Startavo COVID-19 pandemijos valdymui skirtos informacinės kampanijos

Valstybinis visuomenės sveikatos stiprinimo fondas (VVSSF) pasirašė sutartis su 8 socialinių informacinių kampanijų, kuriomis siekiama padėti kovoti su COVID-19 pandemija ir jos pasekmėmis Lietuvoje, vykdytojais. Atviro konkurso metu atrinktų iniciatyvų, kurios apims daugelį šalies nacionalinių ir regioninių žiniasklaidos priemonių, finansavimui iš viso skirta daugiau nei 780 tūkst. eurų. Dalis šių kampanijų jau pradėtos įgyvendinti.

Pranešimo nuotr.
Pranešimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2021, 9:59 AM, atnaujinta Jun 20, 2022, 2:35 PM

Pagal pasirašytas sutartis socialinės visuomenės informavimo kampanijos vykdomos nacionalinėje ir regioninėje spaudoje, radijo stotyse, interneto naujienų portaluose, nacionalinės televizijos kanaluose, lauko reklamos stenduose, specializuotoje sveikatos ir mokslo temas nušviečiančioje žiniasklaidoje, taip pat socialiniuose tinkluose. Didžiąją dalį informacinio turinio įgyvendinamoms kampanijoms rengs pačios žiniasklaidos priemonės.

„Jau antrus metus trunkanti pandemija išryškino problemas, susijusias su sveikatos raštingumu bei švietimu ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai patikimos, mokslu pagrįstos informacijos stoka viešojoje erdvėje, spartus realybės neatitinkančių mitų bei dezinformacijos plitimas, nepasitikėjimas institucijų pateikiama informacija. Tikimės, kad šios socialinės kampanijos prisidės prie kokybiškos informacijos sklaidos ir efektyvesnio COVID-19 pandemijos bei jos pasekmių suvaldymo“, – sako Gražina Belian, Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo Tarybos pirmininkė.

Anot jos, kampanijos informuos apie mokslo įrodymais grįstas koronaviruso valdymo priemones bei jų naudą: vakcinaciją, apsaugos priemones, taip pat šios infekcijos tyrimus ir gydymą. Be to, po ilgai trukusio karantino, kalbės apie labai svarbias emocinės sveikatos problemas, informuos, kur galima kreiptis tokio pobūdžio pagalbos.

Bendras šių metų projektams numatytas biudžetas siekia kiek daugiau nei 780 tūkst. eurų. VVSSF projektus finansuoja iš lėšų, surenkamų iš akcizo gaunamo už parduotus alkoholinius gėrimus ir tabako gaminius. Visuomenės informavimo veiklos bus įgyvendinamos iki 2021 m. gruodžio.

Pernai VVSSF taip pat finansavo 10 projektų, skirtų informuoti visuomenę apie COVID-19 viruso prevenciją ir pagalbą kovojant su epidemijos pasekmėmis. Jie įgyvendinti nacionaliniuose televizijos kanaluose, interneto portaluose, nacionaliniuose bei regioniniuose laikraščiuose ir kt.

Valstybinis visuomenės sveikatos stiprinimo fondas įsteigtas 2015 m., siekiant kaupti lėšas ir naudoti jas visuomenės sveikatos išsaugojimo bei stiprinimo veikloms, švietimui sveikatos klausimais. Jį administruoja LR sveikatos apsaugos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.