Ruduo – tinkamiausias laikas rūpintis savo kūnu („Mis figūra“ čempionių patarimai)

Abi šios sportininkės - kultūristo Sauliaus Misevičiaus buvusios auklėtinės, pasaulio „Mis figūra“ čempionės.

Abi šios sportininkės - kultūristo Sauliaus Misevičiaus buvusios auklėtinės, pasaulio „Mis figūra“ čempionės.<br>Asmeninio archyvo
Abi šios sportininkės - kultūristo Sauliaus Misevičiaus buvusios auklėtinės, pasaulio „Mis figūra“ čempionės.<br>Asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Činkienė

Nov 7, 2012, 5:07 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:41 PM

Abi šios sportininkės - kultūristo Sauliaus Misevičiaus buvusios auklėtinės, pasaulio „Mis figūra“ čempionės.

1. Svoris nekrenta akimirksniu, o greitas rezultatas dažniausiai gali būti naujos „moteriškos katastrofos“ pradžia. Kitaip tariant, normalu yra per mėnesį numesti ne dešimt, o tik iki dviejų kilogramų. Tada nuo rudens iki ateinančio pavasario ir vasaros visos kūno linijos „stos“ į savo vietas.

2. Tarsi rudens lapai krentantys riebalai – tik pusė darbo. Kūnas nebus gražus, jei jis atrodys kaip šaltiena.

3. Didžiausi rūpesčiai – ne kūno linijose, o smegenyse. Todėl visų pirmą derėtų lauk išmesti visus žurnalus su dietomis. Dieta – didžiausias priešas.

4. Maistas turi būti draugas. Atbulais dantimis kramtyti privalomuosius produktus, apie kuriuos rašo žurnale, – pati didžiausia kvailystė.

5. Iš frazės „Gero žmogaus turi būti daug“ išmeskite paskutinį žodį.

6. Susikurkite valgiaraštį, kuris jūsų nevargintų. Taip maitinkitės nuolatos. Kasdien. Išimtis gali būti savaitgalis arba, sakykim, jūsų vestuvių metinių diena. Pakeisti mitybą ir gyvenimo būdą yra lengviau, nei apie tai skaityti. Sunku bus tik iš pradžių.

7. Pusryčiai yra jūsų draugas. Jei nevalgote jų, svorį numesti bus sunkiau. Pusryčiai – ne su spirgučiais kepta kiaušinienė. Pusryčiams valgykite tik kruopas arba dribsnius. Geriausiai – be jokių pagardų. Tačiau tai – ne šimtaprocentinė taisyklė. Todėl jei rytinę košę pagardinsite medumi, nieko bloga nebus.

8. Valgyti reikia penkis kartus per dieną. Priešpiečiams puikiai tinka vaisiai – keli obuoliai, vienas bananas, apelsinas. Angliavandeniai (kruopos, vaisiai) turi būti valgomi pirmoje dienos pusėje. Antrai dienos pusei palikite mėsą, žuvį, daržoves, varškę, jogurtą. Mėsą ir žuvį stenkitės ruošti be riebalų. Neskanu? Tikrai skanu. Tiesa, jei vietoje vištienos krūtinėlės suvalgysite nedidelį gabaliuką lašinių, taip pat nieko nenutiks. Svarbu – nedidelis maisto kiekis. Maistą reikia prisijaukinti.

9. Mitybos racioną reikia keisti, tačiau jums daugiau papasakos jūsų treneris.

10. Jei neturite trenerio – įsigykite. Tai – pigiau, nei pirkti kalną maisto produktų.

11. Jei pavalgę jaučiate sunkumą ir norą prigulti, tai – signalas, kad suvalgėte per daug. Nuo stalo žmogus turi pakilti nesijausdamas itin sotus ar juo labiau – persivalgęs. Sotumo jausmas ateis maždaug po pusvalandžio. Pakentėkite.

12. Meskite lauk visas „marmaliūzes“ – limonadus, sultis, gėrimus su namine uogiene. Ir pigiau, ir sveikiau gerti paprastą vandenį. Per dieną – maždaug pusantro-du litrus.

13. Jei valgote didelėmis porcijomis, pusė maisto drąsiai meskite lauk arba atiduokite benamiams. Taip vienu šūviu nušausite du zuikius – suvalgysite mažiau ir padėsite tam, kuris maisto iš viso neturi.

14. Atsisakykite įpročio valgyti kavinėse. Tiek darbe, tiek kelionėje galima valgyti iš namų atsineštą maistą. Tai – ir pigiau, ir sveikiau.

15. Jei purkštaujate dėl moterų, kurių kūnus puošia ne riebalai, o raumenys, jokiu būdu nesportuokite ir valgykite riebų maistą. Kitas patarimas – nueikite į bet kurį sporto klubą. Tikėtina, kad savo nuomonę pakeisite. Saikingai išryškinti raumenys atrodo estetiškai.

16. Vonioje ir miegamajame įsitaisykite didelį veidrodį. Jis pravers ir tada, kai kūnas ims siųsti teigiamus signalus. Žiūrėti į save bus malonu.

17. Sportas yra visagalis. Jis reikalingas ne tik tam, kad numestumėte svorio. Jis – jūsų geros nuotaikos ir energijos šaltinis.

18. Išmeskite lauk visus liekninančius preparatus. Ne tabletės, o tik jūs patys esate savo kūno kalviai.

19. Nusipirkite „kontrolines“ kelnes arba kitą maždaug dviem dydžiais per mažą drabužį. Prižadėkite pasimatuoti jas po pusmečio ar po metų. Jei būsite sąžiningi patys su savimi - į „kontrolinį“ drabužį įtilpsite. 

20. Gyvenimo būdą pradėkite keisti jau šiandien – kitas pirmadienis tam netinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.