkama linkme. Visam kolektyvui, padėjusiam saugiai pasijusti. Nepamiršiu kambario slaugytojos, draugų ir juokų. Žmogus viską gali!

***

Šį moters pasakojimą portalui lrytas.lt pakomentavo fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja Renata Rimkevičienė. Pasak specialistės, mankštos rezultatai iš tiesų labai priklauso nuo mąstymo koncentracijos.

„Tikrai įkvepianti istorija, ypač šiuo metu, kai vis daugėja įrodymų, kad mūsų mintys yra materialios. Savo darbe dažnai girdžiu klausiant, ar galima mankštintis vakare žiurint televizorių. Visada atsakau kad taip, žinoma, galima, bet daug daugiau naudos turėsite vienu metu dirbdami vieną darbą – tai yra, mankštindamiesi susikaupę ir galvodami apie tai, ką darote.

Mes visuomet pasiekiame kur kas geresnių rezultatų, kai jau įsivaizduojame galutinį rezultatą, kai tikime tuo, ką darome. Mūsų dėmesys yra galinga energija. Ten, kur mūsų dėmesys, ten ir didesni pasiekimai“, – teigė R.Rimkevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.