Alytiškė įsitikinusi: gydytojai pražiopsojo jos mamą ištikusi insultą – ligoninė kaltinimus neigia

Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto. Esą jis nustatytas tik sugrįžus į ligoninę po dviejų dienų: uždelsta diagnozė turėjo skaudžių pasekmių. Tačiau gydymo įstaigos atstovai bet kokius kaltinimus neigia ir tvirtina, kad apsilankymo metu pacientei nebuvo visiškai jokių neurologinių sutrikimų.

Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto.<br>lrytas.lt asociatyvių nuotr. koliažas
Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto.<br>lrytas.lt asociatyvių nuotr. koliažas
Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto.<br>123rf nuotr.
Alytiškė kaltina medikus nepastebėjus jos 71-erių metų amžiaus motiną ištikusio insulto.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 3, 2021, 9:23 PM

Į naujienų portalo lrytas.lt redakciją kreipėsi alytiškė Darja. Moteris pasakojo, kad blogai pasijuto jos mama, tad iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

„Stiprus galvos skausmas, aukštas kraujospudis, koordinacijos praradimas bei stipriai sutrikusi rega. Su šiais simptomais greitosios medikė nusprende nuvežti mamą iki ligoninės priimamojo“, – prisiminė Darja.

Pasak jos, eilėje palaukti teko ilgai, į ligoninės priimamąjį jos mama buvo įleista tik po 4 valandų, tvirtino pašnekovė.

„Atlikti tyrimai rodė, kad visi rodikliai geri, tik pakilęs mamos kraujospūdis. Bet visi simptomai rodė, kad tai insultas. Matosi, kad vien dėl aukšto kraujospūdžio žmogus taip nesijaučia. Bet ją paleido namo, kaip sveiką žmogų“, – nusivylimo neslėpė moteris.

Namo pasiuntė pro rūsį?

Ją taip pat papiktino, kad mama iš gydymo įstaigos buvo išleista ne per pagrindinį išėjimą. Esą jai buvo nurodyta išeiti per ligoninės rūsį, kur išėjimą rasti ne taip paprasta, ypač vyresnio amžiaus žmogui.

Deja, bet grįžusi namo Darjo motina nesijautė gerai.

„Visą dieną ir vakarą ji buvo žiauriai liguista, pykino, buvo skausmai. Mačiau, kad jai nėra gerai – žmogus negali parą laiko miegoti.

Kitą rytą kreipiausi į šeimos gydytoją, pasakiau diagnozę, jos simptomus išvardijau. Ji pasiūlė rytoj atvažiuoti pas ją į ekstra priėmimą, jei kas skubiai kviesti greitąją“, – pasakojo alytiškė.

Nustatė insultą

Kaip gydytoja tarė, taip Darja ir padarė. Šeimos gydytoja išrašė skubų siuntimą pas neurologą – priėmimo ligoninėje metu, kaip pažymi Darja, šios srities specialistas jos mamos neapžiūrėjo.

„Mamą dar kartą priėmė ir šiaip ne taip padarė galvos tomografiją. Diagnozė – insultas. Tada jau tik skėsčioja rankomis, kodėl jos į ligoninę nepaguldė iš karto. Kiekviena valanda svarbi su tokia diagnoze. Kaip dar dirba tokie fermeriai?“, – piktinosi dėl mamos sveikatos sunerimusi pašnekovė.

„Rezultatas: mama jau kelias savaites guli ligoninėje“, – pridūrė ji.

Darja pasakojo, kad mama iš pradžių beveik prarado regėjimą, stipriai liejosi vaizdas, negalėjo nė pasinaudoti telefonu.

Negana sunkios sveikatos po insulto, Darjos mama dar užsikrėtė ir COVID-19 infekcija. „Guldant į ligoninę, testas buvo neigiamas, po savaitės padarė naują testą ir jau teigiamas. Nežinau, kokia tvarka ligoninėje, kad dar ir užkratas yra užnešamas“, – stebėjosi moteris.

Statistikos departamento duomenimis, Alytaus S.Kudirkos ligoninėje praėjusią savaitę užfiksotas COVID-19 infekcijos protrūkis, nustatyti 7 viruso atvejai.

Visus kaltinimus neigia

Lrytas.lt dėl šios istorijos kreipėsi į Alytaus S.Kudirkos ligoninės administraciją. Šioji bet kokius kaltinimus dėl galimo aplaidumo neigia.

Ligoninės Teisės ir viešųjų pirkimų grupės vadovė Bernadeta Navalinskienė pabrėžė, kad Priėmimo skubios pagalbos skyriaus laukiamaje vykdomas triažas, siekiant atrinkti pacientus, kuriems reikalinga ypač skubi pagalba. Pasak jos, Darjos mama medikų pagalbos turėjo laukti kelis kartus trumpiau, nei ji pati teigia.

„Ji buvo priimta, apžiūrėta ir suteikta būtinoji pagalba pagal GMP duomenis, anamnezę, išsakytus nusiskundimus ne vėliau kaip per valandą. Ji buvo tiriama, skirtas adekvatus gydymas. Jos sveikatos būklė buvo stebėta skyriuje ir būklei pagerėjus, išleista į namus“, – patikino B.Navalinskienė.

Ligoninės atstovė taip pat pabrėžė, kad pacientai iš Priėmimo skyriaus neišleidžiami per rūsį, o nukreipiami link išėjimo, esant reikalingumui – palydimi iki skyriaus išėjimo.

„Dėl kokių priežasčių pacientė pateko į ligoninės rūsį (pro kurį vyksta pacientų, personalo ir lankytojų srautų judėjimas), jei tai atitinkanti tikrovę informaciją – nežinoma“, – paaiškino B.Navalinskienė.

Ji taip pat patikino, kad gydytojai nesuklydo, pirmojo apsilankymo metu pacientei neurologinių sutrikimų nustatyta nebuvo.

„Pacientės pirmojo apsilankymo metu nebuvo visiškai jokių neurologinių sutrikimų. Ūmios neurologinės ligos simptomatika pasireiškė ne mažiau nei po dviejų parų“, – teigė B.Navalinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.