Mažesnius gynusiam paaugliui – smūgių kruša, ne mažesnės kančios laukė ligoninėje

Stengiesi apginti jaunesnius, o atsiduri reanimacijoje. Negana to, po kurio laiko tau iš naujo prireikia laužyti vos gyti pradėjusius kaulus. Taip nutiko 17-mečiam Jokūbui (pavardė redakcijai žinoma. - Red.), dalį vasaros praleidusiam pajūrio ligoninėse. Jo mamos teigimu, ligoninėje buvo neapsižiūrėta dėl būtinos atlikti operacijos, todėl vaikas turėjo kęsti papildomas procedūras.

 Vaikinas buvo nokautuotas ir suspardytas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Vaikinas buvo nokautuotas ir suspardytas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Vaikinas buvo nokautuotas ir suspardytas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Vaikinas buvo nokautuotas ir suspardytas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 10, 2019, 2:36 PM, atnaujinta Sep 10, 2019, 5:21 PM

Pasak mamos Džiuljetos (pavardė redakcijai žinoma. - Red.), berniukas buvo sumuštas liepą Palangoje, Senosios gimnazijos stadione, kuriame įrengtas riedlenčių parkas. Sūnus ten važinėdavo su riedlente, o jį sužalojo stambus girtas šešiolikmetis.

„Sūnus bandė užstoti mažesnius ten buvusius vaikus, iš kurių anas tyčiojosi, vartojo necenzūrinius žodžius ir agresyviai prie jų kabinėjosi. Bet kai sūnus bandė apginti, vaikinas jį nokautavo, o po to trypė koja. Šiuo metu vyksta tyrimas“, – pasakojo Džiuljeta.

Palangos greitoji pagalba nuvežė vaikiną į Klaipėdos vaikų ligoninę. Mama pasakojo, kad ten jis buvo reanimuotas, o iš reanimacijos perkeltas į tos pačios ligoninės traumatologijos skyrių.

„Jam gydė smegenų tinimą, tiesino nosį. Atslūgus tinimui, atėjo eilė sulaužytiems žandikauliams. Tada ir prasidėjo, – prisiminė Džiuljeta. – Ligoninėje gydytojai niekaip negalėjo prisikviesti žandikaulių chirurgų, kurie dirba tik kitoje ligoninėje.

Toks įspūdis, kad chirurgai tempė laiką ir tesugebėjo tik telefonu pakonsultuoti. Sakė, kad Jokūbui nereikia operacijos. Tuomet gydantis gydytojas ėmė ruošti vaiką reabilitacijai. Tik įsivaizduoti galime, koks vaikas būtų likęs, jeigu tuo ir būtų pasibaigę.“

Džiuljetai kilo įtarimas, kad kažkas negerai – sūnus skundėsi blogu sąkandžiu. Jam buvo padaryta pakartotinė nuotrauka. Nuotrauką mama sako perdavusi į Vilnių ir iš Žalgirio klinikos specialistų sužinojusi, kad sūnui būtina operacija.

„Ten pasakė: „Kodėl tas vaikas dar iki šiol neoperuotas? Jis neturi sveikų veido kaulų, greičiau vežkite čia.“ Atvežus teko laužyti jau besuaugančius kaulus iš naujo“, – prisiminė Džiuljeta ir stebėjosi tokia įvykių eiga.

Klaipėdos vaikų ligoninės atstovai paaiškino neturintys licencijos patys teikti veido ir žandikaulių chirurgo paslaugų. Dėl šios priežasties ir buvo kviestas kitos ligoninės gydytojas (pavardė redakcijai žinoma. – Red.). Atstovai pabrėžė, kad už konsultacinių paslaugų teikimą ir jų kokybę atsako konsultacines paslaugas teikianti įstaiga.

Taip pat Klaipėdos vaikų ligoninės atstovai papasakojo šiek tiek kitokią įvykių versiją. Pasak jų, chirurgas vaikiną pirmiausia apžiūrėjo gyvai.

„Pacientas liepos mėnesį buvo hospitalizuotas, o Reanimacijos intensyviosios terapijos skyriuje konsultuotas veido ir žandikaulių chirurgo. Konsultacijos metu buvo įvertinta paciento būklė, atlikti tyrimai, paskirtas konservatyvus gydymas. Veido tinimui sumažėjus, chirurgas kviestas dar kartą. Kadangi veido ir žandikaulių chirurgas pacientą jau buvo matęs pirmos konsultacijos metu, jam buvo žinomi atliktų tyrimų duomenys, tolesnio gydymo taktiką aptarė su gydančiu gydytoju telefonu.

Kitą dieną, išliekant netiksliam sąkandžiui, pacientui buvo pakartotas kompiuterinės tomografijos tyrimas ir numatyta kviesti konsultacijai veido ir žandikaulių chirurgą. Tačiau konsultacijos paciento mama atsisakė. Todėl mamos pageidavimu pacientui buvo duotas siuntimas veido žandikaulių chirurgo konsultacijai į Vilnių“, – komentavo ligoninės atstovai.

Šiuo metu berniukas jau grįžęs namo ir sveiksta. Mama teigė norinti viešinti situaciją, idant tėvai būtų atsargūs ir reikalautų geriausio galimo gydymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.