Sandros Bullock tragedija: mylimajam padėti negalėjo net brangiausi gydytojai

Tik artimiausi Sandros Bullock (59 m.) giminaičiai ir draugai žinojo, kad jos mylimojo Bryano Randallo (1966–2023) gyvenimas tuoj baigsis. Holivudo žvaigždės, kurios kino vaidmenys įvertinti „Oskaro“ ir Auksinio gaublio apdovanojimais, pastarųjų metų gyvenimas buvo paženklintas didelės dramos. Jos partneriui prieš trejus metus buvo diagnozuota nepagydoma ALS (šoninė amiotrofinė sklerozė) liga.

Sandra Bullock<br>Scanpix/AP nuotr.
Sandra Bullock<br>Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 8:06 AM

Prieš pat mirtį B.Randallo duktė Skylar (30 m.) ir jo motina Belinda jį aplankė S.Bullock namuose Beverli Hilse. Ten sunkiai sergančiu fotografu buvo rūpinamasi kiaurą parą.

Abi galėjo ramiai ir tyliai atsisveikinti su B.Randallu. Jo duktė ir motina stengėsi paguosti S.Bullock, kuri neteko savo didžiosios gyvenimo meilės.

Pasaulinio lygmens kino žvaigždė, vokiškų šaknų turinti S.Bullock susirgus partneriui aplink save subūrė nedidelį artimų draugų ir giminaičių ratą. Jiems ji pranešė, kokia rimta B.Randallo būklė.

Izoliacija buvo dar labiau sugriežtinta dėl koronaviruso pandemijos.

Su aktore lankytojai susitikdavo tik po testo rezultatų ir tik name, kur įrengtas baseinas.

Viena iš nedaugelio išimčių – amerikiečių aktorius, televizijos serialo „Dingę“ („Lost“) žvaigždė Joshas Holloway (54 m.) ir jo žmona Yessica (46 m.). Jiems buvo leista savo artimą bičiulį aplankyti dar šiais metais S.Bullock name ir ten pernakvoti.

Bet vieninteliai nuolatiniai lankytojai buvo medicinos ekspertai, aukštos kvalifikacijos slaugos ir galiausiai sociologinės pagalbos mirštantiesiems personalas.

Visiems jiems B.Randallo šeima padėkojo, kai rugpjūčio 5-ąją visiškai netikėtai buvo pranešta apie 57-erių fotografo mirtį: „Esame nepaprastai dėkingi nenuilstantiems gydytojams, kurie kartu su mumis nuėjo skausmingą šios ligos pablogėjimo ir pagerėjimo stadijų kelią, ir stebėtinoms slaugėms, kurios tapo mūsų namų draugėmis, dažnai aukodamos savo šeimas, kad galėtų būti su mumis.“

Su B.Randallu, kuris iki tapdamas fotografu dirbo modeliu, S.Bullock susipažino 2015-ųjų sausį, kai jis fotografavo jos įsivaikinto sūnaus gimtadienį.

Jie greitai paviešino savo santykius, po šešių mėnesių kartu dalyvavo aktorių Jennifer Aniston (54 m.) ir Justino Theroux (52 m.) vestuvėse.

Praėjus penkeriems metams po nemalonių skyrybų su realybės šou „Monster Garage“ žvaigžde Jesse Jamesu (54 m.), kuris turėjo meilės romanų su daugeliu moterų, S.Bullock pagaliau vėl galėjo pasitikėti partneriu.

Aktorė vadino B.Randallą savo gyvenimo meile, angelu ir šventuoju. Jis buvo puikus patėvis ir jos įsivaikintiems vaikams – sūnui Louis (13 m.) ir dukteriai Lailai (11 m.).

Bet savo santykių aktorė ir fotografas neskubėjo įteisinti.

„Man nereikia dokumentų, kad būčiau tikra partnerė ir motina. Su Bryanu turime tris nuostabius vaikus – du mano ir jo dukrą“, – sakė S.Bullock 2021-ųjų gruodį.

