Norintiems mesti rūkyti ir atsikratyti antsvorio - gydymas lazeriu

Ar kada nors pagalvojote, kad atsikratyti antsvorio ir priklausomybės nuo cigarečių, alkoholio ar narkotikų bus ne taip sudėtinga kaip anksčiau? Rūkantys po kelis cigarečių pakelius per dieną bei nuolat kažką užkandžiaujantys žmonės ir dėl to kenčiantys dėl nereikalingų kilogramų gali lengviau atsikvėpti. Priklausomybių galima atsikratyti gydant jas lazeriu.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Sep 18, 2012, 11:50 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:26 PM

Gydymas lazeriu yra analogiška procedūra akupunktūrai, tačiau per ją jokia kūno vieta nėra badoma adatomis. Lazerio spinduliu stimuliuojami taškai ausyse, kurie tiesiogiai susiję su smegenimis, todėl procedūra yra veiksminga, o efektas - greitas. Dirginant specialius taškus, esančius ausyse, priklausomybių kamuojamą žmogų galima sugrąžinti į normalų gyvenimą ir padėti jam atsikratyti žalingų įpročių.

Vilniuje esančios grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ priklausomybės ligų specialistė psichologė Neringa Bagdonaitė pasakojo, kad lazeriu galima gydyti ne tik rūkymą ir antsvorį, bet ir lengvos formos alkoholizmą bei narkomaniją. Šis metodas Lietuvoje gyvuoja daugiau nei vienerius metus, o tautiečių, norinčių atsikratyti juos kamuojančių bėdų, netrūksta. Specialistė portalui lrytas.lt sakė, kad žmonės labiausiai domisi galimybe naudojant lazerį atsikratyti priklausomybės rūkymui.

„Mano pačios praktika rodo, kad gydymas lazeriu yra išties sėkmingas. Tarkime, net 77 proc. vyrų lazeriu veiksmingai atsikratė priklausomybės rūkymui. Tiesa, moterų procentas kiek mažesnis – 52 proc., tačiau tai paaiškinama moksliškai. Įrodyta, kad moterys dėl fiziologinių pokyčių yra stipriau valdomos priklausomybių ir joms sudėtingiau mesti rūkyti. Negana to, moterys rūko daugiau nei vyrai norėdamos pakelti nuotaiką ar sureguliuoti svorį. Būtent todėl joms sunkiau išlipti iš priklausomybių duobės“, – tikino N. Bagdonaitė.

Priklausomybių ligų specialistė sakė, kad procedūra veiksmingai padeda atsikratyti fiziologinio pripratimo nikotinui, kuris atsiranda po reguliaraus rūkymo. Procedūra lazeriu padeda atstatyti natūralią žmogaus neurocheminę pusiausvyrą ir sėkmingiau valdyti savo elgesį. Norintiems pamiršti cigaretes gali užtekti vieno seanso lazeriu, kuris yra visiškai saugus, neskausmingas ir trunka nuo 30 iki 40 minučių. Procedūra tinka paaugliams nuo 12 metų ir besilaukiančios moterims.

N. Bagdonaitė tvirtino, kad nemažai klinikos lankytojų lazeriu pageidauja atsikratyti ir antsvorio: „Lazeris paveikia smegenų centrus taip, kad ir mažiau maisto suvartojęs žmogus jaučiasi sotus, jo nekankina alkis, dingsta poreikis užkandžiauti. Procedūra leidžia lengvai kontroliuoti ką ir kiek valgyti. Paprastai dietų besilaikantys žmonės būna įsitempę, nuliūdę ir dirglūs, bandant nereikalingų kilogramų atsikratyti lazeriu organizmas nepatiria jokio streso“.

Ketinantiems atsikratyti antsvorio gali prireikti nuo 5 iki 10 procedūrų, jų skaičius priklauso nuo kiekvieno individualaus atvejo. Procedūros lazeriu yra atpalaiduojančios ir neturi jokio šalutinio poveikio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.