Kofeinas užkerta kelią raumenų senėjimui

Konventrio universiteto (D. Britanija) sporto ekspertai išsiaiškino, kad kofeinas stiprina raumenų tonusą, todėl ypač rekomenduoja vartoti jį pagyvenusiems žmonėms, norintiems išsaugoti jėgas senstančiame organizme, o taip pat užkirsti kelią traumoms ir kaulų lūžimams, rašo Webmd.com.

Mokslininkai pirmą kartą atliko tokio pobūdžio tyrimą norėdami išsiaiškinti, ar dėl amžiaus vykstančius pokyčius žmogaus raumenyse, iš tikrųjų galima sumažinti vartojant kofeiną.<br>V. Ščiavinskas
Mokslininkai pirmą kartą atliko tokio pobūdžio tyrimą norėdami išsiaiškinti, ar dėl amžiaus vykstančius pokyčius žmogaus raumenyse, iš tikrųjų galima sumažinti vartojant kofeiną.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-06 09:59, atnaujinta 2018-03-18 09:39

Mokslininkai pirmą kartą atliko tokio pobūdžio tyrimą norėdami išsiaiškinti, ar dėl amžiaus vykstančius pokyčius žmogaus raumenyse, iš tikrųjų galima sumažinti vartojant kofeiną.

Todėl pirmiausiai jie atliko eksperimentą su graužikais, norėdami išsiaiškinti, kokį poveikį daro kofeinas raumenims skirtingo amžiaus pelėms ir patvirtino, kad dar vaikiško amžiaus pelėms, kofeinas nedaro jokio teigiamo poveikio. Tačiau visai kitas reikalas su suaugusiomis pelėmis.

Todėl tyrėjai padarė išvadą, kad kai suaugęs žmogus nuolat vartoja kofeiną, jo raumenys tampa stipresni. Tačiau su amžiumi keičiasi raumenų struktūra, jie silpnėja, todėl ir padidėja traumų tikimybė bei sumažėja gyvenimo kokybė. Užtat norint kuo ilgiau išsaugoti jėgas, išvien su atitinkamu fiziniu krūviu, reikėtų daugiau vartoti ir produktų, turinčių kofeino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.