Videokonsultacija su gydytoju: pasaulinė praktika žengia ir į Lietuvą

Dalis medicininių paslaugų kabinetų vis dar uždaryti dėl karantino, tačiau šių paslaugų poreikis niekur nedingo. Susidariusi situacija tik paspartino gydytojų rezervacijos platformos manodaktaras.lt planus teikti gydytojų videokonsultacijas internetu. Užsienyje tai jau kurį laiką yra paplitusi praktika.

 Neabejojama, kad videokonsultacijos bus populiarios ir pasibaigus karantinui.
 Neabejojama, kad videokonsultacijos bus populiarios ir pasibaigus karantinui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2020, 4:10 PM

Pasak manodaktaras.lt vadovo Tomo Balžeko, paslauga svarbi ne tik karantino metu. „Pacientas sutaupys daug laiko, nes galės konsultuotis su klinikomis ir jų gydytojais neišeidamas iš namų. Be to, bus galima konsultuotis su kitame mieste esančiomis klinikomis ir jose dirbančiais gydytojais. Pasaulyje medikai ir pacientai jau senokai suprato, kad tai efektyvu, ir ši paslauga yra sparčiai auganti“, – sako T. Balžekas.

Gydytojas urologas Titas Simaška teigia, kad videokonsultacijų paslauga populiari visame pasaulyje, ypač Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. „Yra daug situacijų, kada reikia pratęsti paskirtus vaistus, pakoreguoti gydymą, nėra būtinybės tiesiogiai susitikti su pacientu ar jį paliesti, tad videokonsultacija puikiai tam tinka.“

Medikas įsitikinęs, kad dalis pacientų sėkmingai nugalės psichologinę baimę kreiptis į gydytoją, nes tai galės padaryti saugiai, būdamas savo namuose.

T. Simaška sako, kad daugelio šalių medicinoje labai svarbu sužinoti antrąją nuomonę apie nustatytą ligos diagnozę. Videokonsultacijos metu pacientai galės atsiųsti savo tyrimus, diagnozę ir konsultuojantis gydytojas pasakys savo nuomonę.

Paslauga bus populiari ir po karantino

T. Simaška neabejoja, kad videokonsultacijos bus populiarios ir pasibaigus karantinui.

„Žmonės jau įvertino, kiek laiko sutaupo užsisakydami produktus į namus, tad ir sveikatos problemas spręs nesėdėdami transporto spūstyse, nesukdami galvos dėl parkavimo, nelaukdami eilėse prie gydytojų kabinetų ir pan.“

Mediko žodžiais, tai bus labai patogus būdas gauti pagalbą užsienio lietuviams, kuriems neretai sunku patekti pas specialistus jų gyvenamose šalyse.

„Ateityje videokonsultacijos tik populiarės. Paskelbus karantiną, daug žmonių išmoko komunikuoti nuotoliniu būdu per videoplatformas, suprato, kad tai gali būti patogu, taupyti laiką. Manau, ir gydytojai suprato, kad galima teikti daug paslaugų nuotoliniu būdu. Kol nebuvo pabandę, jie skeptiškai žiūrėjo į šias galimybes“, – sako portalo manodaktaras.lt vadovas T. Balžekas.

Nuotolines konsultacijas manodaktaras.lt platformoje teikia įvairūs specialistai: psichologai, kardiologai, dermatologai, urologai, ginekologai ir kitų sričių ekspertai.

Pacientai galės patys rinktis komunikacijos būdą. Užsiregistruoti į nuotolinę videokonsultaciją ar konsultaciją telefonu konkrečiai dienai ir valandai. Gydytojas susisieks su pacientu naudodamasis platforma manodaktaras.lt. Pacientui tereikės tuo metu būti prisijungus prie platformos.

Manodaktaras.lt – pirmoji Lietuvoje registracijos pas privačius gydytojus sistema ir duomenų bazė, kurioje – 11 tūkst. gydytojų ir beveik 2 tūkst. gydymo įstaigų. Per manodaktaras.lt sistemą jau yra įvykę beveik 1 milijonas registracijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.