Niežtinti ir sudirgusi galvos oda: jau išbandėte viską?

Niežtinti ir sudirgusi galvos oda yra viena iš dažniausiai pasitaikančių galvos odos negalavimų po pleiskanojimo. Norint susigrąžinti natūralią galvos odos pusiausvyrą reikalinga tinkama apsauga ir priežiūra. Tam gali padėti gydomosios kosmetinės priemonės, įtrauktos į kasdienę galvos odos priežiūros rutiną.

123rf.com nuotr.
123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Kulbokaitė

Nov 19, 2022, 10:00 AM

Nemalonūs galvos odos pojūčiai – pleiskanojimas ir niežėjimas

Pleiskanos ir sudirgusi galvos oda yra ne kartą varginusi daugiau nei pusę žmonių. Pleiskanos tampa labai dažna problema rudens ir žiemos periodu, kai oras sausėja. Daugelis kitų veiksnių taip pat gali prisidėti prie pleiskanų formavimosi: per sparčiai besidauginantis galvos odos grybelis, hormoniniai organizmo pokyčiai, stresas, aplinkos tarša, per dažnai ir gausiai naudojamos plaukų modeliavimo priemonės. Kartu su pleiskanomis pasireiškia ir nemalonūs bei varginantys pojūčiai, tokie kaip sudirgusi, sausa galvos oda, niežėjimas, paraudimas bei dilgčiojimas.

Tinkama galvos odos priežiūros rutina

Norint nuraminti galvos odą ir įveikti nemalonius pojūčius, svarbu pasirūpintitinkama odos priežiūra. Per dažnai naudojant įprastus kosmetinius šampūnus ar agresyvias plaukų modeliavimo priemones, pašalinamas natūralus riebalinis odos sluoksnis, oda tampa labiau pažeidžiama, sausa ir dirgli. Ieškant gydančiomis savybėmis pasižyminčių priemonių, tikslingiausia remtis moksliniais tyrimais ar dermatologų rekomendacijomis.

Prieš kelerius metus patentuota naujos kartos biologiškai aktyvi, žmogui ir gamtai nekenksminga, augalinė formulė Crinipan PMC green, efektyviai kovoja su pleiskanas sukeliančiu grybeliu Malassezia. Įrodyta, kad priemonės, turinčios šios aktyvios sudedamosios medžiagos, puikiai palaiko sveikesnę galvos odos mikrobiomą ir mažina pleiskanojimą. Šis ingredientas laimėjo pirmąsias vietas 2020 metų BSB ir SEPAWA kosmetikos inovacijų apdovanojimuose.

„Nizoral Expert Daily Care“ šampūnas – inovatyvus sprendimas niežėjimo lengvinimui

Ekspertų sukurtas ir dermatologiškai patikrintas „Nizoral Expert Daily Care“ šampūnas teigiamai veikia niežtinčią ir pleiskanojančią galvos odą. Sudėtyje yra inovatyvaus augalinės kilmės Crinipan PMC green ingrediento, kuris padeda atkurti natūralią galvos odos ir plaukų būklę. Tai švelni ir drėkinanti pagalba, tinkanti visiems plaukų tipams.

Taip pat lengvina pleiskanų sukeltą niežulį. „Nizoral Expert Daily Care“ tinkamas kasdieniam naudojimui, tereikia gausiai užtepti ant drėgnų plaukų, įmasažuoti į galvos odą ir plaukus, o po to išskalauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.