Koronavirusą iš Danijos parsivežęs studentas iš Vilniaus į Klaipėdą važiavo autobusu

Šeštadienio rytą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patvirtino, kad nustatytas dar vienas užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Užsikrėtė kretingiškis.

Studentas parskrido iš Danijos, kuri nebuvo priskiriama rizikos grupei.<br>123rf nuotr.
Studentas parskrido iš Danijos, kuri nebuvo priskiriama rizikos grupei.<br>123rf nuotr.
Studentas parskrido iš Danijos, kuri nebuvo priskiriama rizikos grupei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Studentas parskrido iš Danijos, kuri nebuvo priskiriama rizikos grupei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Patikrinimai Vilniaus oro uoste.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Patikrinimai Vilniaus oro uoste.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniuje nusileido lėktuvas, kur irgi gali būti ligonių.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniuje nusileido lėktuvas, kur irgi gali būti ligonių.<br>T.Bauro nuotr.
Taip galėtų atrodyti labai daug kartų padidintas koronavirusas. Bet tai - ne tikra nuotrauka, o kompiuteriu sukurtas vaizdas.<br>123rf iliustr.
Taip galėtų atrodyti labai daug kartų padidintas koronavirusas. Bet tai - ne tikra nuotrauka, o kompiuteriu sukurtas vaizdas.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 14, 2020, 9:19 AM, atnaujinta Mar 14, 2020, 6:24 PM

Koronavirusas – ir vėlgi deja, bet jau turiu informacijos, kad į KUL atvežtas dar vienas #COVID19 virusu užsikrėtęs kretingiškis.

Tai jaunas studentas, kovo 10 d. parskridęs iš Danijos į Lietuvą, o iš Vilniaus jau keliavęs autobusu, tad rizikos faktorių, turint omenyje galimų kontaktų gausą, gana daug...

Visuomenės Sveikatos Centras (VSC) neatidėliotinai imsis šios informacijos tikslinimo ir būtinųjų tikrinimų, nenoriu skleisti nereikalingų baimių, bet siūlau visiems itin dėmesingai sekti oficialią informaciją bei medikų nurodymus, baimei ir panikai pasiduoti nevalia, nes tai – trumpiausias kelias į chaosą.

Šiuo metu jaunuolis jaučiasi patenkinamai, linkiu jam kuo greičiau pasveikti ir grįžti į pilnavertį gyvenimą, į studijas, neabejoju, kad klaipėdiečiai medikai padarys viską, kas nuo jų priklauso, nes tai – aukščiausios klasės profesionalai.

Beje, ir dar 11 mėginių iškeliavę vis dar į Vilnių, šiandien apie pietus bus aiškūs atsakymai ir visais tais atvejais...

Kai tik žinosiu daugiau informacijos, pasidalinsiu su jumis ja neatidėliodamas ir „nebarstydamas“ po trupinėlį, tarsi „medžiodamas jūsų dėmesį“, tačiau esu giliai įsitikinęs – norint įveikti net ir tokį grėsmingą ir itin pavojingą bei klastingą virusą, svarbiausia žinoti visą reikalingą ir be abejo – teisingą informaciją.

Likime budrūs, dėmesingi, itin atsargūs ir nuolatos ir visur rūpestingai laikydamiesi (be abejo – skatindami ir visus kitus) asmeninės higienos, švaros ir tvarkos.

Tik bendrų pastangų dėka, susitelkę ir atsakingai elgdamiesi įveiksime šį mirtinai pavojingą infekciją. Klaipėda – jau priešakinėse kovos su „COVID – 19“ virusu fronto linijose, tuo viskas ir pasakyta“, – rašė V.Grubliauskas.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr.gydytojas Vinsas Janušonis LRT sakė, kad 21 m. jaunuolio būklė vidutinė: jis karščiuoja, yra kataro reiškiniai (sloga, kosulys), bet, laimei, sunkių komplikacijų nėra. Jis grįžo autobusu kartu su draugais, bet grįžęs namo niekur nevaikščiojo. Žinoma, kelionė autobusu – papildomas rizikos veiksnys.

Pakartotinis tyrimas jaunuoliui bus atliekamas po savaitės.

Kiek atvejų jau turime?

Primename, kad kovo 13 dieną buvo patvirtinti trys naujausi užsikrėtimo koronavirusu atvejai Lietuvoje. Klaipėdoje koronavirusas nustatytas kovo 9 dieną iš Tenerifės per Barselonos oro uostą grįžusiai klaipėdietei. Ji keliavo kartu su vyru. Jis šiuo metu izoliuojasi namuose.

Užsikrėtusi moteris iš Barselonos parskrido į Palangos oro uostą, o iš ten grįžo automobiliu namo. Kovo 9 dieną parskridusi į Lietuvą klaipėdietė pasijuto prastai, o kovo 12 dieną, kai padaugėjo negalavimų, kreipėsi į medikus.

Kovo 13 dieną koronavirusas patvirtintas ir dar vienas užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Koronavirusu užsikrėtė 27-erių kaunietis, gyvenantis kartu su seserimi. Jis Šiaurės Italijoje slidinėjo ir į Lietuvą parskrido lėktuvu vasario 29 dieną.

Šiuo metu vyras karantinuojamas Kauno klinikinėje ligoninėje. Nerimą sukėlė tai, kad jo sesuo taip pat pasijuto prastai. Todėl jai taip pat nuspręsta atlikti tyrimus dėl koronaviruso.

Jauna koronavirusu užsikrėtusi Ispanijos pilietė iš Madrido į VUL Santaros klinikų Infekcinių ligų centro Priėmimo-skubios pagalbos skyrių kreipėsi kovo 12-osios naktį, pajutusi nerimą kėlusius simptomus.

Dar du koronaviruso atvejai buvo patvirtinti kovo 10 d. Kaune. Koronavirusu užsikrėtė kauniečių šeima – 1980 ir 1985 metų vyras ir žmona – grįžusi po atostogų Šiaurės Italijoje.

Primename, kad pirmasis šios ligos atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 d. iš Italijos grįžusiai šiaulietei.

Naujausia informacija dėl koronaviruso specialioje laidoje „Dėmesio centre“ šeštadienį 19.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją. Dalyvauja: sveikatos apsaugos ministras A.Veryga, VU profesorius V.Kasiulevičius ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.