Nemokamas sveikatos draudimas – auginantiems vaiką iki 8 metų

Seimas suvienodino sveikatos draudimo sąlygas asmenims, globojantiems vaikus šeimose, ir asmenims, globojantiems vaikus šeimynose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2012, 12:09 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:17 PM

Tai numatyta antradienį Seimo priimtose Sveikatos draudimo įstatymo pataisose. Už jas balsavo 85 parlamentarai, 3 susilaikė.

Šiuo metu galiojančiame Sveikatos draudimo įstatyme nustatyta, kad privalomuoju sveikatos draudimu yra draudžiama šeimynos motina (tėvas). Apdraustaisiais, kurie draudžiami valstybės lėšomis, laikomi ir vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų.

Tačiau globėjai (rūpintojai), prižiūrintys iki 5 vaikų, nėra draudžiami privalomuoju sveikatos draudimu valstybės lėšomis. Norėdami būti apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu jie turi registruotis darbo biržoje arba savanoriškai mokėti ligonių kasai.

Priimtu įstatymu į draudžiamų valstybės lėšomis sąrašą įtraukti ir vienas iš globėjų (rūpintojų), šeimoje globojančių vaiką iki 8 metų, ar vienas iš globėjų (rūpintojų), šeimoje globojančių (besirūpinančių) du ir daugiau nepilnamečių vaikų.

Įstatymo pataisos įsigalios nuo 2013 m. sausio 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.