Šokiruojantys pokyčiai: kaip žmogų pakeičia metamfetaminas

Amerikiečių priklausomybės ligų prevencijos puslapis Rehabs.com paskelbė šokiruojančias nuotraukas, vaizdžiai iliustruojančias, kaip pakeičia žmogų metamfetamino vartojimas. Vos po vienerių ar keleto metų simpatiškos išvaizdos žmogus virsta irstančiu zombiu paklaikusiomis akimis. Kartu paaiškinama, kas konkrečiai lemia tokius drastiškus pokyčius.

Vos po vienerių ar keleto metų simpatiškos išvaizdos žmogus virsta irstančiu zombiu.<br>rehabs.com
Vos po vienerių ar keleto metų simpatiškos išvaizdos žmogus virsta irstančiu zombiu.<br>rehabs.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 9, 2012, 12:29 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:44 PM

Oda

Atsiranda spuogai, o jeigu jų jau buvo – padaugėja. Dėl įkyraus odos draskymo metamfetamino vartotojų veidai nusėti nedidelėmis opomis ir rangais – tai būdingos haliucinacijos, kad po oda ropoja vabaliukai, pasekmė.

Veido raumenys

Metamfetaminas, kaip ir kiti stimuliantai, slopina apetitą. Ilgi laikotarpiai be valgio gali sukelti išsekimą. Ilgainiui kūnas pradeda vartoti savo raumenų audinį ir veido riebalus. Dėl to metamfetamino vartotojų veidai tampa sulysę, įkrinta skruostai, įdumba akys.

Dantys ir dantenos

Metamfetamino vartotojams būdinga vadinamoji „metamfetanininė burna“ atsiranda dėl keleto priežasčių. Stiprūs narkotiko chemikalai ištirpina dantų emalį, susitraukia dantenas ir dantis aprūpinančios kraujagyslės, dėl to dantys labiau genda, sumažėja seilių gamyba, todėl kenksmingos rūgštys dar labiau kenkia burnos ertmei. Vartojant metamfetaminą, padidėja potraukis saldumynams. Narkomanai praktiškai nebesirūpina savo burnos higiena. Be to, vienas iš šalutinių metamfetamino poveikių yra stiprus dantų griežimas.

Susenstama anksčiau laiko

Odos problemos, veido riebalų ir raumenų praradimas, aplaidus požiūris į burnos higieną, ėduonis – visos šios aplinkybės lemia, kad metamfetamino vartotojai atrodo susenę anksčiau laiko. Kartais pokyčiai būna itin staigūs ir šokiruojantys.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.