Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Įspėdama kitas, Rusijos televizijos vedėja pasidalijo šiurpia krūties implanto nuotrauka

Rusijos televizijos laidų vedėja, aktorė, dainininkė ir šokėja Lera Kudriavceva (48 m.) socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo savo plyšusio krūties implanto nuotrauka.

Plyšusio implanto nuotrauka Lera Kudriavceva pasidalijo, norėdama įspėti kitas.<br>A.Jušenkovo (Wikimedia.org) ir Instagram/leratv nuotr.
Plyšusio implanto nuotrauka Lera Kudriavceva pasidalijo, norėdama įspėti kitas.<br>A.Jušenkovo (Wikimedia.org) ir Instagram/leratv nuotr.
Lera Kudriavceva su Rusijos dainininku Sergejumi Lazarevu.<br>Scanpix/Reuters nuotr
Lera Kudriavceva su Rusijos dainininku Sergejumi Lazarevu.<br>Scanpix/Reuters nuotr
Vilnietis plastikos chirurgas Darius Radzevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Vilnietis plastikos chirurgas Darius Radzevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Nijolė Pareigytė-Rutkaitienė taip pat turėjo bėdų su implantais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nijolė Pareigytė-Rutkaitienė taip pat turėjo bėdų su implantais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vaidai Židonytei implantas trūko prieš kelis metus.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Vaidai Židonytei implantas trūko prieš kelis metus.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 30, 2019, 3:51 PM, atnaujinta Dec 30, 2019, 10:26 PM

Moteris teigė paskelbusi šitą „nuostabią“ nuotrauką siekdama atkalbėti kitas merginas nuo panašios „katastrofos“.

Imunitetas „kovojo su svetimkūniu organizme“

L.Kudriavceva padėkojo savo gerbėjams už palaikymą po to, kuomet atsitiko nelaimė ir papasakojo jiems, kaip galima išvengti panašios situacijos, rašo rusų interneto svetainė Gazeta.ru.

Pasak moters, jokiems implantams nesuteikiama garantija visam gyvenimui, o sužinoti, kad dėl jų kilo problemų, galima atlikus magnetinio rezonanso tyrimą su kontrastu. Vien ultragarsinis tyrimas nepadės.

„Man nieko neskaudėjo, nebuvo jokio uždegimo, nieko nejaučiau, išskyrus tai, kad pakito vienos krūties forma. Ultragarsinis tyrimas parodė tik riebalų sankaupą, bet ne plyšimą“, – pasakojo L.Kudriavceva.

Televizijos laidų vedėja taip pat pranešė, kad jos imunitetas „kovojo su svetimkūniu organizme“, todėl jai pasireiškė chroniško nuovargio sindromas.

Implantai plyšo ir Lietuvos žvaigždėms

Primename, kad rugsėjį plyšo ir grupės „69 danguje“ narės Nijolės Pareigytės-Rutkaitienės (35 m.) kairės krūties implantas.

Moteris prisipažino nustebusi, kad implantas plyšo. Jokio diskomforto po to, kas atsitiko, ji tikino nejautusi.

„Žinojau, kad implantus reikės vieną dieną keisti. Dabar yra paplitusios visiškai kitos, modernesnės technologijos, nei prieš 12 metų“, – plyšus krūties implantui kalbėjo žinoma dainininkė. N.Pareigytei-Rukaitienei krūtų implantai buvo įdėti dar prieš 12 metų.

Apie tai, kad plyšo implantas, N.Pareigytė-Rutkaitienė sužinojo atsitiktinai, krūtis tiriant echoskopu.

Su ta pačia bėda prieš kelerius metus susidūrė ir manekenė Vaida Židonytė (37 m.). Manekenei vienas implantas plyšo po traumos, patirtos prieš keletą metų.

Susidėvėjimo rizika didėja po 7 metų

Plastikos chirurgas Darius Radzevičius portalui lrytas.lt anksčiau yra sakęs, kad implantai nėra amžini.

„Nėra krūtų implantų, su kuriais moteris galės gyventi visą gyvenimą. Nesvarbu, kokie jie – silikoniniai ar užpildyti fiziologiniu skysčiu, anksčiau ar vėliau bus reikalinga dar viena operacija“, – teigė D.Radzevičius.

Jeigu krūties implantų nepažeidžia kokia nors trauma, jie paprasčiausiai gali susidėvėti.

Pasak gydytojo, pirmaisiais metais po operacijos implanto plyšimo dėl susidėvėjimo rizika yra labai maža. Ji ima sparčiai didėti praėjus 7 metams, o kai po operacijos praeina dešimtmetis, plyšimo rizika siekia net 10 procentų.

„Kartais tenka girdėti teigiant, neva naujos kartos implantai plyšta retai, ir tokie atvejai veikiau išimtis. Tačiau statistika rodo, kad plyšimo rizika yra ne tokia jau maža. Nė vienas implantų gamintojas savo gaminiams negarantuoja amžinybės“, – teigė D.Radzevičius.

Todėl po operacijos patariama nuolat stebėti krūtis – atlikti tyrimus ultragarsu, o praėjus tam tikram laikotarpiui po operacijos ar kilus įtarimams dėl implanto plyšimo patyrus traumą – tyrimą magnetinio rezonanso aparatu.

Tiesa, šio tyrimo nereikia tuo atveju, jeigu implantas yra ne silikoninis, o užpildytas fiziologiniu skysčiu.

Plyšus tokiam implantui, vanduo susigeria į aplinkinius audinius. Krūtis suminkštėja, praranda formą, tad tampa akivaizdu, kad implantą būtina pakeisti.

Pasak gydytojo, fiziologinis skystis visiškai nekenkia organizmui.

Skystis niekur neišteka

Kai plyšta silikonu užpildytas implantas, silikonas niekur neišteka, krūtis nepakeičia formos, dėl to gali net nekilti įtarimų dėl plyšimo.

Nustatyti, kad implantas plyšo, dažniausiai nepadeda ir tyrimas ultragarsu – tuomet reikalingas tyrimas magnetiniu rezonansu.

Blogiausia, kad tuomet atsiranda silikono kontaktas su aplinkiniais audiniais, ir tai gali turėti neigiamo poveikio sveikatai.

Ir vienų, ir kitų implantų plyšimo rizika – ta pati.

Ko moterys turėtų saugotis po operacijos?

„Pasibaigus gijimo periodui, joms nelieka jokių apribojimų – galima sportuoti, nardyti, skraidyti, maitinti kūdikį, liesti krūtis, lankytis pirtyje ir panašiai“, – patikino gydytojas.

Implantai gali būti pažeisti patyrus aštrią traumą, pavyzdžiui, lūžus šonkauliams, tiriant pieno liaukose esančius darinius ir juos neatsargiai punktuojant ar atliekant biopsiją. Taip pat implantai gali būti pažeisti ir patyrus labai stiprią buką traumą – stiprų krūtinės ląstos sumušimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.