Dabar iš S.Bullock atimta vėlyvoji jos gyvenimo meilė. Koks skausmas! Kokia neteisybė! Kaip sunku S.Bullock susitaikyti su likimo smūgiu, kokią asmeninę nepakeliamą traumą jai tenka įveikti.

„Sutuoktinio ar gyvenimo partnerio netektis – viena skausmingiausių gyvenimo situacijų ir gali sukelti depresiją“, – sakė psichiatrijos ir psichoterapijos specialistė, psichotraumatologijos ekspertė Katayun Hassanpour.

Dar visai neseniai ji dirbo žymioje išskirtinių paslaugų ir aptarnavimo privačioje klinikoje „The Kusnacht Practice“, įsikūrusioje prie Ciuricho ežero (Šveicarija).

Nuolatiniai šios gydymo įstaigos pacientai yra ir Holivudo žvaigždės.

Kai dėl netekties gedėjimo skausmas yra pernelyg stiprus ir trunka ilgiau nei šešis mėnesius, jis gali pavirsti vadinamuoju ilgalaikiu sielvarto sutrikimu. Jį dar labiau gali pagilinti psichinės ir somatinės ligos požymiai.

Pirmas ženklas, kad B.Randallui kažkas atsitiko, buvo jau 2020-ųjų pabaigoje, kai jis su S.Bullock nevyko į Vankuverį (Kanada), kur ji filmavosi.

Iki tol B.Randallas visada buvo filmavimo aikštelėje šalia S.Bullock – dažnai kartu su vaikais. Bet jo nebuvo ir 2021-aisiais Dominikos Respublikoje, kur aktorė vaidino ir prodiusavo amerikiečių veiksmo ir nuotykių komediją „Prarastas miestas“. B.Randallas nepasirodė ir šio filmo premjeroje.

S.Bullock 2022-ųjų kovą sakė, kad kuriam laikui pasitraukia iš kino srities: „Norėčiau būti namuose. Tiesiog ten norėčiau būti ir prisiimti atsakomybę už tai, kas dabar būtina.“

Kokia tragedija slypi už šių žodžių, anuomet numanė tik nedidelis žmonių ratas.

Tarp jų – kolega amerikiečių aktorius Channingas Tatumas (43 m.).

Užtat pasklido gandai, kad pora suka skirtingais gyvenimo keliais.

„Bryanas kurį laiką gyveno viename jų būstų Malibu, jam patiko būti prie jūros.

Kai kurie žmonės manė, jog Sandra ir Bryanas išsiskyrė, nes atrodė, kad jie gyvena atskirai. Tai buvo siaubinga padėtis jiems visiems, bet ji neapleido jo, kad ir kaip jai buvo sunku“, – sakė vienas jos draugų.

Liga pasiglemžė ne vieną garsenybę

ALS – šoninė amiotrofinė sklerozė – yra reta neurologinė liga, kuri veikia smegenų ir stuburo nervų ląsteles. Motorinės nervų ląstelės, vadinamieji motoriniai neuronai, iš smegenų siunčia signalus į stuburo smegenis, o iš ten – į visus kūno raumenis.

Sergant ALS progresuojanti motorinių neuronų degeneracija lemia jų sunykimą.

Mirus šiems neuronams smegenys nebegali sužadinti ir kontroliuoti kūno raumenų veiklos. Dėl to prarandamas valingas raumenų judėjimas. Per vėlesnes ligos stadijas ligonius dažniausiai ištinka visiškas paralyžius.

ALS atsiradimo priežastys nėra žinomos ir šiuo metu nėra jokio gydymo. ALS sirgo britų fizikas Stephenas Hawkingas. Jis buvo beveik visiškai paralyžiuotas. Mirė 2018-aisiais būdamas 76-erių.

Vokiečių menininką Jorgą Immendorffą ALS pasiglemžė 2007-aisiais, praėjus devyneriems metams po diagnozės. Jis mirė būdamas 61 metų.

Sergantys ALS vidutiniškai išgyvena dvejus–penkerius metus.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.