Kai aliejus buvo sumaišytas su virškinamais fermentais, jis tapo stipriu ginklu prieš šiuos organizmus. Tai – puiki užuomina, kad kokosą verta įtraukti į įvairių dantų pastų sudėtį.
Airijos technologijos instituto atstovas Damienas Brady teigė: „Dantų ėduonis šiandien nesulaukia pakankamai dėmesio, nors jis kankina nuo 60 iki 90 procentų vaikų bei suaugusiųjų. Kiek modifikuotas kokosų aliejus burnos higienos produktuose galėtų būti patraukti alternatyva cheminiams priedams, nes užtenka net itin nedidelės jo koncentracijos.“
Daktaras pabrėžė, jog šis atradimas gali būti svarbus ir todėl, kad mikroorganizmai, sukeliantys dantų ligas, tampa vis labiau atsparesni antibiotikams. Šį tyrimą įkvėpė kitas D. Brady eksperimentas su pienu, kuris taip pat patvirtino, jog pienas neleidžia bakterijoms prikibti prie emalio.