Palangoje sporto aistruolės bėgs nuo senatvės

Šimtai moterų ruošiasi tradiciniam sporto festivaliui „Auksinis ruduo“, kuris šį šeštadienį ir sekmadienį vyks Palangoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 14, 2012, 12:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:50 PM

Lietuvos moterų sporto asociacijos, kuriai vadovauja kaunietė aerobikos pradininkė Joana Bartaškienė, dešimtą kartą suorganizuotas renginys kasmet sutraukia sveiką gyvenseną propaguojančias įvairaus amžiaus moteris iš visos Lietuvos.

„Šis festivalis — poilsis ne tik moterims, bet ir visai šeimai. Į jį noriai įsitraukia sportuojančių moterų vyrai ir vaikai, kurie atvyksta pažiūrėti varžybų bei sirgti už žmonas, ir net seneles“, — tvirtino J. Bartaškienė.

Viena didžiausių pramogų, be kurios neįsivaizduojamas festivalis, — rytinė šeštadienio mankšta prie Palangos tilto ir maudynės vėsiose Baltijos jūros bangose.

Tądien nuo 11 iki 15 val. sporto aistruolės pajūryje jėgas mėgins bėgimo, futbolo, virvės traukimo, svarmenų laikymo ir kitose rungtyse.

Po to vyks Lietuvos moterų sveikatos asociacijos klubų pasirodomoji programa. 18 val. viešbutyje „Palangos vėtra dalyvių lauks konferencija apie sveiką gyvenseną ir sportinių rungčių apdovanojimai.

Sekmadienį 11 val. bus rengiamas dviračių žygis pajūriu. Jis prasidės Vytauto ir Jūratės gatvių sankirtoje.

Prie žygeivių kviečiami prisijungti visi mėgstantys minti pedalus.

J.Bartaškienė tvirtino, jog kasmet į festivalį susirenka nemažas būrys vyresnio amžiaus moterų. „Šiame festivalyje galima pabėgti nuo senatvės. Judančias moteris mažiau vargina sveikatos problemos. Mankšta sumažina stuburo, sąnarių ligų grėsmę, padeda nepriaugti antsvorio, palaiko žvalią nuotaiką“, — pabrėžė sporto puoselėtoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.