Bėgikės ir praeivės registravosi mamografijai, gavo žinių apie krūties vėžį

Tarptautinė Vilniaus Moterų Asociacija (IWAV), jau keturioliktus metus organizuojanti kovai su krūties vėžiu skirtą labdaros iniciatyvą „Sužydėjusi viltis“, sekmadienį dalyvavo Vilniaus maratone: bėgo visas maratono distancijas ir moteris kvietė registruotis mamografijai, genetiniam tyrimui, teikė su krūties ligų prevencija susijusią informaciją.

 Blossom of Hope komanda Vilniaus maratone.<br>E.Paukštės nuotr.
 Blossom of Hope komanda Vilniaus maratone.<br>E.Paukštės nuotr.
Aušra Bružienė, Nacionalinė krūties ligų asociacija.<br>E.Paukštės nuotr.
Aušra Bružienė, Nacionalinė krūties ligų asociacija.<br>E.Paukštės nuotr.
Erin Gainer-Grigaliūnė, Juventa Sartatavičienė<br>E.Paukštės nuotr.
Erin Gainer-Grigaliūnė, Juventa Sartatavičienė<br>E.Paukštės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 13, 2022, 12:36 PM, atnaujinta Sep 14, 2022, 2:48 PM

„Vilniaus maratonas – didžiausias bėgimo renginys Lietuvoje, kasmet sutraukiantis tūkstančius žmonių. Džiaugiamės ir šįmet tapę jo dalimi: mūsų komanda ne tik nubėgo visas maratono distancijas, bet ir dieną praleido rožinėje „Sužydėjusios vilties“ palapinėje.

Čia dalijomės naudinga informacija, susijusia su moterų sveikata: registravome mamografijai, genetiniam tyrimui. Specialistai, naudodami specialų manekeną, mokė moteris, kaip namuose pačioms atlikti krūtų savityrą“, – teigė IWAV pirminikė Erin Gainer-Grigaliūnė.

E. Gainer-Grigaliūnė sako, kad „Sužydėjusios vilties“ komandą sudarė net 20 narių: pusė jų buvo Tarptautinės Vilniaus Moterų asociacijos narės, pusė – Nacionalinio vėžio instituto darbuotojai. Lietinga ir vėsi diena komandos dalyvių neišgąsdino – gaivus oras kaip tik prisidėjo prie geresnių bėgimo rezultatų.

„Sužydėjusios vilties“ komanda dalyvavo visuose renginiuose: vaikų lenktynėse, 1,5 km, 5 km, 10 km bėgimuose, pusmaratonyje ir netgi maratone.

Vykdė nemokamas gydytojų konsultacijas

E. Gainer-Grigaliūnė teigia, kad viso renginio metu, rožinėje „Sužydėjusios vilties“ palapinėje buvo galima rasti ir Nacionalinio vėžio instituto specialistes – NVI gydytoją radiologę, Diagnostinės ir intervencinės radiologijos skyriaus vedėją dr. Jurgitą Ušinskienę, NVI gydytoją radiologę, prevencinių programų koordinatorę dr. Rūtą Briedienę, vyriausiąją radiologijos technologę Rūtą Petroškienę, NVI specialistes Vitą Žemaitytę, Ingą Jankūnienę, Juventą Sartatavičienę.

Jos teikė informaciją apie krūties vėžį ir kitus vėžinius susirgimus, šios ligos prevenciją.

„Moterys, apsilankiusios mūsų palapinėje, noriai šnekučiavosi su gydytojomis, domėjosi visa reikalinga informacija dėl profesionalios mamografijos registracijos: kaip užsiregistruoti pačioms ar užregistruoti savo šeimos nares“, – sako Gainer-Grigaliūnė.

„Sužydėjusios vilties“ palapinėje taip pat apsilankė ir iniciatyvos geros valios ambasadorė, Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto prodekanė Jurgita Kazlauskienė bei Nacionalinės krūties ligų asociacijos prezidentė Aušra Bružienė.

„Sužydėjusios vilties“ palapinės lankytojams taip pat buvo įteiktos simbolinės rožinės popierinės gėlės – jas specialiai maratonui išlankstė Vilniaus lopšelio-darželio „Spragtukas“ „Saulutės“ grupės vaikai ir jų mokytojos Rasa Murauskienė, Rūta Staneliūnienė ir spec.–soc. pedagogė Miglė Pupelienė.

Per 14 metų labdaringa iniciatyva „Sužydėjusi viltis“ (Blossom of Hope) padėjo surinkti daugiau kaip 300 tūkst. eurų, už kuriuos nupirktos priemonės buvo paaukotos Lietuvos onkologinėms ligoninėms. Tarptautinė Vilniaus Moterų Asociacija (International Women‘s Association of Vilnius – IWAV) vienija Lietuvoje gyvenančias užsienio šalių ambasadų darbuotojas ir verslininkes iš daugiau nei 25 šalių bei veiklias Lietuvos moteris. Savo savanoriška veikla asociacija padeda spręsti socialinius klausimus Lietuvoje.

Norintys prisidėti prie organizacijos ir jai paaukoti, tai padaryti gali oficialioje Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos svetainėje: https://www.iwavilnius.com/blossom-of-hope

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.