Nuo peršalimo ligų – namų gamybos užpilai

Bandote apsisaugoti nuo žiemą užklupsiančių ligų? Norite sustiprinti savo imunitetą? Kartą jau sirgote ir nenorite lovoje gulėti dar sykį? Liaudies medicina gali tapti ginklu, padėsiančiu laiku apsiginti nuo tykančių pavojų. Sužinokite, kokios namų sąlygomis gaminamos mikstūros gali padėti jums išvengti kosulio, slogos ir temperatūros.

Daugiau nuotraukų (1)

Ana Savicka

Oct 27, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:18 PM

Reikia nepamiršti, pataria medikai, kad liaudies priemonės, vaistažolės, česnakai, imbieras, medus padeda stiprinti imunitetą, tačiau atsparumo gripui nesukuria. Bet profilaktiškai vartojami leis jaustis stipresniems.

Aviečių užpilas

Pusę kilogramų aviečių (šviežių arba šaldytų) užpilkite puse litro degtinės ir puse litro vandens. Į masę įdėkite pusę stiklinės cukraus. Leiskite užpilui pastovėti kelias savaites. Užpildą vartokite kasdien visą savaitę – 3 kartus per dieną išgerkite po keletą šaukštų šios mikstūros.

Aviečių ir degtinės užpilas išplečia kraujagysles, pagerina kraujotaką, aprūpina organizmą vitamino C doze, skatina prakaitavimą. Tinkamas vartoti ir profilaktiškai, ir jau gydantis.

Rožių žiedlapių užpilas

Ketvirtadalį kilogramo rožių žiedlapių užpilkite litru verdančio vandens ir palikite vėsti. Kitą dieną nukoškite skystį ir į jį įpilkite 750 g medaus ir 350 ml spirito. Užpilą virkite ant mažos ugnies tol, kol jis sutirštės. Šildant svarbu, kad jis neužvirtų. Užpilą palikite bradintis dviems savaitėms.

Rožių užpilas gerina kraujotaką ir apetitą, šildo iš vidaus, malšina gerklės skausmą.

Svarainių užpilas

500 g išvalytų ir susmulkintų svarainių sumaišykite su tiek pat cukraus, o masę užpilkite litru degtinės. Aromato užpilui suteiks žiupsnelis cinamono. Užpilą brandinkite mėnesį retkarčiais jį supurtydami. Mikstūrą galima gerti vieną arba šaukštą jos įpilti į arbatą.

Tai puiki profilaktinė priemonė nuo pirmųjų peršalimo simptomų ir širdies kraujagyslių problemų.

Ežiuolės užpilas

100 g žaliavos užpilkite puse litro degtinės. Laikykite savaitę vėsioje tamsioje vietoje, retkarčiais stiklainį papurtykite. Perkošę užpilą gerkite po 20 lašų 3 kartus per dieną, pusvalandį prieš valgį, atskiesdami nedideliu vandens kiekiu.

Ežiuolės, naudojamos pajutus pirmuosius peršalimo ar gripo simptomus, gali užkirsti kelią ligos progresavimui. Šios gėlės aktyvina uždegimą slopinantį procesą, sujungia laisvuosius radikalus ir gerina organizmo atsparumą virusų poveikiui.

Šiuolaikiniai žolininkai ežiuolę laiko vienu iš geriausių natūralių antibiotikų ir imuninės sistemos stimuliatorių, puikia priemone nudegimams, peršalimui ir gripui, šlapimo pūslės infekcijoms ir tonzilitui gydyti. Be to, šis augalas yra stiprus afrodiziakas (didina aistrą ir seksualumą).

Gintarų užpilas

200 g gintaro gabalėlių užpilkite litru degtinės. Jei norite išgauti stipresnį skonį, užpilą vėsioje vietoje palaikykite bent 4-ias dienas. Kasdien prieš pagrindinį valgį išgerkite 30-50 g užpilo.

Nuo seniausių laikų gintaras yra ypatingai vertinamas dėl savo gydomųjų savybių. Maltą gintarą naudodavo įvairioms mikstūroms ir tepalams gaminti. Manoma, kad jie padėdavo sergant gelta, esant pūslės uždegimams, nuo reumato, epilepsijos, skydliaukės ligų. Gintaras puikiai nuramina nervų sistemą, padeda sergant anginomis, efektyvus gydant gerklės ir tonzilių uždegimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.