Paaiškino: štai kada akių vokų pakėlimo operacija atliekama nemokamai

Ligonių kasos sulaukia pacientų klausimų, kokias atvejais akių vokų operacijos kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis.

akių vokų pakėlimo operacija.<br>123rf nuotr.
akių vokų pakėlimo operacija.<br>123rf nuotr.
Medicinos paslaugos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Medicinos paslaugos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Medicinos paslaugos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Medicinos paslaugos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Medicinos paslaugos.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Medicinos paslaugos.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 10:45 AM, atnaujinta Oct 19, 2021, 10:47 AM

Pasak Šiaulių teritorinės ligonių kasos (TLK) specialistų, akių vokų pakėlimo operacija gali būti kompensuojama iš PSDF biudžeto tais atvejais, kai ji yra atliekama ne kosmetiniu tikslu, o pagal medicinines indikacijas. Nustatyti, ar yra medicininių indikacijų konkrečiai operacijai, gali tik gydytojas specialistas konsultacijos metu. Tad jei gydytojas nustato, jog akių vokų raukšlių ir odos perteklius sukelia sveikatos problemų, trukdo regėjimui, ši operacija yra 100 procentų apmokama iš PSDF biudžeto. Tokia operacija priskiriama dienos chirurgijos paslaugai, po kurios pacientas išleidžiamas į namus.

Svarbu žinoti ir kitas sąlygas, kad sveikatos priežiūros paslaugos būtų apmokėtos iš PSDF biudžeto. Už gydymą sumokės ligonių kasos, jeigu šios paslaugos teikiamos privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) apdraustiems žmonėms, turintiems gydytojo siuntimą, ir jeigu šias paslaugas teikiančios gydymo įstaigos yra sudariusios sutartis su TLK.

Pacientams, kenčiantiems dėl užkritusių vokų, pirmiausia rekomenduojame kreiptis į savo šeimos gydytoją. Įvertinęs paciento sveikatos būklę, jis išrašys siuntimą gydytojo specialisto konsultacijai. Jeigu gydytojas specialistas nuspręs, kad operacija būtina – pacientui bus duotas siuntimas operacijai. Primename, kad siuntimas nemokamai konsultuotis pas specialistus išduodamas ne pagal paciento norus, bet pagal poreikį, atsižvelgiant į nustatytą ligos diagnozę bei sveikatos būklę.

Taip pat svarbu žinoti, kad pacientas gali pasirinkti gydytoją specialistą bet kurioje sveikatos priežiūros įstaigoje, turinčioje sutartį su TLK dėl gydytojo specialisto paslaugų.

Atkreipiame dėmesį, kad kosmetinės chirurgijos operacijos ir procedūros, įrašytos į sveikatos apsaugos ministro patvirtintą mokamų sveikatos priežiūros paslaugų sąrašą , yra mokamos. Į šį sąrašą įtrauktas ir vokų raukšlių, ir odos pertekliaus pašalinimas. Už šias paslaugas pacientui reikia mokėti pačiam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.